Amerikadayim Dil Okuluna Geldım En Kolay İngilizcemi Nasil Geliştiririm ?
-
Sosyalleşmeye başla hemen
-
Dil okulunda bu soruya cevap vericek bi hoca yok mi hocam :) yillardir egitmenlik yapiyolarsa bence en temiz tavaiyeleri onlardan alirsin :)
-
Hocam öncelikle kız arkadaş bir numaralı etken. Yalnız kız arkadaş seçerken ingilizcesinin senden iyi durumda olmasına dikkat et. Eğer kız arkadaş zor ise yabancı bir grupla takılmaya çalış. Bana anadili almanca olanların ingilizceleri daha iyi gelmiştir.
Sorun çıkmasından korkma sorun demek daha fazla konuşma demek. Hatta git sen sorun çıkar.
Gece klübü yerine pub tarzı yerlere gitmeye bak daha fazla konuşursun.
Tv izle. Konu açarken lazım olur. Sabahları hazırlanırken, otobüste radyo dinlersin.
İlk başlarda cümleleri kurarken kafanda tasarlarsan daha rahat edersin zaman geçtikçe alışırsın zaten.
Türkçeyi unut, ingilizce düşünmeye başla. Türklerle takılma.(kilit nokta)
Sınava yönelik toefl gibi sınıflar var mı araştır varsa bu sınıflar da genelde daha yoğun ingilizce işlenir ve daha disiplinlidir. Daha önce gidenlere, hocalarına sor sana daha faydalıysa oradan devam edersin.
Toefl, ielts gibi sınavlarda konuşma bölümünde sordukları başlıklara bak kendini dene.
Başına gelen ilginç olayları, beğendiğin filmleri, ülkeni şimdiden anlatmaya çalış, dil okulunda sorarlar.
-
Başlığa bakılırsa en kolay Türkçe'nide biraz geliştirmelisin bence :)
-
kararti bunu yazdı
Başlığa bakılırsa en kolay Türkçe'nide biraz geliştirmelisin bence :)
:D
amerikada nerdesin hocam?
-
hatun kovala
-
Sinemaya, tiyatroya git, seminerlere, konferanslara katil. ille de anadili ingilizce olan birini arama, international da olsa yabancilarla takil.
Eve bitane tv al, amerikada kanallar isitme engelliler icin yayinlarini altyazili veriyor. Tv den altyazi secenegini aktif et, herseyi oyle izle.
Turklerden uzak dur demiyorum, cunku hakikaten burada birbirinden kacan tek millet biziz. Ama cok vakit gecirme yani bokunu cikarmayin.
Hepsi birkenara eger calismazsan, en fazla gunluk dili cozersin, o da birkac yuz kelimelik bir knowledge olur. Ac kitabi, defteri calis, ve ogrendigin kelimeleri, yapilari ilk firsatta uygulamaya gayret et. Bunlar bizzat tecrubeyle sabittir dostum.
Just let me know when you consider tripping to central Jersey in future.
-
Herifin Amerika'ya Dil Okuluna gittikten sonra tbt'de "En kolay İngilizce'yi nasıl öğrenirim?" diye konu açması bitek bana mı garip geldi amg :|
Hocam taşak mı geçiyon :| Dil okuluna gitmişin öğrencen işte ne demek nasıl öğrencem? :| Kaldı ki nasıl bir freelife yaşayan insansın ulan bunları hiç düşünmeden basıp Amerika'ya mı gittin? :D Gidip hocana niçin sormuyorsan napcam netcem ben diye? :D Hadi kalkıp "Hocam, Amerika'da olmaz o iş, Türkiye'de türklerden öğren." desek basıp geri mi döncen? :| Bütün bu sorulara getirilecek anlamlı bir açıklama bekliyorum. :D
-
mizahi bunu yazdı
Sinemaya, tiyatroya git, seminerlere, konferanslara katil. ille de anadili ingilizce olan birini arama, international da olsa yabancilarla takil.
Eve bitane tv al, amerikada kanallar isitme engelliler icin yayinlarini altyazili veriyor. Tv den altyazi secenegini aktif et, herseyi oyle izle.
Turklerden uzak dur demiyorum, cunku hakikaten burada birbirinden kacan tek millet biziz. Ama cok vakit gecirme yani bokunu cikarmayin.
Hepsi birkenara eger calismazsan, en fazla gunluk dili cozersin, o da birkac yuz kelimelik bir knowledge olur. Ac kitabi, defteri calis, ve ogrendigin kelimeleri, yapilari ilk firsatta uygulamaya gayret et. Bunlar bizzat tecrubeyle sabittir dostum.
Just let me know when you consider tripping to central Jersey in future.
iyi arkadas olursun
1) eleman sarhos olur arar.Kavga eder arar
2) para ister
3) eger vatandassan rahatsiz eder,nasil aldin banada alalim der.okumaz arastirmaz.kizsa sana takilmaya calisabilir.evlilik falan.Kac kere tanik oldum :)
4) sokakta gorurse takilmak isteyebilir
5) rezil edebilir seni gormemis bir tipse.
6) evine gelmek ister.
7) banada is bulsana der.
3 yildir sokakta gorsem selam vermem.cok rahatim.zaten okumus kendine hayat duzen kurmus hicbir turk 6ayda birkezden fazla kendi toplumuna girmek istemez/denk gelmez bos gezen adam degilse.
dili ogrenmek istiorsan turkce dusunmeyi unutup o dilin gramerine uygun sekilde dusunce ve fikirlerini aktarma tarzini degistireceksin.nokta.
cordelian tarafından 18/Tem/13 07:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Demeyeyim diyorum ama Amerikan konsolosluğuna nasıl gideyim, Amerika'ya bilet lazım, Amerika'ya gidiyorum, Amerika'dayım diye dört konu açmışsın. İlk yurtdışına çıkışın heyecanına vereyim diyorum da.. Tamam anladık Amerika'ya gittin.
Dil okuluna gitmişsin orda da 6 ay yaşayacakmışsın biz ne diyelim daha sana. Çalış dolaş.