folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder AÖF Sınavlarında 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek



AÖF Sınavlarında 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    çok iyi olmuş. üni okudum diye dolaşmasın etrafta insanlar. örgün eğitimi görse feleği şaşacak adamlar açıktan iki tane üni bitiriyordu.


    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Ama şöylede bir durum var örgün eğitimde aç gezen onca eleman varken açıköğretimde ki bir çok adamında sağlam yerde olması gibi bir durumda var örgün eğitimdekilerin enayi gibi okumuş oluyorlar dalga geçtikleri aöflü işe filan alabiliyor bu arkadaşları memleketin adaletsizliği naparsın 😀


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2007
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

    Ama şöylede bir durum var örgün eğitimde aç gezen onca eleman varken açıköğretimde ki bir çok adamında sağlam yerde olması gibi bir durumda var örgün eğitimdekilerin enayi gibi okumuş oluyorlar dalga geçtikleri aöflü işe filan alabiliyor bu arkadaşları memleketin adaletsizliği naparsın 😀

    bence bireyin kerizliği. adam uzay bilimleri okuyo, gidiyo kimya okuyo. neden okuyosun kardeşim sen bu ülkede binlerce kimyacı binlerce fizikçi  olduğunu uzay bilimleri adına herhangi bir iş olmadığını benden iyi biliyosun. sırf üniversite okudum karı kızla oldum diyebilmek için okuycaksan okuma. ben iki senelik okudum, okurken bile çalıştım okuduğum meslek üzerine. mezun olup o işle alakan yoksa düşük ücret alıcam başta diye işi öğrenmek adına bişey yapma, sonra aöflüler senin işini alır tabi keriz olma. (söz meclisten dışarı)

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2012
    Erkek

    Abi halen "kolay geçelim" diyen var. Abi sen diploma alacan diye illa kolay mı olması gerekiyor?

    Birde "geçmiş dönemde alınanlar da geri verilsin biz keriz miyiz" demiş birisi. Bu kafa da ayrıdır. Abi sen niye keriz oluyorsun? Bu zamana kadar uygulama yanlışmış evet git deki geçmiş dönemler tekrar değerlendirilsin. Bana da aynı yanlışı yapın savunulabilir mi

    Sınav adaletsizlik getirmiyor aksi gibi adalet getiriyor.

    Şimdi haftada 50 saat çalışanlar haftasonu da oturup ders çalışacaklar tabi ki. Çalışmıyorsanız da alamayın diplomayı. Kimse üniversiteden mezun olmanın kolay olacağını vaad etmiyor.

    Bir uzmanlık sertifikası alacaksınız onu da biraz çalışarak alın yatarak değil.


    Anıl
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

    Ama şöylede bir durum var örgün eğitimde aç gezen onca eleman varken açıköğretimde ki bir çok adamında sağlam yerde olması gibi bir durumda var örgün eğitimdekilerin enayi gibi okumuş oluyorlar dalga geçtikleri aöflü işe filan alabiliyor bu arkadaşları memleketin adaletsizliği naparsın 😀

    Hiç bir okul sana iş vaadetmiyor ki? ODTÜ'de okuyup açıkta kalan yok mu?

    Okulların adı ne olursa olsun sadece seni tescillemeye yaradığı gerçeğini pek çok kişi unutuyor. Hele Türkiye gibi bir ülkedeki sistemde diploma sadece seni bürokratik olarak bir tık öteye taşıyan bir kağıt. Gerisi senin kafanda, aksiyonlarında bitiyor.

    Ha diyebilirsin, sendeki de tam avuntu, olayı rasyonalize ediyorsun... Hiç alakası yok. Biri demiş, aöf okuyupta prof olan var mı. Dünyadan bir haber olduğun buradan belli. Doktora, yüksek lisans vb. programlara girerken aöf diplomasının diğerinden hiçbir ayrıcalığı hiç bir eksikliği yok. Olsa olsa teknik olarak konularda içerik eksikliğin vardır. Bunu da kendini eğitmiş birisi zaten ortaya koyar ve kendini ispatlar. Bizzat 2 tane benzer bir örnek biliyorum. Birisi 9 eylül üniversitesinin adını vermek istemediğim bir bölümünün profesörlerinden birisi. Tamamen aöf sisteminden çıkma, üzerine kendini eğitip doktorasını alıp şu anda profesörlüğe erişen birisi. Bir diğeri de şu anda aktif olarak doktora programlarında eğitimini sürdüren birisi. İkisi de hiç te dünya dışı varlıklar değiller. Ama çalışkanlar, kendilerini eğitmişler, eğitmeye devam ediyorlar. Sizin gibi 3 soru kovalayan tiplerden değiller. Zaten öyle olsa en ufak başarı elde edemez, yakınmaya başlarlardı.

    http://yukseklisans.com.tr/canancetinroportaj.php/2

    Buyrun bu da komisyon üyeliği yapmış bir tecrübeli hocanın röportajı. İlgili yeri okuyun, tekrar kopyalamak istemiyorum.

    Yüksek eğitimdeki komitelerin, hocaların, bürokrasinin kabul ettiği bir diplomayı buradaki eğitimi, temeli belli olmayan üç kişi kötüledi diye hiçe sayacağız öyle mi? Tabi, sizi anlıyoruz.

    Peki yakınanların derdi nedir? Diplomasını alıp direk iş başvurusu yapmak. Ee soruyorlar mezunsun da ne yaptın? 5 soru tutturdum 2.5 ortalamayla zor mezun oldum, vasıfsızım ama diplomam var. Size tabiki kapı orada, gidin daha iyi eğitim alın gelin diyorlar. Siz de bunu aöf'e yoruyorsunuz. İşin özü budur.

    Diyorsunzu ki değersiz bir vakit kaybı. Hadi bunu genişletelim. ODTÜ dışında teknik bölümlerden mezun olanları mezundan saymıyorum diyeyim mesela. Puan vs. sıralamasına bakarsakta hakkı var hani. Diğerlerinin diplomalarını ben tanımıyorum diyeyim. Sizce bunun aslı, astarı var mı? Kendinizi bu yere koyun. Çoğunuz sütçü imam, anadolu bilmem ne üniversitelerinden mezun değil misiniz sanki? Hatta bazılarınız tamamen sembolik 2 yıllık programlardan mezun değil mi? Kimi, neyi üstten görmeye çalışıyorsunuz ki anlamadım. Pek çok örgün mezunu da vasıfsız diplomalı değil mi? Birisinin vasıfsızlığı sırf örgün olduğu için görmezden mi geliniyor? O adamın diploması tek başına yeterli mi? Tek başına iş aldırmaya yetiyor mu? Vasıfsızlığı ortaya çıktığı vakit ona da git kendini eğit demeyecekler mi sanki? Vasıfsız nerede olursa olsun aynı potaya dahil olmuyor mu? Neyin tribi bu, onu çözemedim. Vasıfsızsan vasıfsızsın. Bunu hiçbir tescil değiştiremez. İş yapmaya geldiğinde vasıfsız adam nereden geliyor olursa olsun tıkanacak, kalacak. Bu gerçeği ne değiştirebilir?

    Sayısal bölüm yok aöf'te. Zaten olması da mantıksız. Açıktan eğitim sistemine bir mühendislik bölümünü kolay kolay ekleyemezsin. Sözel bölümlere ağırlık verilen bir sistem aöf. Esasen bunda da hiçbir yanlış yok. Örgün okuyan sözelciler varsa anlatsınlar, hocalarının, okullarının onlara aöf'ten fazla kattığı şey nedir? Bu tip bölümlerde okunacak materyal ve müfredat aşağı yukarı bellidir. Bunları sana zaten sunuyorlar. Ötesini okuman için ileri okuma tavsiyeleri veriyorlar. Ha okulda sana bu tavsiyeleri öğretene kadar notla bilmem ne ile seni zorluyorlar. Bazı okullar tez istiyor. Bu şekilde rüştünü ispat ediyorsun. Bunun ötesinde zaten bu tip sözel bölümlerde dediğim gibi okuma, araştırma esastır. Bunu açıktan da elde edebilirsin. Sistem buna elverişli.

    Coursera gibi yerlerdeki belgeleme olaylarını biliyor musunuz? Hani internetten derslere katıldığın, sonunda online sınava girip belge aldığın sistemler. Hani dünyanın pek çok ülkesinde doğrudan geçerliliği olan sertifikalar. Aöf'ün bundan farkı ne? Devlet tarafından doğrudan tanınması. Bir üniversiteye doğrudan bağlı olması. Ötesinde aralarında ne ayrım var? Aöf dökümantasyon ve anlatım konusunda gelişmiş bir sistem. Radyo, tv, online materyal, basılı kitap ne ararsan sana veriyor. Öğrenmen için elinde her türlü kaynak mevcut. Tek sıkıntısı ölçüm sisteminde. Hani bazı arkadaşların yaşam boyu eğitim felsefesi sebebiyle herkese şartsız diploma vermesi gerekiyor diye düşündükleri saçma teorinin kısmi olarak hayata geçirilmesi, büyük problem bu. Bu da çözülecek, umuyorum. Çözüldüğü vakit ileride değil 2 üniversite, her üniversite öyle böyle açıköğretim programlarını aktive edecek. Çünkü gidişat bu yönde. Artık okullardaki 20-30-100 kontenjanla bu iş yürümez. Her ile üniversite açsan bile yeterli gelmez. Kaç milyon nüfustan söz ediyoruz. Nitelikli insana ihtiyaç her geçen gün artıyor. Sen buna okul kontenjanı ile hiç bir çözüm bulamazsın. İllaki teknolojiyle ya da farklı şeylerle bu sisteme bir çözüm bulacaksın. Bunda da açıköğretim sistemleri en büyük paydayı alacak sistemler olacak.

    Bugün artık yök tarafında e-yds, e-ales gibi sistemler yaygınlaşmaya başladı. Yakında e-ygs, e-lys gibi şeyler de gelmeyecek mi sanki? Bu şekilde ölçüm yapıldığında bu sınavların normal kağıt sınavlarından ne farkın var, ne dezavantajı var? Özünde aynı şeyler değiller mi? Peki aöf sınavlarının normal sınavlardan ne farkı olsun? Bir müfredat, bir içerik yok mu? Havadan sudan şeyler mi anlatıyorlar? Hayır. İçerik gayette komite tarafından belirlenen, belirli standartlara göre hazırlanmış şeyler. Dediğim gibi, ölçümde sıkıntı olmasa özünde içerikte bir fark yok.

    Bellemişsiniz bir terane, sakız gibi çiğniyor, hep aynı şeyleri dillendiriyorsunuz. Bunu anlatan kesim genelde tünel bakışına sahip, dümdüz düşünen insanlar. Bunu hakaret etmek için söylemiyorum. Bu bir problem değil. Fakat su üstüne çıkmaya başladığı vakit elbette tiksindirici oluyor.

    Kendini geliştirdiğin vakit diplomasız olsan da önemi yok. Ama diplomalı bir vasıfsız olduğun vakit nereden çıkışlı olursan ol bu büyük bir problem. Sen kendine bir kalite, bir fark sağlayamıyorsan hiçbir okulun da size bunu sağlamasını beklemeyin. Siz minimum şeylerini yapmaktan üşendiğiniz, zor gördüğünüz bu bölümlerde okumak zorunda değilsiniz. Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil. Bu kadar yakınacak, her şeyi aşağıya çekmeye çalışacaksanız peşinen sistemin dışına çıkarak sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Sizin gibiler çoğunlukta olacak diye her sistem aşağıya çekilecek değil. Çekilmesi de erki elinde bulunduranların sorunu, basiretsizliği.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    @austen başarı örnekleri gösterilerek tüm sistemi aklayamazsın. mesela aöften prof olan adam 4 yanlış 1 doğruyu götürmese mezun olamayacak mıydı? burda birşeyi açıklığa kavuşturmak gerekiyor, aöfün zorlaştırılması aöf mezunlarına da prestij katar. onun için desteklemeliler aslında. bugün eğitim sistemimiz neden kalitesiz? neden mezunlar kalifiye değil? çünkü zorlanmadan mezun olabiliyorlar, öğrenmeden ezbere dayalı çalışarak diploma alabiliyorlar.

    şahsen, burda nasıl aöfün zorlaştırılmasını savunuyorsam aynı şekilde örgün öğretim için de düşünüyorum. hatta daha fazlasını düşünüyorum. bu aöf konusu olduğu için onu konuşuyoruz. başka yere çekmenin anlamı yok.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    belkide birileri diyor ki, herkes üniversite mezunu olmasın ki ayağımızın altında ezilecek birileri bulunusun..
    yorumlarda herkes kendince haklı ama bu konudan bu türde uzun tartışmalar çıkmasına çok şaşırdım.

    konuya gelecek olursak
    açık öğretimde işletme gibi sayısal bölümler sayısal bilene kolay ama gel gelelim sosyoloji gibi felsefe gibi bölümler alan bilgisi gerektiriyor yani çalışmadan geçemezsin. durkheim, immanuel kant v.s herkesin bildiği kişiler ve görüşler değil.
    çalıştığım halde okuduğum bölüm bana zor geliyor ki açık öğretim mezun olunca çok bir halta yaramıyor
    yani örgün eğitim ile açık öğretimi karşılaştırmak doğru değil.

    ayrıca neden tüm sınavlarda yanlışın doğruyu götürmesi gibi bir ilkellik var ?
    herkes yanlış yapabilir, bu gayet doğal ama yanlışın doğruyu götürdüğü yerde doğrunun bir anlamı kalmıyor
    o zaman hep bilerek ve isteyerek yanlışlarda ısrar edelim ve hiç doğru işimiz olmasın çevremizden başlayıp herşeye zarar verelim v.s 
    kısaca böyle gelmiş böyle gidecek falan filan :)


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    @austen başarı örnekleri gösterilerek tüm sistemi aklayamazsın. mesela aöften prof olan adam 4 yanlış 1 doğruyu götürmese mezun olamayacak mıydı? burda birşeyi açıklığa kavuşturmak gerekiyor, aöfün zorlaştırılması aöf mezunlarına da prestij katar. onun için desteklemeliler aslında. bugün eğitim sistemimiz neden kalitesiz? neden mezunlar kalifiye değil? çünkü zorlanmadan mezun olabiliyorlar, öğrenmeden ezbere dayalı çalışarak diploma alabiliyorlar.

    şahsen, burda nasıl aöfün zorlaştırılmasını savunuyorsam aynı şekilde örgün öğretim için de düşünüyorum. hatta daha fazlasını düşünüyorum. bu aöf konusu olduğu için onu konuşuyoruz. başka yere çekmenin anlamı yok.

    üniversteye gelmeden ilk 8 sene sınıfta kalma diye bir olay yok hocam  yani şunu diyeyim 8. snıfa gelmiş ama heceleyerek okyuyan 4 işlem bilmeyen adamlar vardı 

    liseye geliyor lisede 1. sene kalma var sonra kalma yok mesela 

    bu adam ünivertede tabi ki çakar zorlaştırsan ne olacak ?

    kalifiye adam yetişse onu karşılayacak bir sistem var mı ki

    ülkede sana kimya mühendislerinin  makina mühendislerinin bankacılık yaptığını söylüyorum öğretmenlerin atanamayıp polislik yaptığını kalifiye olsalar ne olacak 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2012
    Erkek
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    devlete para lazım ne kadar çok zorlaştırırlarsa kalma o kadar çok artacak 
    bir de hükümetin  ekonomik anlamda çırpınışkarı söz konusu para lazım bes mes p yüzdne çıktı zaten


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
Toplam Hit: 6948 Toplam Mesaj: 67
aöf