folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Android Programlama'da Kullanıcı Doğrulama Ve Kullanıcı Ayrımı?

Android Programlama'da Kullanıcı Doğrulama Ve Kullanıcı Ayrımı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkyyldrm
    mkyyldrm's avatar
    Erkek

Merhabalar mürid(e)'ler, önceki mesajımda android'de JSON ile veri çekmek konusunda bir takım sorular yönelmiştim ve onları geçtiğimiz günlerde çözdüm php + android ile olayı istediğim seviyeye getirebildim :)

Şuan için şöyle gerip bir durumun içerisine girdim, bu yazmış olduğum android projesi üniversite içerisinde kullanılacak ve ben şöyle birşey istediler, üniversite bünyesinde kullanılan kullıcı doğrulama sistemine göre yani (LDAP, RADIUS) aracılığı ile öğrenci ve akademik personel ayrımı yaparak uygulama içerisine farklı panellere yönlendirme yapmam gerekiyor. Sizce böyle birşey mümkünmü, mümkünse en kolay olarak nasıl yapabilirim ? Mantık olarak felan nasıl başlamam lazım ? 

Selamlar Hocalar, android programlamaya başladım ufaktan, öncesinde 2 yıllık java programlama temelim var. Şimdi bi program yazmaya çalışıyorum ama takıldığım noktalar var ? Mesela ben kendi üniversitemin yemek listesini siteden çekerek program üzerinde göstermek istiyorum ama list view özelleştirmede sıkıntılarım var bu konuyu bana en basit dille anlatabilecek kimler var aceba ?

Birde navigater drawer ile listview kullanıyorum. 

Not: Bazen yemek listesi HTML veya DOCX olarak üniversitenin sitesinden paylaşılıyor. Bu şekilde farklı olursa neler yapmam lazım ?

mkyyldrm tarafından 21/Şub/18 22:59 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    mkyyldrm bunu yazdı

Selamlar Hocalar, android programlamaya başladım ufaktan, öncesinde 2 yıllık java programlama temelim var. Şimdi bi program yazmaya çalışıyorum ama takıldığım noktalar var ? Mesela ben kendi üniversitemin yemek listesini siteden çekerek program üzerinde göstermek istiyorum ama list view özelleştirmede sıkıntılarım var bu konuyu bana en basit dille anlatabilecek kimler var aceba ?

Not: Bazen yemek listesi HTML veya DOCX olarak üniversitenin sitesinden paylaşılıyor. Bu şekilde farklı olursa neler yapmam lazım ?

Android Jsoup ile HTML Parsing yaparak listeyi çekeceksin.

Listview kullanmanı tavsiye etmem recyclerview kullan hocam . Sorun olursa burdan paylaşırsın her kes yardım eder :) Yaklaşk 1 yıldır aktif olarak android program yazmayı bıraktım ayda 3-4 gün android yazabiliyorum sadece. Hamlamış olabilirim

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkyyldrm
    mkyyldrm's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    mkyyldrm bunu yazdı

Android Jsoup ile HTML Parsing yaparak listeyi çekeceksin.

Listview kullanmanı tavsiye etmem recyclerview kullan hocam . Sorun olursa burdan paylaşırsın her kes yardım eder :) Yaklaşk 1 yıldır aktif olarak android program yazmayı bıraktım ayda 3-4 gün android yazabiliyorum sadece. Hamlamış olabilirim

Aynen hocam dediğiniz gibi JSON ile olayı baya baya çözdüm gibi :D Bakalım yine takıldığım yerler olursa buraya yazarım :D 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkyyldrm
    mkyyldrm's avatar
    Erkek

Yeni soru için ilk mesaja bakabilirsiniz. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

oturum sisteminin apisi varsa eğer(ya da curl kullanarak login edeceksen), dönen cevapta öğrenci/personel bilgisi mevcutsa onu kullanarak ayrı ekranlar gösterebilirsin mürit.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Buton koysan?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkyyldrm
    mkyyldrm's avatar
    Erkek
    SUPERBICO bunu yazdı

oturum sisteminin apisi varsa eğer(ya da curl kullanarak login edeceksen), dönen cevapta öğrenci/personel bilgisi mevcutsa onu kullanarak ayrı ekranlar gösterebilirsin mürit.

Eyvallah hocam bu dediğini biraz araştıracağım nasıl yapabilirim diye.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkyyldrm
    mkyyldrm's avatar
    Erkek
    Roark bunu yazdı

Buton koysan?

Buton koysan derken hocam, yani ayrı ayrı butonlarda olsa giriş yaptırmak için ben üniversitenin merkezi kimlik doğrulama sistemini nasıl kullanmalıyım androidde asıl kafama takılan nokta bu ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    mkyyldrm bunu yazdı
    ben üniversitenin merkezi kimlik doğrulama sistemini nasıl kullanmalıyım androidde asıl kafama takılan nokta bu ?

Hocam selam.

Universitenin sistemi intranette mi calisiyor ? Yoksa Internet'te olan bir uygulama mi ?

Sun sekilde yapilabilir :

1) Uygulamanin servisi,apisi fln var ise kullanabilirisin. Istedigin bilgilere ulasip ona gore islem yaparsin.

2) Servisi falan yoksa.. O zmn kendin bir servis yazip sana gereken bilgileri kendi uygualamana saglayabilirsin.

3) Eger uygulama intranet ise veritabanin uzaktan erisip yapabilirsin. ( Kesinlikle tavsiye etmem ama kotude olsa bir secenek ).

4) Eger sana sadece giris bilgileri ve ogrenci mi / ogretim uyesi mi ayrimi yapmasi lzm ise o zmn bir veritabani yapip bilgileri import edebilirsin. Kendi veritabaninda istedigin gibi cekersin. ( Bunuda pek tavsiye etmem cunku trigger fln yazmak gerek... Diger uygualamya eirsim gerek fln )

Onerim ilk 2 secenekten birini kullanman hocam bir servisin veya apin olsun. Basin agirmasin.

Kolay gelsin

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam fragment araştır yetkiye göre hangi fragment uygun ise onu çağırırsın. Menüyü de ona göre çağırırsın. Zaten base adapter den kalıtım yapıyorsundur. Fragmentler ile farklı ekranlar gösterirsin yetkiye göre.

Yetki ve güvenlik için jwt.io json web token öneririm. Tokensiz iş yapma hocam. Yoksa sistemine login olmadan sadece api url bularak saldırı yapabilir sistemine erişim sağlayabilirim. Token mutlaka olsun.

Yekiyi asla ve asla shared pref. De saklama sakın... Ha şifrelersen saklarsın. Ama önermem adamlar onu görebiliyor. Hatta emülatörden değeri bile değiştirebiliyorlar. Dikkat et.

Android de auth sıkıntısı var zaten. Üniversite Google ile anlaşmalı ise auth için Google kullan hiç uğraşma bunlara. Onun dışında da biyomedikal önlemler almanı öneririm. Kolay gelsin..

Jwt unutma :) 

Edit: hocam sistem hangi dil? Apiyi hangi dilde yazıyorsun? 

MhmdAlmz tarafından 22/Şub/18 10:22 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkyyldrm
    mkyyldrm's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Hocam fragment araştır yetkiye göre hangi fragment uygun ise onu çağırırsın. Menüyü de ona göre çağırırsın. Zaten base adapter den kalıtım yapıyorsundur. Fragmentler ile farklı ekranlar gösterirsin yetkiye göre.

Yetki ve güvenlik için jwt.io json web token öneririm. Tokensiz iş yapma hocam. Yoksa sistemine login olmadan sadece api url bularak saldırı yapabilir sistemine erişim sağlayabilirim. Token mutlaka olsun.

Yekiyi asla ve asla shared pref. De saklama sakın... Ha şifrelersen saklarsın. Ama önermem adamlar onu görebiliyor. Hatta emülatörden değeri bile değiştirebiliyorlar. Dikkat et.

Android de auth sıkıntısı var zaten. Üniversite Google ile anlaşmalı ise auth için Google kullan hiç uğraşma bunlara. Onun dışında da biyomedikal önlemler almanı öneririm. Kolay gelsin..

Jwt unutma :) 

Edit: hocam sistem hangi dil? Apiyi hangi dilde yazıyorsun? 

Merhabalar hocam, evet okul gmail alt yapısını kullanmakta, akademik ve idari personel ve öğrenciler gmail sistemini kullanmakta. Peki bu dediğinizi nasıl yapabilirim Gmailin bi API si yada kullanabileceğim bi eklentisi mevcutmudur ?

Not: Andrıoid Studio ile Java tabanında yazıylrum hocam android uygulamayı.

mkyyldrm tarafından 22/Şub/18 17:03 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4721 Toplam Mesaj: 13
android xml