Araba Almak Mantikli Mi?
-
eray bunu yazdı
Tamamen yaşantinla alakali bir durum bu. Bekarsan ve arkadaş ortamlari, gezme kari kiz işleri vs dersek %100 gerekli ki broadway bile olsa yeter :) Evlisindir çocugun vardir eşinle hastane, gezme, memlekete gitme, piknik, misafirlik vs durumlar için yine %100 gerekli bana gore. Yani getirisi ve goturusu ayrica senin psikolojik durumun onemli bunda. Ara sira lan bi araba yok yine otobusteyiz, arabam olsa suraya giderdim, Ayşe cagiriyor ama arabasiz kizla napacaz aq diyorsan gucun yettigince bi araba alinabilir. Farkettim de bana gore her turlu araba aliniyormuş :D
hahaha iyi guldum :D
-
Alınan her araba daha fazla masraf, daha fazla trafik, daha fazla ekonomiye zarar, daha fazla doğaya zarar demek. Araba almak mantıksızdır. Ama güzel Türkiye'mde toplu taşıma diye bir kültür olmadığından araba almak mantıklıdır.
-
Araba alıcam vergisi kaskosu sigortası muaynesi yakıtı bakımı derken ulan diyorum binerim paşa paşa toplu taşımaya giderim istediğim yere.
Sonra durağa iniyorum 20 dk otobüs bekleyince sokarım masrafına ben araba alıcam diyorum. Sahibindene girip 2.el piyasasına bakınca tekrardan otobüs candır diyorum.
Onlada olmuyor onsuzda ....
Araba işi çok sıkıntılı iş hocam.
-
Araba durduğu yerde masraf çıkartır hocam aile yoksa uzak dur. Tadına baktınmi bırakamıyon uyuşturucu gibi bişey.
-
Araba lükstür, paran varsa binersin yoksa yayan gezersin.
Yılda 36-40 bin tl kazancın varsa güzel bi arabaya binip gezebilirsin.
-
Sserkan bunu yazdı
Araba alıcam vergisi kaskosu sigortası muaynesi yakıtı bakımı derken ulan diyorum binerim paşa paşa toplu taşımaya giderim istediğim yere.
Sonra durağa iniyorum 20 dk otobüs bekleyince sokarım masrafına ben araba alıcam diyorum. Sahibindene girip 2.el piyasasına bakınca tekrardan otobüs candır diyorum.
Onlada olmuyor onsuzda ....
Araba işi çok sıkıntılı iş hocam.
son 5 aydır sahibindeni takip ediyorum ikinci el piyasası sıfırı geçecek nerede ise skoda octavia 2013 dsg yeni kasa takip ediyorum en düşük fiyat 61 de o da 55 bin lik çarpması var arabanın 2013 deki sıfır fiyatı Elegance1.6 TDI CR 105 HP DSG Tiptronik 66.880 lira araba bi türlü düsmedi gitti araba şuan alınmaz
-
Hocam para çokomel. Bi de kiz araba. Yani bu denklemden kiz = cokomel cikiyo ki cokomel bana cikolata gibi bisi hatirlatiyo, yani al sen.
-
öncelikle
*eğer ilk araban olacak ise 1000 tl üzeri sigorta ücreti haşırt..
*muayene ücreti harşırt..
*gereksiz egzoz muayene ücreti haşırt.. (geçen gün 54 tl ödedim)
*vergi haşırt..
+
ee bu arabanın daha bakım ücreti var, arıza olasılığı var, yazlık/kışlık lastik muhabbeti var v.s ama dahada önemlisi arabayı yürütebilmek için yakıt almak gerek...
+
bu kadar masrafdan sonra bari arabam az şekil olsun diyerek ufaktan modifiye işine girmemek olmaz...
adamlar avrupada ucuz fiyata ne arabalar ile geziyorlar, bizim devlet ise arabaya binmeyi ihtiyaç değil lüx sayıyor
bu şartlarda yerli otomobil olsa ne yazar olmasa ne yazar ?
kısaca araba almak mantıklı ama türkiyede değil -
@ozgunlu :D
-
vay amk ben bu işin icindeyım hıc arabasız kalmadım desem yerıdır demekkı yılda 20 bın harcadıgım ıcın koseyı dönemıyormusum vayyyy beee ulan ne 10 bını ne 20 bını ne yaptınız hocalar siz :D albi dizel arac hergun kullansan bile yılda 10 20 bın masraf etmesiniz. birde söyle düşünün hergun otobuse mınıbuse bındıgınızı dusunun en kısa mesefa 2.5 tl metro ile işe tek vesait git gel 5 tl ben aracımla 10 kmde 1,8 tl yakıyorum git gel 4 tl de hadı yine kardasın ve en azından oturarak muzıkle bırlıkte gıdıyor gelıyorum yerı gelıyor karı kız oluyor arac alınır alınmazmı esın dogum yaptı iett mi beklıyceksın? mınubustemı dogurtucaksın? hatun ayarladın avcılarda yada sılıvrıde eve atıcaksın gel yenıbosna otobusunemı bınelım dıyceksın? hadı bındın gıttıgınde ındın kapından gecmıyorya ıncen yuruycen bunun yagmuru fln var ulan karı eve geldıgınde zaten bezmıs olcak bırnevı yolda sıkecen karıyı zaten ne anladım o sıkısten :D 20 bın hee aklıma geldıkce guluyorum yaa hergun bınmedıgın araca ndn kasko yaptırıyorsun ben oto tamırcıyım bana kalsa sıgorta bıle masraf ne kaskosundan bahsedıyorsunuz işin içinde neler donuyor bır bılsenız kaskoyu bırakın sıgorta bıle yaptırmazsınız ucmayın bu kadar saglam basın yere lutfen
MeTiN_7 tarafından 15/Mar/16 12:23 tarihinde düzenlenmiştir