folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Apple İçin App Yapmak?

Apple İçin App Yapmak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

apple store a uygulama yapacağım. yani bu konuda tecrübelenmek isterim. Gerekli alanım var bu 99 dolara aldım. Ancak şöyle bir sıkıntım var. bu apple a nasıl program yapacağım. web sitesi tarzı olsa çok kolay. yada yaptığımız html bir sayfası yada php bir sayfayı yada flash ı çevirecek bir program varmı? yada uygulamayı yapacak hazır program varmı? hani şuraya şunu koy buraya bunu koy sonra kaydet deyince direk apple store yüklenebilir hale getiren bir prgoram vs.

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

ayrıca mac sahibi değilim ama mobione programı mı ne varmış ona sahibim.

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    black_lord
    black_lord's avatar
    Erkek

objective c bilmeden  yapamazsın (yada benzer nesnesel bir dil) sonrada ios sdk da tecrübe gerekecek artı olarak

eğer oyun yapacağım diyorsan bunlara birde quartz yada opengl bilgisi gerek yani dediğin gibi sürükle bırakla olacak iş değil

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

sürükle bırak uygulama yap muhabbeti android de vardı hangi program ile oldugunu hatırlamıyorum ama basit bir programı 2-3 dk da yazıyordu adam videoda ve kodsuz.

Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 19:31'da PanxeR tarafından düzenlendi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Naptin hoca baslayabildin mi?

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ulan şu milletin hazırcılığı olmasa belki bi boklar yiyebiliriz.

abi sürükle bırakla program mı yazılır?

öncelikle monotouch var ama onu kullanmak içinde mac gerekiyor, tek farkı c sharp ile yazabiliyosun. ama publish etmek istediğinde haşırt para ver diyor :)

mac olmadan,objective-c bilmeden adam gibi bir şey yazamazsın.

ha gidip html + css + javascript ile yazıp uygulamanı koyabilirsin ama çok ince eleyip sık dokuyorlar uygulama onaylanırken burnundna gelecek.

o yüzden sana birinci ağızdan söylüyorum,

rahat bi 6 k paran olacak ki yazabilesin (adam gibi bir mac + iphone + (opsiyonel ipad)) simulatorle falan olacak şey değil bu işler

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Bi mac yok iste iphone ipad fln kolay

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı
    Bi mac yok iste iphone ipad fln kolay

onunla da pe k bitmiyor, telefonda debug için hemen developer hesabı almak lazım uygulamayı koymadan önce, yıllık 100 dolar. işte uygulamaya ilk başladığın an ile bitirdiğin ara çok olmamalı ki yoksa daha para kazanamadan bi 3-4 ay sonra tekrar 100 dolar vermek lazım.

bunu da yaptın diyelim, karşında objective-c var. herhangi bir programlama dili biliyorsan(oturup takılmadan etmeden program yazmaktan bahsediyorum) çok çok kolay olmasada bi nebze kolay.Ama hiç bilmiyorsan sıçtın demektir, gayet boru :).Tek kötü yani syntax birazcık gıcık sürekli köşeli parantez vs

SharpShooter tarafından 11/Ağu/12 12:45 tarihinde düzenlenmiştir

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

iste bende tam bu yuzden apple sokayim diyorum androide ver yansin. ama anlatamiyordum. simdi olaya bak :)

abi 99 dolarla bitmiyorki, mac alacaksin, xcode kuracaksin, objective c ogreneceksin, Model-View-Controller olayini kavrayacaksin (gerci sadece applea ozgu degil MVC olayi ama ben ios kasarken ogrendigim icin oyle yer etmis) :D  

tabi babam tabi pasam sen nasil istersen padisahim, gerci yaptik bunlarida ama oyle bak benim garibim muridim ben sunu sunu ogrenmek isterim diye gelmis napacam diyor, saniyorki php visual basic gibi biseyler biseyler kuracak sonra tutorialler izleyip yapacak... ama yoooooookkkkk. apple bu gozum oyle her isteyen yapamaz biz coolluuzzz biz mikemmeliizzz bizim yaptigimizi herkess yapamaazzz oooooww shiit!!! oww jesus :D

kicimin kenarina apple elmasi dovmesi yapmayi dusunuyorum...

anca gidersin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

hocam zannımca sen en sondan başlamışsın ya :d

.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    garga bunu yazdı

iste bende tam bu yuzden apple sokayim diyorum androide ver yansin. ama anlatamiyordum. simdi olaya bak :)

abi 99 dolarla bitmiyorki, mac alacaksin, xcode kuracaksin, objective c ogreneceksin, Model-View-Controller olayini kavrayacaksin (gerci sadece applea ozgu degil MVC olayi ama ben ios kasarken ogrendigim icin oyle yer etmis) :D  

tabi babam tabi pasam sen nasil istersen padisahim, gerci yaptik bunlarida ama oyle bak benim garibim muridim ben sunu sunu ogrenmek isterim diye gelmis napacam diyor, saniyorki php visual basic gibi biseyler biseyler kuracak sonra tutorialler izleyip yapacak... ama yoooooookkkkk. apple bu gozum oyle her isteyen yapamaz biz coolluuzzz biz mikemmeliizzz bizim yaptigimizi herkess yapamaazzz oooooww shiit!!! oww jesus :D

kicimin kenarina apple elmasi dovmesi yapmayi dusunuyorum...

dediklerine katılmıyorum :)

appleın yaptığı gayet mantıklı, benim olayım budur en iyi performansı böyle alırsın. işine gelirse diyor. bundan doğal hiç bir şey olamaz. beğenmeyen dediğin gibi androide uygulama yazar, çer çöp bi store a koyar :)

gayet iyi her önüne gelen app yazamıyor,piyasası yüksek iyi para kazanıyorsun. walla umarım hep böyle kalır. Bu şekilde elit bir kesim uygulama yazıp,para kazanıyor.Ele ayağa düştüksen sonra bir anlamı yok. bkz: r10.net 50 tlye script yazan var

SharpShooter tarafından 11/Ağu/12 19:45 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 3743 Toplam Mesaj: 20