Ana Kartı Çeşmede Yıkadım
-
hocam konuyu gizle bari :)
-
bak hocam sana söyle açıklayayım benim adım Programmer beni tahribatta herkez bilir eminim sende biliyosundur ama MANYAKMISIN BE ADAM BU KADARINI BEN BİLE YAPMAMMMMMM
-
Hacım eğer anakartta ciddi bir sorun yoksa iyice kuruduktan sonra çalışır. Bu yöntemi yıllardır kullanırım hiç bi yan etkiside yok tam aksine ilaç gibi gelir bilgisayara ilk günki gibi tertemiz cıncık gibi oluyo performans sınınma felan çok iyi.
Ben sadece anakart değil hdd haricinde bütün kartları NOtebook felan çalışmayan noteboku bu şekilde çalışır duruma getirmiştim
hatta powersuply, bütün kartlarımı senede 1 kere yıkar 1 gün bekletir kuruturum sonra takar aslan gibi takır takır çalışır
PC mi alalı 6 yıl oldu daha 1 defada tık demedi 6 yıl içerisinde sadece powersuply bozulmuştu onuda yine yıkadım iyice kuruttum taktım ve halada çalışıyor ilk günki gibi.
Siz siz olun yılda bi kere yapın bu işlemi.Şiddetle tavsiyemdir müşteri arızalarının çoğunu bu şekilde gidermişimdir.
NOT :Kartlar üzerinde en ufak akım ,elektrik olmadığı sürece bütün elektrik ve elektronik kartlar yıkanabilir ama çalışırmadan çnce iyice kurutulması lazım.
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------bak hocam sana söyle açıklayayım benim adım Programmer beni tahribatta herkez bilir eminim sende biliyosundur ama MANYAKMISIN BE ADAM BU KADARINI BEN BİLE YAPMAMMMMMM
-----------------------------
ahahaha en bomba yorum
-
By-alper bunu yazdı:
-----------------------------Hacım eğer anakartta ciddi bir sorun yoksa iyice kuruduktan sonra çalışır. Bu yöntemi yıllardır kullanırım hiç bi yan etkiside yok tam aksine ilaç gibi gelir bilgisayara ilk günki gibi tertemiz cıncık gibi oluyo performans sınınma felan çok iyi.
Ben sadece anakart değil hdd haricinde bütün kartları NOtebook felan çalışmayan noteboku bu şekilde çalışır duruma getirmiştim
hatta powersuply, bütün kartlarımı senede 1 kere yıkar 1 gün bekletir kuruturum sonra takar aslan gibi takır takır çalışır
PC mi alalı 6 yıl oldu daha 1 defada tık demedi 6 yıl içerisinde sadece powersuply bozulmuştu onuda yine yıkadım iyice kuruttum taktım ve halada çalışıyor ilk günki gibi.
Siz siz olun yılda bi kere yapın bu işlemi.Şiddetle tavsiyemdir müşteri arızalarının çoğunu bu şekilde gidermişimdir.
NOT :Kartlar üzerinde en ufak akım ,elektrik olmadığı sürece bütün elektrik ve elektronik kartlar yıkanabilir ama çalışırmadan çnce iyice kurutulması lazım.
Yarına kadar icinde su falan kalmışa kurur birdaha deniyecem normalde calışması lazım hiç oksitlenme falan yoktu isim elektronik olduğu için şisen kondansatör falan baktım oda yok anakarttaki ışık yanıyor elektrik geliyor neyse sabah bakarım -
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------Programmer bunu yazdı:
-----------------------------bak hocam sana söyle açıklayayım benim adım Programmer beni tahribatta herkez bilir eminim sende biliyosundur ama MANYAKMISIN BE ADAM BU KADARINI BEN BİLE YAPMAMMMMMM
ahahaha en bomba yorum
Normalde öyle seyler yapmam ama komprosor olmayınca Bir fırça bir musluk ideal bir çözüm gibi duruyordu :) -
artık kurusa da fayda etmez ama dedikleri gibi kendini korumaya aldıysa sıkıntı yok saç kurutma makinası ile 1.ayar da hafif döngü ile fazla sıcak olmadan en az 20 25 cm havadan çarpraz bir şekilde mümkünse 30 derece eğik bir açı ile üflet bakalım her yerde sabit kalma smd malzemeler var uçarsa çok sıkıntı yaratır
-
modeli de m2nmx idi herhalde bozulunca servise götürdüm aynı anakarttan surusuyle yatiyodu
-
hocam konuyu açış saatinle denedim çalışmadı demen 2 saat hadi 1 saat onceden yıkasan 3 saatte be mubarek nasıl kurusun millet sana diyorki 1 gün güneşte kalsın sen 3 saatte hemde güneş yokken halletmişssin bitmiş gitmiş iş :)
Ayrıca anakart yıkanırmı diyen arkadaşlara daha basidini söyleyim misal cep telefonu hiçmi kimsenin cep telefonu suya düşmedi ? misal benim tel tuvalete düştü onu ordan aldım bataryayı çıkartıp bide guzel yıkadım ardından 1 gün güneşte ertesi gün klimanın tam göbeğinde tuttum ve sonuş pırıl prıl telefon. olay elektiriğin olmaması yani anakarttaki duzenegın suyun iletkenliği vasıtasıyla saçmalayıp kısa devre yapmaması ne dalga geçtiniz aq.
-
efsane fasulye geri geldi sandım bi an hocam bu nası iş