Android Pişmanlığı
-
İphone var bende her akşam şarja takıyorum, bir gün gidiyor,
edit:bu arada banlanmana üzüldüm dikkat et. ab ye gitme,
Robinson_Crusoe tarafından 22/Mar/13 10:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Dipnot duseyim;
batarya omru icin telefonlarin sarji %20-%80 arasinda tutulmali. en en fazla %10-%90 ama tehlikeli.
Fakat ne yazik ki; akilli telefonlarin sarji max 1 gun gider. 1100 yada E71'imi ozlemiyor degilim.
-
GPRS mi ne açık olunca deli gibi çekiyor. Onları falanda bir kontrol et.
Hala durumdan şikayetçiysen seni 1110 alalım :))
-
evde arkların galaxy s3 ve iphone 5 var ikiside aynı gidiyor...sorun bataryalar yetmiyor.yeni teknoloji lazım..s4 2300mah çıkacakmış buda daha cok süre demek ama görecez
-
aynı prpblem bende vardı bataryayaı değiştirdim sıkıntı kalmadı
sırf batarya prblemi yüzünbden androide küsülmez android candır -
2 yıldır android kullanıyorum. Bende pişmanım. Şuan için Lumia düşünüyorum.
-
wildfire s hali hazırda 1200 mah batarya var üstünde bi gün gidiyo bu 3500 mah bataryayı alsam nasıl olur linkide vereyim şöyle
http://dx.com/p/high-capacity-3500mah-rechargeable-replacement-1500mah-batteries-for-htc-wildfire-g13-a510e-94639
-
Android her ne kadar "zevksiz sikiş ürünü" olsa da şarj konusunda işletim sistemine bok atılması anlamsız, şahsen s3 ve iphone benim ortalama kullanımımla* aynı şarj süresine sahip.
*S3ü sevmeyip olabildiğince az kullandığım ve iphone u müzik dinlemek dahil aralıksız kullandığım yukarıdaki açıklamaya dahil edilmemiştir.
-
aga bu ek batarya olayı nasıl ya deneyen varsa bi sölesin hazır konu açılmışken
-
moi bunu yazdı
Buyrun müritler; Samsung Galaxy Gio 2.3.3 - 2.3.6 için batarya kalibrasyonunu anlatıyorum.
Öncelikle telefonumuzu root etmemiz ve ardından CWM Recovery yazılımını telefonumuza yüklememiz gerekiyor.
Telefonu root lu ve CWM yüklü arkadaşlar, android sürümü gözetmeksizin 1. ve 2. adımı atlayarak, 3. adımdan devam etsinler.
UYARI: Bu işlemler sonrasında telefonunuzdaki tüm veriler silinecektir. Öncesinde yedek almayı unutmayın.
UYARI[2]: Bu anlatım bilgilendirme amaçlıdır, telefonunuzda doğabilecek herhangi bir hasarda veya garanti kaybında
sorumluluk kabul etmem.
1. Root Yetkilerini Almak
1.1) Öncelikle cihazınızla uyumlu root paketini indirin.
b)Samsung Galaxy Gio GT-S5660V
1.2) İndirdiğiniz ".zip" uzantılı dosyayı hafıza kartınızın içine kopyalayın.
1.3) Telefonunuzu kapatın.
1.4) "Home (Orta tuş)" tuşuna basılı tutarak açma/kapama tuşuna basın. Telefonunuz recovery moduna girecektir.
1.5) "Update from SD card" seçeneğinin üstüne ses tuşlarıyla gelin ve "Home" tuşuyla seçiminizi yapın.
1.6) Hafıza kartının içinden daha önce içine attığınız ".zip" dosyasını bulun ve seçin.
1.7) İşlem tamamlandıktan sonra telefonu yeniden başlatın.
2. CWM Recovery Yüklemesi
2.1) Bu adıma geçmeden önce 1. adımı tamamlayın.2.2) CWM (ClockworkMod) Recovery paketini indirin. CWM Recovery
2.3) İndirdiğiniz ".zip" uzantılı dosyayı hafıza kartınızın içine kopyalayın.
2.4) Telefonunuzu kapatın.
2.5) "Home (Orta tuş)" tuşuna basılı tutarak açma/kapama tuşuna basın. Telefonunuz recovery moduna girecektir.
2.6) "Update from SD card" seçeneğinin üstüne ses tuşlarıyla gelin ve "Home" tuşuyla seçiminizi yapın.
2.7) Hafıza kartının içinden daha önce içine attığınız ".zip" dosyasını bulun ve seçin.
2.8) İşlem tamamlandıktan sonra telefonu yeniden başlatın.
3. Batarya Kalibrasyonu
3.1) Telefonunu kapalı konumda tamamen şarj et.
3.2) "Home (Orta tuş)" tuşuna basılı tutarak açma/kapama tuşuna basın. Telefonunuz CWM Recovery moduna girecektir.
3.3) "Advanced" bölümünden "Wipe Battery Stats" i seçin ve onaylayın.
3.4) Telefonunuzu yeniden başlatın.
İşlemleri tamamladığınızda androidin root yetkilerine ve CWM Recovery Mod'una sahip olacaksınız. 3. adımdan sonra hala
batarya ve şarj ile ilgili sorunlarınız devam ediyorsa, probleminiz donanım kaynaklı olabilir.
Dipnot: Bu döküman LasTMohicaN tarafından www.androidauthority.com sitesinden Tahribat.Com için türkçeye çevrilerek hazırlanmıştır.
eyvallah hocam gerçekten işe yaradı %20-%30 farketti...aynı sorunu yaşayan arkadaşlar sorunsuz uygulaya bilirler birebir...hayırlı geceler.