folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Araba Sübap Değişimi İle İlgili Bir Sorum Var

Araba Sübap Değişimi İle İlgili Bir Sorum Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek
    burhan808 bunu yazdı

bende de alakasiz bir arac surekli krank veya kam mili sensor arizasi veriyordu bin tane ustaya gittim cozum yok, sonra birgun medyumun biri aracin calismasini dinlerken bu arac bir dis sente atlamis dedi ve tamirden sonra duzeldi. senin durumunda boyle bir alakasiz durumla baglantili olabilir. yada sinyal kollari ile gaz fren kombinasyonu ile gosterge lambalari yakiliyor yada sonduruluyor, bu kisayolu youtube den ogren yandiginda sondur kalitsal bir durum ise.

mantıklı hocam bakayım senın medyum nerde ankarada falan mı ? 

Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek
    HeyQirs bunu yazdı

16v kapak olsak 500*lira subaplar 700 rektifiye kapak 1300 lira nerde ? 

hocam işcilik :)  600 tl işcilik aldı bunun yanında sarj dınamosu tamır edildi  mars da tamir edildi genel bakım yagın lıtresi olmus 30 lira :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek
    pompaci bunu yazdı

hocam servise gitmen gerekli bence orjinal cihaza bağlanmalı aracın gerçek arıza neredeyse söylesin biraz lokal müdahale apılmış gibi geldi bana yeni araçların her yeri beyin ve birbiriyle bağlantılı.

hayatımda gordugum en gerizekalı tripli servisler nissan servisleri paşa hazretleri lpg li araca bakmıyomus hocam :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

Devir sensörü arızalı olsa araba çalışmaz (Fordlar öyle)

Taktığı subaplar orjinalmiydi 2.000 km de sibopları yemen imkansız birşey.Diş atlatmış mı  başka bir ustaya kontrol ettir.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı

Devir sensörü arızalı olsa araba çalışmaz (Fordlar öyle)

Taktığı subaplar orjinalmiydi 2.000 km de sibopları yemen imkansız birşey.Diş atlatmış mı  başka bir ustaya kontrol ettir.

Hocam.subaplar orjinal yok 2000 km de yemedi dediki en az 2000 km sur alisma suresi dedi hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Araba nin km kac hocam meraktan soruyorum

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Muhtemelen asıl sorun oksijen sensöründen kaynaklıdır
    İnternetin yalancısıyım, oksijen sensörünü söküp wd40 ile temizleyerek tamir edenler var ama ustaya gidince işler karışıyor yada belkide usta haklıdır bilemem :D
    https://www.youtube.com/watch?v=6FR8MCPUduw

Edit: Yorumlardaki krank sensörü hatasını şimdi gördüm, o yüzden sorun oksijen sensörü olmayabilir ama servise gidip asıl sorunu öğrenmeniz daha yararlı olur, yukarıdaki video kalsın belki birinin işine yarar.

LhaNeT tarafından 29/Nis/19 20:34 tarihinde düzenlenmiştir

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

Bu LPG otogaz'ı yakıt olarak o kadar kuru, benzin ve dizele göre dâhâ yüksek sıcaklık mı oluşturuyor ki, Subap'lar eriyor, anlamadım. olmaz değil benimkisi merak.

Araç da öyle çok yaşlı değilmiş; 2003 doğumlu, 1.4lt motor. 

(lt=cc)?  cc=cubic centimeters?  katı sıvı gaz hacmi?

Bir de,  2003 model ney la. @.o,)

evet sıcaktan dolayı eriyor.. benzine göre patlama anında daha yüksek sıcaklık ortaya çıkıyor..Bunun için Aracına güçlendirilmiş valf taktırman gerekiyor - piyasa dilinde çelik subap diye geçiyor..

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı

Araba nin km kac hocam meraktan soruyorum

156.000 de hocam

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Aynı durum 1,5 ay önce başıma geldi. Bizde hareket halindeyken triger kilitlendi. Subaplar değişti. Yapıldıktan sonra; önce kam mili, sonra da krank mili arızası verdi. Sonraki ayarlamalar ile bu hatalar giderildi. En son diferansiyel hatası vardı. Vites kutusundak yağın değişimi sonrası o da tekrar arıza ışığı yakmadı. Şimdi gaz pedalı ile bir sıkıntı var  (umarım) hadi bakalım onu da birkaç gün sanayide debelenerek çözeceğiz diye düşünüyorum.

Subap ayarını yaptırıp triger kayışının düzgün yapıldığına emin olun. Zamanlama bozuksa o motoru tekrar kucaginiza almanız kuvvetle muhtemel. Yakıt tüketiminin artması ve o2 sensoru bu durumda önemli belirtilerdir.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 3568 Toplam Mesaj: 32
micra