Apple Ekosistemine Geçiş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

Ek olarak macOS ve İphone chrome yerine safariye alıştırabilirsin kendini chrome vb Google uygulamaları cihazın daha fazla bellek tüketmesine ve şarj sömürmesine sebebiyet veriyor çeşitli incelemelerde yapılmış bu konuyla alakalı internet den ulaşabilirsin 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Önemli soru, 

Chrome kurmalı miyim? 

Windows pc'den bir şey aktarırken pratik olur, binlerce sifre ve yer imi var. Yoksa safaride mi kalayım?

Biraz da Google'in her boku dinlemesine uyuz oluyorum android tarafinda.

Ne dersiniz? 

/CISSP hocam bi alisayim alete, markete gelecem. 

hocam mac üzerinde safari çoğu konuda daha önce ancak ram konusunda brave bi tık daha önde diye biliyorum. kendim brave kullanıyorum, reklamlardan BAT coin kazanıyorum, akmasa da damlıyor :)

chrome ise tam bir ram canavarı.

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

Dunyamiza hosgeldiniz :)

iphone ne aldin ? 

macbook icin ise macdrop.net ten bir cok office uygulamasini adobe uygulamasini crackli sekilde kullanabilirsin.

benim gibi windowsta zorunlu halde calismasi gereken uygulamalarin var ise parallel desktop kullanabilirsin. bir arkadasim para vermek istemedi bunun freesini bulmus onunda ismini bulayimda ekleyeyim. ( m1 ve m2 cihazlar icin gecerli )

icloudlari tek yerden girersen mac ve iphone es zamanli ilerler.

market olayindan bahsetmis bir arkadasim. su an zorunlu ve sosyal medyalar icin kullanacagin uygulamalarin icin bence beklemene gerek yok :) ama diledigin zaman yazarsin. 

mumkunse iphone cihazini guncelleme. ileride bir ihtimal jailbreak cikarsa tadindan yenmez :)

jailbreak cikmasa bile en azindan 3. parti uygulamalar icin bir cok tools olusturuluyor. 

gule gule guzel gunlerde kullanman dileklerimle. 

EDİT : 

macte chrome kullaniyorum. safariyi hic bir zaman sevemedim.

yukarida belirttigim macdrop dan cleanmymac i mutlaka indir. kurulum icin yardimci olurum.

Freak tarafından 24/Şub/23 13:27 tarihinde düzenlenmiştir

bağlı olduğum tek örgüt İNSANLIK
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

https://www.sabah.com.tr/video/yasam/iphone-telefonu-kaybolunca-icloud-verilerini-geri-alamayan-vatandastan-applea-dava

bu haberi hatırladım konuyu görünce.

aklımdan hiç çıkmıyor birisi icloud dediği zaman.

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar selamlar,

Iphone için aynı şeyi söyleyemesem de Macbook air ile hayat kalitem %40 arttı :)

Birkaç uygulumanın alternatifine ihtiyacım var.

Nitro PDF (PDF düzenleme programı, mac'te var ama 3500TL :)

PDF xchange Reader (PDF görüntüleme programı, pratik üzerine not vs alabiliyorum. PC'deki tüm klasörlerde arama kelimesini aratabiliyorum. PDF'in içinde değil de directory'deki pdf'lerde arıyor yani.)

Netlimitor 4 veya Glasswire (PC'deki uygulamalar henüz nete çıkamadan izin istiyor, izin vermezsem nete çıkamıyor. )

Var mıdır alternatifimiz?

Ek olarak windowsta Win+V tuşuna basınca kopyaladığım son 7-8 şeyi gösteriyor. Clipboard olarak. Mac'te var mı böyle bir şey?

Bir şeyi kopyalıyorum, başka bir şeyi daha kopyalıyorum. İlk kopyaladığım şeyi geri getiremiyor muyum bir şekilde?

https://www.youtube.com/watch?v=CHIL0WOUBSo

Kaan tarafından 20/Mar/23 03:20 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanoonline
    kanoonline's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Hocam az sabret

Microsoft, Intel ile yaptığı anlaşma gereği 15 senedir sadece Intel işlemcileri destekledi fakat bu anlaşma artık bitiyor.

Windows for arms şu an beta aşamasında

2023 yılında arm laptoplarda native arm destekleyen ve macler kadar hatta daha uzun giden windows PC ler göreceğiz. Hatta x86 yazılımlarımız da emulasyonla çalışacak bunlarda

Yav he he masallara karnimiz tok.

Cennet pazarlayan youtube dincisi gibi yaziyon.

:)))))))))))

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

iyi cesaret 3 ay önce kadar niyet ettim komple elma grubuna geçeyim diye iPhone ilk kullandım 3 saat dayanamadım pc için yine aynı ancak uyum süreci sıkıntılı üstat ara ara yaz sana zahmet insan ne zaman alışıyor yada değiyor mu

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    nereodi bunu yazdı

iyi cesaret 3 ay önce kadar niyet ettim komple elma grubuna geçeyim diye iPhone ilk kullandım 3 saat dayanamadım pc için yine aynı ancak uyum süreci sıkıntılı üstat ara ara yaz sana zahmet insan ne zaman alışıyor yada değiyor mu

her türlü alışırsın hocam çok bi nanesi yok. 
    geliştirme ortamını mac'e taşıdım, sırf şarjı bile yetti bana şahsen. Laptop'ı ne zaman açsam şarjı var sağda solda şarj aramıyorum lazım olduğunda. Bu kadar büyük nimet olacağını tahmin etmemiştim açıkçası.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı
    nereodi bunu yazdı

her türlü alışırsın hocam çok bi nanesi yok. 
    geliştirme ortamını mac'e taşıdım, sırf şarjı bile yetti bana şahsen. Laptop'ı ne zaman açsam şarjı var sağda solda şarj aramıyorum lazım olduğunda. Bu kadar büyük nimet olacağını tahmin etmemiştim açıkçası.

benim ilk zamanlar en sevdiğim nokta gece sıfır ses ile çalışması olmuştu, muazzam bi rahatlıkmış, daha iyi odaklanabiliyorsun :)

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı

Dunyamiza hosgeldiniz :)

iphone ne aldin ? 

macbook icin ise macdrop.net ten bir cok office uygulamasini adobe uygulamasini crackli sekilde kullanabilirsin.

benim gibi windowsta zorunlu halde calismasi gereken uygulamalarin var ise parallel desktop kullanabilirsin. bir arkadasim para vermek istemedi bunun freesini bulmus onunda ismini bulayimda ekleyeyim. ( m1 ve m2 cihazlar icin gecerli )

icloudlari tek yerden girersen mac ve iphone es zamanli ilerler.

market olayindan bahsetmis bir arkadasim. su an zorunlu ve sosyal medyalar icin kullanacagin uygulamalarin icin bence beklemene gerek yok :) ama diledigin zaman yazarsin. 

mumkunse iphone cihazini guncelleme. ileride bir ihtimal jailbreak cikarsa tadindan yenmez :)

jailbreak cikmasa bile en azindan 3. parti uygulamalar icin bir cok tools olusturuluyor. 

gule gule guzel gunlerde kullanman dileklerimle. 

EDİT : 

macte chrome kullaniyorum. safariyi hic bir zaman sevemedim.

yukarida belirttigim macdrop dan cleanmymac i mutlaka indir. kurulum icin yardimci olurum.

https://cmacked.com/cleanmymac-x/

buradan m1 cleanmymac indiriyorum yorumlardaki hatayı alıyorum

beklenmedik şekilde sonlandırıldı

codesign –force –deep –sign – /Applications/CleanMyMac\ X.app

codesign -–force -–deep –-sign – /Applications/CleanMyMac\ X.app

bu iki komut da çözmedi. n'apmak lazım?

...said addicted.
Toplam Hit: 6481 Toplam Mesaj: 57
apple ekosistemi