Annelikmi İçgüdüdür Yoksa Babalıkmı ?
-
zalimadam bunu yazdıAndrei bunu yazdıHannibALgan bunu yazdızalimadam bunu yazdı
babamın ta gotune koyyim. adam olmadı olamadı gitti.
hayatımda böyle gereksiz bir baba görmedim.
hayatımıda zindan etti siktirolup ölsede kurtulsam ibenden.
Aynen ölmedi hımına koduğum
su an akıl saglıgım bir nebze normal bir sekilde nefes alıyorsam, pespese gelen sıkıntılarla ailemiz yıkılmadıysa, halen dimdik ayakta duruyorsak, kendimi gelistirip istedigim eylemi yapma özgürlügü bana saglanmıssa ve senelerdir sürekli destek alıyorsam, bunun en büyük sebebi babamdır.
Allah benim ömrümden alıp ona versin.
amin.
yanlız şöylşe bir şey var.
küçüklüğümden beri yanlız büyüdüm babam hiç ama hiç birşeyde yanımda olmadı.
tam tersi dükkan açtım param olmadığı için maliyeye geç kayıt olmuştum kayıt olmadan önce beni polise şikayet etmiş . ilginç değilmi ?
5 tane dairesi 1 2011 model arabası 2500 tl ye elektrikli bisiklet. birde honda motoru olmasına rağmen abminin gözüne tahta çarptı tedavi ettirecek para yok babam 1 lira vermedi.
kredi çektik zar zor ankaraya yetiştirdik.
biiliyorum tonla parası var hemde yığınla ama sırf inat olsun yapmadı birşey.
devam edeyimmi ?
ben 26 yaşındayım daha doğru düzgün arkadaş ortamına takılan biri değilim.
alkol içtim ama kimse bilmedi görmedi. anmlayacağın hiç ama hiç gençliğini doya doya yaşayan biri olamadım.
serseri olmadım götümüde siktirmedim ama ben böyle bir babayı da hak etmedim.
ulan desemki ibnelik yaptım hırsızlık yaptım ailemin yüzünü kara çıkartacak ne varsa yaptım desem tamam baş üstüne.
ama komşunun 130 kiloluk bir sikime yaramayan sigorta attığında bile sigortayı kaldıramayacak kadar kafasız olan piç babasının arabasıyla sahilde kız sikiyorsa ve ben babamın arabasına dahi kontak vurmadıysam amına koyyim böyle bababın hemde takla atarak.
Hocam aynı baba bende var ne cektiriyor bi bilsen bildiğin varlık içinde yokluk çektiriyor
-
Hocam biyolojik olarak memelilerde hormanlardan kaynaklanan annelik içgüdüsü vardır.
-
düşüncelerimiz nasıl oluştuğu belirsiz de olsa hormonların etkileri ve beyinsel işlev farklılıkları oldukça etkilidir. Örneğin, bipolar bozukluk, şizofreni, depresyon bazı beyinsel aktivite farkından oluşur. Kadınların adet dönemlerinde duygusallaşması, annelik hissiyatının oluşması hormonların etkisini gösterir. Fakat elimizi kıpırdatırken uyarılan sinir uçlarımız ve organımız arasındaki iletişimi tam olarak hala çözebilmiş, düşünce oluşumlarını açıklayabilmiş değiliz.
-
o hormon dediginiz bilimum salgilari ureten hucre degil mi? sinir hucresi de ayni zamanda, hipofizin on veya arka lobu, h.talamus vs, goz ne gorurse, beyin ne dusunurse , fizyolojisini tam olarak bilemem ama, beyin :ister din, ister moral, ister fikir deyin, yo ne ti yor.. :! RitmFarbRacourci tarafından 14/May/14 16:52 tarihinde düzenlenmiştir
-
tama tartışmayın
2 film veriyorum izleyin gelin :))
arnord bu filmle karizmayı çizdirdi ama güzel
http://www.sinemalar.com/film/4840/ufaklik
buda orjinal
http://www.sinemalar.com/film/1930/bak-su-konusana
-
NaZi_ bunu yazdıDj_DooM3 bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Genelliyorum: Annelik=hormon+çok bol temas+bilinç. Babalık=az temas+bilinç.
Yorum: At gözlüğü=aşırı yanlılık+yanlış bilinç.
Efendim? Google>LTH.
Vücudunda bir etki nedeniyle meydana gelen reaksiyonun duygu ve düşüncelerle ne alakası var ? Eğer bebek ve anne yıllarca bir kordon ile bağlı şekilde yaşıyor olsa, bu reaksiyon konusunda haklı olurdun fakat, şu an bu durumu tek bir insana mal etmiş oluyorsun. Yanlı olduğunu düşünmemin nedeni de bu.
duygu ve dusuncelerin tek nedeni hormondur.
Hayır efendim değildir. Bu zincirin en başında hormon yer almaz. Senin vücudunda gerçekleşen reaksiyonlar, doğal seyirli olanların dışında, algın ve tepkin olarak yorumlanabilir. Yani zincirin en tepesine beyni koyacaksın. Silah patlayınca ürkememin nedeni hormon değildir. Silahı patlatan, 5 dakikadır sürekli kuşları avlamakta olan babamsa ürkmem. Çünkü beynim bunu algılamıştır ve hormonlarıma işinize bakın demiştir.
Ben de diyorum ki; algılar, duygu ve düşünceleri şekillendiren tepkilere yol açar.
Bu nedenle doğurganlığı sağlayan hormonun doğrudan içgüdüsel sevgi olarak yorumlanması çok saçma.Hacı vücudunda olan herşey beyin kaynaklıdır, beyinde kaynaklı olan herşey hormonlardan. Ama herşey. Sevgin, üzüntün, iyiliğin, kötülüğün şuyun buyun herşeyin. Zaten felsefeciler bu yüzden insan davranışını sorgular, bunlar gerçekten bir bilinç mi yoksa natural reaksiyonların tepkileri mi diye.
Silah babanın elindeyken korkmaman yine hormonal. Babana güvencin pekişmiş ve amigdala artık buna tepki vermemeyi öğrenmiş. Gecenin bi yarısı odana girip elinde tüfekle havaya ateş açsa baban, emin ol hormonun ne olduğunu anlarsın. Ayrıca depresyon, şizofreni vb hastalıklarda esas sorun beyin kimyasallarının dengesizliği ve düzensizliğidir. Bu yüzden o hastaları ilaçlarla tedavi ederiz ve yine bu yüzden onlarda bu ilaçlara tepki verir.
İstediğin kadar böyle olmadığını iddia et, herşeyimi bilinçli yaparım şöyle böyle de, sonuçlar bu. Ergenlikteki zamanlarını hatırla bazen öyle anlar geliyordu ki insanda dünyayı sikebilirim lan ben hissi uyanıyordu değil mi? işte o da hormonal. Şahsi düşüncelerin bu sonuçları değiştirmez ve zaten hormonlarda tartışmaya açık bir konu değildir :)
Not: Nörokimyasalların hepsine hormon dedim bunların alt başlıklarıyla gelmeyin lütfen -
şu yaşımda hasta olayım annem fırıl fırıl dolanır etrafımda, babam pek sallamaz :)
bilmiyom içinde bi etki tepki oluyormu ama çokda sallamıyor yani hastalansam :D grip bile olsam annem hep bişeyler yapmaya çalışır bu fark çok dikkatimi ceker hep hastalandığımda.
-
ohaaaa ! anne ile .....
bak aynı cümlede bile kullanamadım ya la !
baba dediğin nedir ki alacaksın lahmacun küreğini tam sana doğru döner dönmez yanak kısmına cuk oturucak şekilde lakkkk !
yani yanak dediysem yanak, kulak, boyun felan işte komple beyin travması yani.
korkarabatak tarafından 14/May/14 11:50 tarihinde düzenlenmiştir -
korkarabatak bunu yazdı
ohaaaa ! anne ile .....
bak aynı cümlede bile kullanamadım ya la !
baba dediğin nedir ki alacaksın lahmacun küreğini tam sana doğru döner dönmez yanak kısmına cuk oturucak şekilde lakkkk !
yani yanak dediysem yanak, kulak, boyun felan işte komple beyin travması yani.
Öcalan puştundan bahsetmiyoruz hocam, babalar diyorduk :!
-
edit: epey sinirlenmişim :D
ANNE gibi yar baba gibi hıyar olmaz..
yunusdogan tarafından 14/May/14 19:22 tarihinde düzenlenmiştir