Annelikmi İçgüdüdür Yoksa Babalıkmı ?
-
Bu konuya göre konuşursak, her insandan aynı duygusal reaksiyonu beklemek gerek fakat, böyle birşey mümkün değil. Bazı insanlar sevgilerini tam olarak dışa vuramazlar. Severler, hatta çok severler ancak, soğuk kalırlar, hissettirmezler.
Sanırım yeni bir babasınız. Yeni, kırmızı bir papuç aldığınız zaman, diğer herşey önemsizleşebiliyor. Mesela bana bu konu düşünülmesi gerekesiz bir detay gibi geldi. Çünkü öncelikle ''insan'' olmak gerekir. Hayatı yanlışlıklarla geçmiş, sorumluluk nedir bilmeyen bir insanın, bir insan Dünya'ya getirmesine şiddetle karşıyım ve çevremde bu gibi durumlar çokça yaşanıyorken, tüm bu hengameyi boşverip, bu gibi duygusal yoğunluğu abarmış konulara ciddiyetle yaklaşamıyorum.
Gelgelelim insan denen hayvan, duygusal bakımdan git-geller yaşar. Yani duygusal açıdan bir insana kesin yargılar yapmak çok yanlış. Yıllar insanı eskitir ancak, değiştirir de pekala.
Son olarak daha derine ineceğim. Bir duyguyu nasıl niteleyebiliriz ki ? Sevgi, sevgidir değil mi? İçgüdüsel sevgi, yan yatmış sevgi, çamura batmış sevgi veya hafif fazla sevgi gibi türevleri yoktur bunun. Seviyorsan, seviyorsundur. İnsan yaratılırken bir rol üstleniyor ve bu boktan yuvarlağın içine fırlatılıyor, pervasızca. Kadın bir çocuğu Dünya'ya getirmekle sorumludur ve erkek de bu oluşuma katkı sağlamak ve eşini koruyup kollamakla. Nasıl penceresiz, kapısız ev olmazsa, kadınsız da çocuk olmuyor.
Yani bahsini ettiğiniz konu, içinde bulunduğunuzu düşündüğüm çekirdek topluluğun biraradalığını sarsıcı bir düşüncenin tohumudur. Belki de içinizi ürperten tezatlığın nedeni budur.
Selametle. -
Genelliyorum: Annelik=hormon+çok bol temas+bilinç. Babalık=az temas+bilinç.
-
izzmarit bunu yazdı
Yorum: At gözlüğü=aşırı yanlılık+yanlış bilinç.
-
NaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Efendim? Google>LTH.
-
izzmarit bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Efendim? Google>LTH.
Vücudunda bir etki nedeniyle meydana gelen reaksiyonun duygu ve düşüncelerle ne alakası var ? Eğer bebek ve anne yıllarca bir kordon ile bağlı şekilde yaşıyor olsa, bu reaksiyon konusunda haklı olurdun fakat, şu an bu durumu tek bir insana mal etmiş oluyorsun. Yanlı olduğunu düşünmemin nedeni de bu.
NaZi_ tarafından 14/May/14 00:40 tarihinde düzenlenmiştir -
NaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Efendim? Google>LTH.
Vücudunda bir etki nedeniyle meydana gelen reaksiyonun duygu ve düşüncelerle ne alakası var ? Eğer bebek ve anne yıllarca bir kordon ile bağlı şekilde yaşıyor olsa, bu reaksiyon konusunda haklı olurdun fakat, şu an bu durumu tek bir insana mal etmiş oluyorsun. Yanlı olduğunu düşünmemin nedeni de bu.
Hocam google>hormon o zaman. Silah patladığında neden korkuyorsun? Yemek yediğinde neden gevşiyorsun? Neden seks yapmak istiyorsun? Ne demek hormonun duygu ve düşüncelerle ne ilgisi var? Yüksek bir ses duyduğunda korkman milisaniyeler sürer, yıllarca gürültüyle yaşamana gerek yok. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı geçtim, bir de karşındakindekine at gözlüklü, yanlı, bilinçsiz diyorsun. Ben burda iyi anneliği iyi babalığı tartışmıyorum.
-
Bana göre ne içgüdü nede başka birşey tamamen kişisinin yetiştirilme ve karakteri ile ilgili bir mesele,iki gün önce bebeğini 10 bin tlye satan anne haberlerdeydi,umudunu kaybetme,umut filmlerindeki gibi babalarda var.Her kadın potansiyal annedir bana göre doğru bir tabir değil.
-
NaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Efendim? Google>LTH.
duygu ve dusuncelerin tek nedeni hormondur.
-
izzmarit bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Efendim? Google>LTH.
Hocam google>hormon o zaman. Silah patladığında neden korkuyorsun? Yemek yediğinde neden gevşiyorsun? Neden seks yapmak istiyorsun? Ne demek hormonun duygu ve düşüncelerle ne ilgisi var? Yüksek bir ses duyduğunda korkman milisaniyeler sürer, yıllarca gürültüyle yaşamana gerek yok. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı geçtim, bir de karşındakindekine at gözlüklü, yanlı, bilinçsiz diyorsun. Ben burda iyi anneliği iyi babalığı tartışmıyorum.
Gelişigüzel yazılmış terimler değil. Herbirini, bir düşüncem için ekledim. Mesela bol temastan bahsediyorsunuz. Annenin bol temasta bulunduğu çocuk, babaya daha düşkün de olabiliyor. Şimdi hormonları araştırarak, bol temasın duygu ve düşüncelerimize etkisini mi araştırmalıyım ? Yani anne çocuğu kucağında salladı diye sevgisi içgüdüselleşiyor fakat, babası hastane parasını kazanmak için çalışıp, akşam koşa koşa çocuğunun yanına gelince içgüdüsel olmuyor. Tüm o doğum dönemi boyunca işyerinin duvarında asılı olan saate sadece akşam eve gidip evladını görmek düşüncesi ile bakınca işin içine hormonlar girmiyor ancak, silah patlayınca hopluyoruz, yüksek görünce titriyoruz, evet. Anneyi alsak ve yerine babayı koysak, bir küçük deney ile babayı içgüdüselleştirebiliriz belkide. İlginç.
Bunun yanında hormondan bahsediyorsunuz. LTH diye de ekliyorsunuz. Bu hormonun tanımına ek olarak herhangi bir düşkünlük, içgüdüsellik etkisi göremiyorum. Yani bu da bir genelleme ve kesin olmayan gözlemcilik oluyor. Adres olarak hormonu, yani biyolojik bir terimi gösterip, psikolojik olarak ihtimallendiriyorsunuz. Bu nedenle de bilinçsizlik olarak yorumladım.
Çünkü herhangi bir rahatsızlığı olmayan her kadın, bakın altını çiziyorum her kadın anne olabiliyor. Burada da konu sahibine yazdığım mesajda olduğu gibi, bu konuya dil dökmenin boşuna olduğunu ve aslında bundan önce insanlığın yargılanması gerektiğini söyledim. İnsanlar belli psikolojik etkilere maruz kalıyor ve annelik vasfına erişene kadar yıllanıyor. Peki nasıl bir kadın anne oluyor ? Benim konuyu okuduktan sonra kendime sorduğum soru buydu. Siz konurken kafanızda olması gerektiğine inandığınız bir anne adayını ve olması gerektiğine inandığınız bir baba adayını canlandırıyorsunuz. Yani organizasyon mükemmel. Bu şekilde arkası olmayan bir konuya kafa yormuş oluyorsunuz ve gayet de esaslı yargılarla geliyorsunuz. Bu nedenle de at gözlüğü taktığınızı söylemek istedim. Dokunmuş. Üzgünüm ama bakış açısı değişken olduğu kadar geniş de olabiliyor.
Haklısınız. Burada iyi anneyi veya iyi babayı tartışmıyoruz. Biz burada arkası olmayan, yakın tarihte yaşanmış bir olayın, herhangileşmiş bir kafada beliren soru işaretine çene yoruyoruz. Ben de yanlışın nerede olduğuna dikkat çekmeye çabalamaktayım. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. -
Dj_DooM3 bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Efendim? Google>LTH.
duygu ve dusuncelerin tek nedeni hormondur.
Hayır efendim değildir. Bu zincirin en başında hormon yer almaz. Senin vücudunda gerçekleşen reaksiyonlar, doğal seyirli olanların dışında, algın ve tepkin olarak yorumlanabilir. Yani zincirin en tepesine beyni koyacaksın. Silah patlayınca ürkememin nedeni hormon değildir. Silahı patlatan, 5 dakikadır sürekli kuşları avlamakta olan babamsa ürkmem. Çünkü beynim bunu algılamıştır ve hormonlarıma işinize bakın demiştir.
Ben de diyorum ki; algılar, duygu ve düşünceleri şekillendiren tepkilere yol açar.
Bu nedenle doğurganlığı sağlayan hormonun doğrudan içgüdüsel sevgi olarak yorumlanması çok saçma.