Apple Kültür

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Öncelikle ve sertçe belirteyim : bu konunun amacı apple ürünü aldım, neden onu aldım ? aldıktan sonraki hisler, düşüncelerdir.Yani bir karşılaştırma, tartışma konusu değildir.Burda bunu yapmaya çalışırsanız, banlanmanız için elimden geleni yapacağım.

    --

    İçerik ;

    Bu aralar sıkça iphone vs.. ürünleri karşılaştırılıyor.Hem tahribatta birbirimizden haberimiz olsun, hem karşılaştırma yapmak isteyen üyelerin fikirleri olsun diye açtım.Bence 2 li karşılaştırmalardan çok tekli düşünceler önemli.Yani mercedes vs bmw değilde ; ben bmw aldım yada ben mercedes aldım neden ? duygular, düşünceler nasıldır onu ayrı ayrı okumalı, ona göre karar vermeli.Daha mantıklı buluyorum.

    O yüzden apple ürünlerini alan, seven, kullanan insanları buraya davet edelim.Hem etkinlikleri falan takip ederiz.MEsela iphone 4s'ten sonra apple education sunumu çıktı.Tablet kullanımı vs.. üstüne.Ben bu sunumları seviyorum ve steve jobs'un olduğu alayı mevcut pcde.Onları paylaşırız.

    2. mesajı alıp etkinlikler vs.. kaydedicem.3. mesajda da hangi apple ürünü neden vs.. açıklayacağım.

    Ricam 3. mesajı görene kadar mesaj atmamanızdır (çünkü 1 dakika sınır var)

    Sizin uzun uzun yazmanıza gerek yok.Beni bıraksanız sabaha kadar yazarım :) neyse ;

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Kültür, kaynaşma, yenilikler vs.. ;

    ---

    ilk iphone sunumu (ingilizce ve süper, araştırmanın gelişi mevcut )

    http://www.youtube.com/watch?v=6uW-E496FXg

    part 2;

    http://www.youtube.com/watch?v=Vququ7x8gnw

    ---

    education event var ilginç birşey olmuş : "apple education event, 20" şeklinde aratıp elde edebilirsiniz.Tabi tırnaklar yok.Ayrıca ipad vs.. mevcut steve jobs'un sunumları.

    Ben sunumları, ayrıca sunumlarının sırrını anlatan bi herif vardı yootube'ta onu izleyip, sunumlara hazırlanıp ; ingilizce sunum ypatım ve sınıftaki en yüksek puanı almıştım (normalde toplulukta imkanı yok konuşamazdım, steve jobs gazyla oldu)

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    İatkos ile mac os kullanıyorum.İphone 4 var.Annem iphone çıktığından beri kullanıyor.Sonra 3gs çıktı, sonra 4, şimdi 4s.İpad 2 var.Memnun.Zamanında android demiştim yok demişti.Ve kendisi bilim insanı.Eczacılık mezunu hücreler falan uğraşıyor.İlaçlar şunlar bunlar, işiyle ilgili bir sürü app var.Neyse kendime gelelim ;

     

    Öncelikle ipad2'nin ekran kalitesi mükemmel.Retina display süper ötesi olmuş.İpad alanında tek.Yani başka tabletler tutmayacak.İphone vs oluyor ama ipad vs şu anda imkanı yok.e-kitap derler ya tam o.HAtta dahası.İphone'un olsa, bilgisayarın olsa dahi ipad gerek.Pil'i 3-4 gün gidiyor.Mis gibi bir cihaz olmuş.

     

     

    Neden Apple ?

     

    Apple zaten başlı başına yenilikçi bir şirket.Ve ürünleri fazla değil.Yani dikkati dağılmıyor.Kendi donanımını üretiyor (yada ürettiriyor ki çinde donanım üreticilerini kendi montaj fabrikaların yakınına inşaa ettirecek kadar da titiz), kendi tasarımını, kendi yazılımını, kendi pazarlama stratejisini yapıyor.Kendi yaptıkları retail storelarda kendi adamlarınla kendileri satış yapıyor.Ve kendi satış destekleri var.Herşey kontrolleri altında.Buda daha stabil yazılım, daha kontroller iş demek.Bir şikayet olduğunda hemen haberleri oluyor, çözüyorlar...vs..

     

    Tasarım'a önem verişi beni cezbetti zaten.Tasarım mükemmelliyetçiliği var.İşleri basitleştirmek üzerine.Oturup bir tuşa, nasıl daha fazla ve daha kullanışlı fonksiyon ekleriz diye düşünüyorlar.İpod'da steve jobs ; eğer kullanıcı 3 tıktan (bilgisayardaki mantıkla) fazla hareketle istediğine giderse iptal edip, en fazla 3 tık istiyor.Bu kadarda basitleştirme yolunda.Kullanıcılar ilk 15 dakikada ürünün basit olup olmadığına karar verip iade ediyor yada kullanıyormuş.Bu yüzden basitleştirme istekleri mevcut.

     

    Herkes bmw ve mercedes diyor.Fakat benim seçimim ford fiesta veya audi'nin herhangi bir aracından yana.Çünkü tasarımı harika.Tasarımı harika olan bir şey, tsarıma bu kadar önem verilen (ayrıntılarla) bir şirket diğer şeyleride titizlikle yapar.Ki steve jobs mac os (arayüzünün ilk versiyonu) için scroll bar tam istediği gibi olmadı diye 6 ay boyunca mühendisler uğraşmış.O derece.

     

    Apple güven veriyor.Biliyorum ki herkesden önce yenilik gelecek.Yada herkesin yaptığı işi çok daha basit ve çok daha mantıklıca yapacak.Mantık kısmında süper yenilikler getiriyor.Ve eminim ki 10 sene böyle gidecek.Steve jobs öldü fakat bıraktığı sistem hemen bozulmayacak (belki daha sağlamlaşabilir bile hp gibi bir marka olabilir)

     

    Kısaca : ayrıntılara önem veriyor, yaptığı yenilikler herkese örnek olacak düzeyde, tasarımları harika, mantık kısmında basitlik getiriyorlar, enerjilerini boşa harcamıyorlar.Ve diğer herşey ürün, apple ise yaşam tarzı satıyor.Amerika ve avrupa müşteri memnuniyetinde 1 numara :) apple ürünlerinin hespi

     

    - iphone ;

     

    app : facebook, twitter, find iphone, viber, whatsapp, line, google, türkcell yedekleme, qr code, talking tom var.Fakat bir kaç uygulama öneren vardı bakıcam onlarada.Oyunlarda parking free var onu seviyorum daha 3 tane var ama oynamıyorum.

     

    Neden iphone ?

     

    Sadece şu bile yeter : her çıkan makinaya iPhone killer yani iphone'u tahtından edecek makina diyorlar ama öyle olmuyor.Demek ki iPhone hala bir numara.Fakat ilk çıkan teknoloji.Bir sürü özellik ilk iPhone'da çıktı.Sağlam işlere imza atıyorlar.İphone'u kullanmamın en büyük özelliği ise apple gücünün arkasında olması.Tek cep telefonu var ve onun üstünde uğraşıyorlar.40 model yok.Böylece enerjileri sabit.Sadce onu geliştirmeye çalışıyorlar.Daha kararlı, daha stabil, daha sağlam.

     

    - Mac Os ;

     

    Windows -> Linux -> Mac Os şeklinde giden bir öyküm var...

     

    Windows hiç bir zaman isteidğim gibi olmadı.Linux'u keşfettim herşey güzeldi aslında.PErformans, araçlar (ücretsiz hemde) bir sürü şey.Fakat birşey eksikti.Çözemedim.Ama windowstan daha memnundum devam ettim.Belki 15 kadar dağıtım denedim.Sonunda iatkos geçti elime.Bir kere denedim vuruldum.Hemen linux'taki eksiği anladım : tasarım  ! Son kullanıcı içind eğildi, kullanıcı dostu değildi, GUI'si ve temaları ne kadar fazla olursa olsun mükemmel olan yoktu.

     

    Mac Os'u önce deneme amaçlı kullandım (bi ton sürücü yok çünkü) fakat kullandıkça sevdim.Windows ve linux'a geri döndüm yapamadım.Şimdi mac yüklü sadece.İlk başta şaşırdım.Birşey vardı sistem o kadar güven veriyordu anlatamam.en olduğunu 2 günde çözdüm.Mevzu ; mouse imleci üstüne geldiğinde saçma sapan efektler yoktu.Klasörlerin kenarı (şu border kısmı) yoktu ve mükemmel bir izlenim veriyordu.HArika stilleri vardı.

     

    Karışık değildi.Sonra lion çıktı (iatkos l2).Yükledim.Daha mütiş.Launchpad mükemmel olmuş.Safari ve launchpad ikilisinde süper efektler mectur.App store'dan birşey yüklediğinde uçup, launchpad'e geliyor.Safari'den birşey yüklediğinde uçup arama kısmına gidiyor (youtube'dan liondaki efekte bakın, windowsta mevcut değil).Geleceği yine belirlemiş anlayacağınız.

     

    Sakin, güven, mutluluk, huzur gibi şeyleri veriyor."basitlik karmaşıklığın çözülmüş halidir" felsefesinin üstüne yoğunlaşmışlar.Her ürününde ve şirket felsefesinde olduğu gibi.Az ürün, az efekt, az menü vs (ki programlar launchpadde o kadar başka başlat donatılar falan yok).

     

    İnanılmaz süper.Tarif edilemez.iPhone'u takıyorum itunes, resim yakalama aracı ve xcode hemen bağlanıyor.Hiç birşey yapmama gerek yok.Lgolar, ayarlar xcode ile hazır.Süper.iPhone ve iPad simülatörü falan mevcut ..Fakat object-c lazım win8'de html5 ile windowsa uygulama yazılcak bununla nasıl başa çıkacaklar bakıcaz.

     

    ----

     

    Kısacası apple dünyası farklı.Diğerlerinde ürün, apple'da yaşam tarzı satın alıyorsun.Yeterince para kazandığımda macbook pro alıcam.Devamında eve iMac alıcam.Kaçarı yok.

     

    Bunun dışında insanlar apple'ı salaklar kullanıyor diyorlar ya ; kullanan öğrenciler olduğu kadar, master'ını yapmış yada doçent olan kişiler, 4-5 ülkeye ticaret yapanlar, ingilterede 4 dil bilip siyasal bilim okuyanlar, üst düzey yöneticiler falan mevcut.Bunu diyenlerin hepsi (apple'ı salaklar kullanır) liseli yada össye hazırlanan ellerinde başka cihaz tutanlar.

     

    Bu yüzden ; asla onlara takılmayın.Neyse tartışma çıkartmaya gerek yok.

     

    Konuyu halledeyim yazımı düzenleyeceğim, bir sürü şey olacak.Kaba taslak yazdım.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2008
    Erkek

    2,3,ve 3gs iphone kullandım.başka telefon kullanamadım.bu da apple hastalığı sanırım. :) 


    Koca hestiy aya bedenem ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2007
    Erkek

    2 ,3s 4 ve 4s test etme imkanım oldu hatta ıpad2 ve ipod 2 nesil ile 5 nesile kadar bir çok cihazını kullandım suanda telefon olarak iphone kullanıyorum. Kıyaslama demiyimde farklı bir kalitesi var bütünüyle apple ürünleri bana çok kullanışlı ve acaip derecede yakın geliyor ve diğer gsm markalaryla hiç kıyaslama taraftarı bile değilim açıkçası.bana yakın olan beğendiğim ürünleri alırım severim kullanırım kısacası apple ürünlerini bana sevdirdi kimse gelip olay çıkartmasın apple kullanmak artistlik yada maddi gösterge değildir bnm için bir kültürdür :)


    ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    haykırın ve kendinize gelin :D

    bizim teknoloji ve "kültür" imaj marka açlıgımızdan dolayı zengin ülkeler git gide büyürken bizim ticaret açıgı deliğimiz git gide büyüyor 

     


    destination@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2009
    Erkek

    zumsuk doğruyu söyle hacım apple dan paramı alıyon bu nedir böyle apple tanıtımları filan :D :D


    Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    MrSari bunu yazdı:
    -----------------------------

    zumsuk doğruyu söyle hacım apple dan paramı alıyon bu nedir böyle apple tanıtımları filan :D :D


    -----------------------------

    bu iş gönüllülük esasına dayanıyor.. :D

    Abi baya bi iphone konusu olmuş.İnsanlar oturup okusun burayı.Sonra başka marka, modellere bakarlar.Sonra karar verirler.Bide app falan soranlar var.Direkt yazılı işte hepsi.

    @ DestinatioN : hocam uzaya ilk gönderilen Türk uydusu ve pardus'un ekibi dağıtıldı Tübitak'ta...Böyle olduğu sürece bizim yerimize yabancılar kazanır.

    Fakat dizilerdeki mevzu gibi görüyorum bu işi.Brezilya dizileri geldi.Sonra onları taklit ettik.Şimdi arabistandan, kolombiyaya, irandan, yunanistan, bulgaristan, mısır, gürcistan'a kadar bir sürü yere Türk dizilerini apzarlıyoruz.Dizi konusunda dünyayı sarsmaya başladık.

    Türkiye'de teknoloji açı insnalar mevcut.Önce dışardan getirtilir, sonra kopyalanır, sonra öncü olunmaya başlanır diye düşünüyorum.Devlet yapamaz ama özel yapar.Bir sürü para var bu işte..Umudum bi kaç seneye kadar ilk yapan olmak.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    kendi araba motorumuzu kendi chiplerimizi vs vs üretemedikten sonra yabancıların kültürüne salça oluruz 

    neyse konuyu dagıttım =)


    destination@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    İpad i aldigimdan beri pc kullanmiyorum. Evet bu bir yasam tarzi. En buyuk hayalim ise turkiyeye gercekten birinci elden veya birinci elmis gibi acilacak olan apple store. Bostondaki bir store a girme imkanim oldu, buradaki teknosa olsun bimeks olsun Vatan bilgisayar olsun nokia samsung vs shoplar olsun sony center lar olsun..... Hicbiri ile alakasi yok, girer girmez mutlu hissediyorsun ve adamlar seni teknoloji ile karsiliyorlar! Nasil mi ? Magazaya girerken elinde apple urunu varsa direk o urun sisteme baglanip uygulamasini aciyor. ( ben girdigimde daha hic apple im olmamisti kesin tecrubem yok ). Daha sonra ne icin geldigini seciyor ve bekliyorsun, musteri birebir destek ekibinden senin ihtiyacin olan olaylara tam manasinda hakim biri geliyor ve yardimci oluyor. Ben girdim, alex diye bi genc geldi kanka olduk, gerci iletisim bilgilerini vermedi ama yasakmis. Neyse. Girdigimde bi bayan karsiladi hosgeldiniz neden geldiniz ( satin alma, destek, sikayet, birebir egitim.... Onlarca secenek ). Satin alma dedim ne alirdiniz dedi iphone dedim. Tamam dedi elindeki ipadden biseyler yapti ismimi sordu yer gosterdi bes dakkaya kadar bekleyin dedi snra alex geldi merhaba noneyim bey iphonelarimiz ust katta nasik yardimci olabilirim diye. Neyse herseyi hallettim cok harikaydi tasarim, hizmet, kalite, guleryuz.. Vurulmustum cikasim gelmedi storedan. Ve son bir bomba batladi; odemeyi nereye yapiyoruz dedm kasa ariyorum. Ipodunu cikardi cebimden ve kartimi ustune takilan bir eklentiden gecirdi, fiş ise masanin altindan sihirli bi sekilde cikti :)). Kisacasi adamlar teknoloji uretmiyor. Yasam tarzi uretiyorlar. Ve bunu yaparken o yasam tarzini 'yasiyorlar'. Neden ayfon? Cunku teknoloji. Hem basit ve kolay, hem de yapamayacagi hicbisey yok. Evet bir ayfonla yapilan hersey bi androidle yapilabilir. Ama birkac basit dokunus varken neden telefonun her yerini parmaklayayim? Ayrica diger ureticilerden teknoloji olarak da yaklasabilen yok. Misal multitouch olayini hala apple gibi yapana rastlamadim. Apple urunlerinde ekrar dokunusu algilamiyor, adeta 'hissediyor' ve tepki veriyor. Ama bana turkiyede gercekten apple aldirmayacak seyler var. İpad i de iphone u da aldigim yer amerikaydi. Neden? Cunku turkiyede lanet olsun ki tuketici mahkemelerine bile basvurmamizi onleyecek sekilde bizi korumasi gereken yasalarimiz, tedarikciyi koruyor. Yurt disina her cikan istedigi gibi telefon getiremedigi , pasaporta imei kaydi olayi oldugu icin lanet olasi avea/trcell/vodafone , ipad ve iphonelari 3-5 kat arasinda daha pahali satiyor! Gelelim iphone 4ume; Ios 5.0.1 kullaniyorum. Bi daha guncellemicem. Cunku bi politika fark ettim, yeni urun ciktikca , eski urunler yavasliyor, nasil derseniz guncellemelerle. Kasitli yapildigini dusunuyorum. Bu sebepten ki eski versiyona dusurulmuyor da aletler. Ayrica diger bir sebep , jailbreak. Kullandigim uygulamalar ; Basta cydia+installous. Cydia uygulamalari : Bitesms Ifile Sbsettings Activator Unrestrictor Winterboard Wifipass Android delete Applocker Autocorrection bar Barrel Cardswitcher Cellular data plan Colorkeyboard Dashboard for maps İnfinidock İnfinifolders Normal (hackli+ucretsiz karisik olanlar) İgo navigasyon Ayfonu bul Cell tracker (sakalamK icin) Phonespy( bu da saka amacli. Bunlarin yaptigi isi karsi tarafa da yukleyip yaptircak uygulama bulamadim.. Friendfinder var ama iphone3g desteklemiyormus ibne..) Facebook Twitter Face messenger Alibaba sms Msn live mess Viber Whatsapp Ttnet alonet(kullanmadjm daha hic) Bilgi yarismasi BitNe dHa bilgi yarismasi Shake spears Death rally Parking free Zombie hwy Pisti Run like hell Jetpack Temple run Fish fury Rope n fly Videoturk Tivibu cep Fullfilmizle Ibooks Mucizeler Remote Flashlight Ttnet muzik Ulen kisa yazicaktim ipadde yazmak bileklerimi agritiyor, ama hosuma gitti apple izlenimlerimi yazmak cok zevkli :) yardirdim... Dipnot : ciddi manada turkiyede bu nornal fiyatlarin 3 kati politikasi surdugu surece bu urunler buradan alinmaz.. Ama buna karsi bisey yapmali, ne yapilabilir??

    ...said addicted.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    Amk safarisi tahribata uyumlu degil, bosluklu yazdim o kadr ugrastm bosa gitti :D

    ...said addicted.
Toplam Hit: 7184 Toplam Mesaj: 67