Amerika Ve İsrail İrani Vurursa Turkiye Ne Yapar
-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
abd kara harekatı niye düzenlsin?
abdnin f-117 si,f-22si,f-15i,f-16sı var iranda ise bizim meydanlarda (kırklareli meydanında var) süs olarak koyduğumuz f-5 var,ne kara harekatı.günümüzde hava kuvvetlerin yoksa bir hiçsin
-----------------------------Aynen öyle.kara harekatı yapmak zorunda kalıcak ama ilk önce hava harekatıyla belli bi seviyeye kadar saldırmadan bırakmaz amerika.
-
kanvegul bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
abd kara harekatı niye düzenlsin?
abdnin f-117 si,f-22si,f-15i,f-16sı var iranda ise bizim meydanlarda (kırklareli meydanında var) süs olarak koyduğumuz f-5 var,ne kara harekatı.günümüzde hava kuvvetlerin yoksa bir hiçsin
-----------------------------abd de bir atopbombasi patlat bakiyim ne oluyor gorde bak bir haltimi yiyemez sonra
yaşın kaç?abdde binlerce atom bombası var,dünyayı 3 kere yok eder klkmışsın irandan bahsediyosun bana. ve her yeri patriot anti balistik sistemlerle korunuyor,geç bu işleri mantıklı konuş.biraz araştırın ,bilgilenin ve mantık süzgecinden geçirin yorumlarınızı -
sandman
valla hocam bilmiyorum ama amerikanın zay ziyan olacagı gozuyle bakıyorum...
amerikanın dunya kamuoyunda haklı olmasına gerek yok zaten su anda haklı gibi dursada ne kadar haklı...
bence yinede en onemli unsur inth. bombacıları olacaktır
iran akıllı oynar adamlar zaten piskopat gider amerikan askerlerinin psikolojilerinin içine ederler...
adamlarda vicdan yok abi...
AntiOksidan....
Hocam bunu birkac yıl once belgeseldede izledim
kendi hocamlada cok konustuk...
ayrıca insana mantıklı gelende bu...
kara harekatı olmadıgı surece insanlar hava saldırısından bir sekilde kacarlar...
onun için oncelik kara harekatı deniliyor...
bir savasta neden ilk once hava saldırısı baslar cunku ilk amac direnci kırmak sonra ustun guclerle kara harekatını yapıp ele gecirmek...
-
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------makattan sava$ teorileri üretip saçma saçma sorular sormayın karde$im
sen makattan din teorisi üretince bir problem olmuyor ody efendi?
kendi forumun sanıp yeterince içine ediyorsun forumun,fikir alışverişi yapılabilecek,bilgi sahibi olunabilecek konulara karışma en azından bir hayrın dokunsun -
hocam iranda atom bombasi batlarsa iran gider ama abd bu riski alamaz abd bir atom bombasinin batlamasi abd ekonomik ve askeriye olarak cokusudur
-
sorpix ben abd insnaları vuracak demiyorum.
abd enerji tesislerini,askeri üsleri,ekonomik kaynakların yerlerini,devlet binalarını vursun ne olur?felç olmuş bir devlet olur.anlatabildim mi? -
AntiOksidan bunu yazdı:
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------makattan sava$ teorileri üretip saçma saçma sorular sormayın karde$im
sen makattan din teorisi üretince bir problem olmuyor ody efendi?
kendi forumun sanıp yeterince içine ediyorsun forumun,fikir alışverişi yapılabilecek,bilgi sahibi olunabilecek konulara karışma en azından bir hayrın dokunsun
-----------------------------Doğru söze ne hacet :)
-
bence..
1-elkaide savaşa dahil olur bir şekilde ama hizbulah'ı pek sanmam israil girerse olur belki oda batı şeria ve lübnan da savaşabilir.
2-farslar şii arapların çoğu sünni. islam dünyasindan pek destek geleceğini sanmam. hatta köstek gelebilir. zira irak savaşı ve sonrasında şii-sünni çatişmalarini gördük. amerika seyrediyor, bunlar birbirinin camisini bombaliyor.
3-iran'da sanılanin aksine şuanki rejime karşı savaşmaya hazir topluluklar var. 38 milyona yakın azeri var ve bunlar iran tarafindan zamanında ermenilere kırdırılmıştır.
yani dinkardeşliği hikaye. ayri eten pejak, suskun devrim muhalifleri vs. var. iran'ın baskıcı rejimide buna tuz biber ekiyor. saddam hüseyinde son girdigi seçimden %99 oy almişti değilmi:)
4. iran amerika da pek bişey yapamaz, çünkü amerikada yaşiyan iranlilar devrimden sonra kaçanlar ve muhalifler. hatta amerika onlari dezenformasyonda kullanabilir.
5-daha önceki haçlı seferlerinde görüldiki; aaplar aslında cihad falan bilmezler. bütün haçlı severleri türklerin karşısında bozguna uğradi. iranin arkadan vurmalarina rahmen. ee şimdi durumumuz malum.:)
6- bence iranin tek kurtuluşu ,corc buşun yeterli desteği bulamamasi ve rusya ile çin'in karşı çıkması. -
Tayyeap Amerikalı askerler için dua eder.
-
sizden birkaç ricam var;
-olaylara salt mantıkla bakıp,yorum yapacaksanız hiç yapmayın,bırakın bu konuda bişeyler araştırmış adamlar doğru da olsa yanlış da olsa
yazsınlar ki biz de bişeyler kapalım
-tartışmaya girmeyin kurban olayım,usandık artık
Demem o ki; böyle hareketleriniz yüzünden bilen adamlar da yazmaya utanıyor,biz de mal gibi kalıyoruz,bi bok öğrenmeden forumdan çıkıp gidiyoruz.