Amerika Yok Edilebilirmi?
-
inf0xeR bunu yazdı:
-----------------------------
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------irana saldırsın bi yıkılırmı yıkılmaz mı görürüz.
edit: rusya eski gücüne sahip olursa...
-----------------------------Herkes İranda İran diyorda eskiden İranı gördük Irakla kaç yıl savaştılar İran devletine o kadar güvenmeyin.Elindeki uçaklar 1973 ten kalma diğer malzemelerinin çoğu öle bir kere Hava Harp Mekanizmasına sahip deiller.Ellerinde olan sadece füzeler Amerika gelip onları yukardan vursa (Şahap Ve Diğer Füzeleri) onlar orda elinde silah angut gibi tepeye bakarlar anlatabildimmi şuanda Müslümanlardan en güçlü devlet Türkiyedir.Ruslarda yavaş toplanmaktadır ama bu yıllar alabilir.Malesef Çin desen gelişiyo deniliyo ama bir bokunu daha görmüş değiliz.Ülkelerarası savaş konularına bile katılmıyorlar.
-----------------------------iran ve ırak ın yaptıgına savaş denmez aradabir füze gönderiyorlardı birbirlerine hepsi bu ,yok bugün bayram savaşa ara yok sabah namazı savaşa ara öğlen namazı savaşa ara,cuma namazı savaşa ara,kandil savaşa ara bugün mübarek gün vs vs vs savaşmadılarki:)
amerişka yukarıdan vuruyor yada vurabiliyorda neden yapmıyor? çünkü yapamıyor bunu yaptığı takdirde dünyada kan gövdeyi götürür,heryerde patlamalar meydana terör saldırıları had safhaya ulaşır öyle bombala geç olmuyor,ırak değil bu nüfusu 100 milyon ve ırak gibi 172 milletten oluşmuyor ayrıca vatanda satmazlar ıraklılar gibi bakınız ıraktaki direnişçilere geneli şii....
-
TÜRKLER hariç dünyadaki her kavim/topluluk yok olur :D
Irkçı yaklasım Rulz :) -
SparCo bunu yazdı:
İlk başta cümleten selamun aleyküm demek istiyorum çünkü ilk mesajım:D
Bence amerikayı bukadar gözünüzde büyütmeyin çünkü yaptığı bunca şeyden sonra askeri bakımdan oldukca
yıpranmıştır kolayca yıkılabilir..
abd piçleri askeri yönden yıpranmaz çünkü bunlar kanla beslenen millet. diğer açıdan bakarsak abd askeri cebi para dolu karargahları klimalı cebinde sigara biterse bunalıma giren,gerilla savaşından anlamayan ve zora gelemeyen,tüm gücünü teknolojiden alan ,aç kaldığında ise salam ve sosis arayan züppe tiplerdir.wietnamda neden hezimet oldular?
çünkü wietnamlı askerler yat dedikleri yerde günlerce aç susuz ve sessiz yatabilen aç kaldığında böcek fare yiyebilen askerlerdir. abd gerilla savaşlarında kesin kaybeder.Bizim başımızdaki illet pkk onlarda olsaydı başarısız olurlardı.hatta abd li bir subay Türk askerinin azim başarısını takdir ediyorlar.Ortadoğu tam onlara göre bir yer.ağızlarınlarında purolarla insanları keklik gibi avlayabiliyorlar.açık ve düz arazi. bir tank bile bir bölgeye hakim olabiliyor.dağlık ve ormanlık arazilerde başarı elde etmeleri mümkün değildir. Türkiye yi işgale kalksalar yıllardır pkk ile savaşan tecrübeli ordumuz karşısında hezimet olur giderler.
yok edilmesi ise muhakkaktır.tarihte hiç bir devlet ilelebet imparator olmamıştır.onlar kendi içinde yıkılacak.Çin yada rusya savaşa girmesi demek dünyanın yok olması demektir.onlarda bu işin farkındadır.Türkiye nin aklı başında bir güç olarak Türk cumhuriyetleri ile pakt kurmasında kesinlikle fayda vardır.ortadoğu ülkelerine güvenilmez fırsat ve menfaat oldumu arkadan vururlar.
-
nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------.mina bile konulabilir :)
-----------------------------ahanda benim diyeceğimde buydu (:
-
Arkadaslar ABD'nin yikilabilmsei tabii ki muhtemeldir. Ama bu olay arkadaslarin burda anlattiklari kadar kolay olacagini sanmiyorum. Adamlar dunya ekonomisini ellerinde tuttuklari surece bizi veya herhangi bir devleti dunyanin gozune terorist veya kotu amaclari olan bir devlet olarak ortaya cikarabilirler. Boylece dis dunyayla baglaintimiz kesilirse, kozlarimizi en yiyi sekilde oynamamiz gerekir.
Hersey sadece savas degildir. Turk irkinin savasci bir irk olmasi Allah'in bir lutfudur. Bunan da karsi koyabilecek bir kuvvet olabilecegini sanmiyorum.
Ataturk savasin kacinilmaz oldugu surece son secim oldugunu ileri surmustur. "Sizi oldurecegiz diyenlere, hayir olmeyecegiz" diyecegiz.
Turkiye'nin savasa girmesi 100 yil geri gitmemiz, aslan yurekli delikanlilarin kaninin dokulmesi demek. Savas her zaman icin son care olmali.
ABD ise ortadogu daki politikalarinin islememesi sonucu kendi topraklarinda cikabiliecek bir icsavas sonrasi yikilmasi muhtemeldir.
Ben de lise caglarindayken(6-7 yil once) boyle seyleri dusunurdum. Siz uzerinize duseni en iyi sekilde yapmaya calisin yeter :).
"Vatanini en cok seven, gorevini en iyi sekilde yapandir"
-
Amerika da kim ki?Dogal afetlere karsi koyabilirlermi bakalim.
-
1. amerika üniter değil.
2. amerika paralı askerlerle iş görüyor
şimdi açalım.
Amerikan toplumu paraya endeksli bir mutluluk tablosu çizer. Paran varsa mutlusun.
Mortgage olaylarından sonra amerikan ekonomisi çöküş noktasına geldi. Irak ve afganistan savaşlarının inanılmaz külfetide cabası.
Şimdi hem sorayım hem cevaplayayım.
Amerika afganistanı neden işgal etti?
Afganistan dünyanın uyuşturucu üretim merkezidir. Amerika apoletler altında bu uyuşturucu gelirini iç etmekle meşgul.
Amerika ıraka neden girdi?
1. Saddam ihanet etti.
2. Irak petrol gelirleri
3. Büyük israil devleti
4. Dünya su yataklarının en önemli kısmı
5. El değmemiş bir yeni pazar. (ırakta cep telefonu, internet, otomobil, silah, ilaç bilimum ıvır zıvır yok..)
Şimdi amerika nasıl yıkılır?
Amerika ;
1: İç savaş. 1. senaryo: Siyahiler ile (katrina kasırgası sonrasında bu gerilim had safhaya tırmandı new orleans ta)beyazlar arasında ırk savaşı.
2: Zengin- fakir savaşı: Kredi faizlerini ödeyemeyen sokakta aç yaşamaya mahkum edilen büyük bir topluluk ortaya çıkacak bunlarla zengin toplum ve yardakçıları paralı askerler.
3: Irak benzeri 3. bir batağa saplanması ihtimali. Örnek irana saldırması. İranı bir gecede hava saldırısı ile yerle bir edebilir ama hiç bir savaş kara harekatı olmadan son bulmaz.
Ayrıca iran çin ve rusya ile ittifak halinde. Pakistan, rusya gibi devletler etraflarında güçlü bir amerika istemezler. Rusya orta asyada ve çindeki gücünü yitirmek istemez.
4: amerika herhangi bir milliyeti değil hemen her milliyeti barındıran bir umman. Bu açıdan güvenilirliği sorgulanmaya müsait bir ordu yapısı söz konusu. Bu iş zevk için silahsız sivilleri öldürmeye benzemez. Birebir savaşta hiç bir varlık gösteremeyen yalancı pehlivanlardan kurulu bir teşkilattan ibarettir amerikan ordusu. Ayrıca elektronikle her iş bitmiyor. Önceden de belirttiğim üzre hiç bir savaş kara harekatı olmaksızın son bulmaz.
Kara harekatı demek gerilla taktiği demektir günümüzde. Her savaşın kendi karakteristiği oluşmuştur. 1. dünya harbinde taktik siper savaşı idi. 2. dünya harbinde ise iş gitgide
gerilla taktiğine dönüşmüştür. Şimdilerde ise tamamen gerilla usulüdür. Çünkü en tehlikeli düşman görülmeyenidir. Kara mayınları, keskin nişancılar, bubi tuzakları. Bir nevi yıldırıcı
taktikler.
Gerilla taktiğinde dünyada 1 numara sırplardır. 2 numara türklerdir. Amerika bunu göze alamaz. Ayrıa son yılların tırmanışta olan duygusu milliyetçiliktirki en korkunç moral kaynaklarından birisidir.
Türkiye varyasyonu olamaz. Zira türklerle savaş en son isteyecekleri şeydir. Buraya girebilirler ama çıkamazlar. Bunu eşşek gibi biliyorlar.
Aklıma geldikçe yazarım.
-
Aklıma gelmişken ekleyeyim dedim.
Tarihe bir bakın Allah her kavime aşağı yukarı parlak bir dönem bahşetmiştir.
Sanırım yakın geleceğin parlak devleti çin olacak. Bunu babamla birkaç ay öncede konuşmuştum. Allaha havalen bana öyle geliyor.
Zira amerika parlak devrini tamamladı.
-
Abi sizin ekonomi bilginiz yok mu?
ABD'nin aniden çökmemesi için dua edin siz.
Silah harici bir bok uretmeyen bir ulke dunya kaynaklarının 1/3 unu tuketıyor.
Yani, ABD yoksa, bizim fabrikalarımız da yok demek.
Kime satıcaz mallarımızı ?
ABD nin hayatta kalması coook onemlı açlık çekmemek için.
ABD gibi bir ekonomi bugun yok olursa,
Yeni bir tuketım nesli yetişinceye kadar, sefil oluruz.
-
Amerika zenci-beyaz çatışmasınıda yaşadı, İrlanda-yerli çatışmalarınıda yaşadı, tarihin en büyük komünüst iç savaşınıda yaşadı, tarihin en büyük ekonomik krizinide yaşadı....
Üstelik bunlar zayıf zayıf zamanlarındaydı. Amerikanın gücü kendi parasının değerini kendisinin belirlemesinden geliyor. Aslında ırağı işgalide sonunun geldiğinin işaretleri. Peki sonraki en güçlü devlet kim? Tabiki sanayi devrini tamamlayan ÇİN. Bana sorarsanız çinin egemenliğindense amerikanın egemenliği daha iyi, Yine işin aslına bakarsak ne amerika nede çinin egemenliği değil TÜRKİYENİN egemenliği anemli.