Araç Fiyatları İner Mi ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    keşke 

    ama 2.el bisiklet fiyatları 0ına yakın 

    piyasa öyle bi bok olduki . bu kolay kolay düzelmez.


    Minimalist Değilim Tembelim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    Roark bunu yazdı

    Komutanım, aracınız kaç model?  

    2013 Kia Ceed Concept Plus.

    Kazasız belasız binmek nasip olsun insaAllah. 

    Evin kredisini ödüyorsunuzdur komutanım, benim arkadaşlar daha 1 senelik jandarma görevlileri, şimdiden daire alan, araba alan tonla arkadasım var. 

    İnsanlar bosa çalışıyor, oyak sisteminden emekli olduğumuzda 1.000.000milyon lira para alıyoruz, tazminat alıyoruz, hayatım boyunca para yesem, emekli olduğumda yine 2 daire 1 araba parası alıyorum, maasım zaten en düşüğü 6000₺ diyen arkadaslarım da var. 

    O yüzden sormustum :) tesekkür ederim.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2007
    Erkek
    Roark bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    Roark bunu yazdı

    Komutanım, aracınız kaç model?  

    2013 Kia Ceed Concept Plus.

    Kazasız belasız binmek nasip olsun insaAllah. 

    Evin kredisini ödüyorsunuzdur komutanım, benim arkadaşlar daha 1 senelik jandarma görevlileri, şimdiden daire alan, araba alan tonla arkadasım var. 

    İnsanlar bosa çalışıyor, oyak sisteminden emekli olduğumuzda 1.000.000milyon lira para alıyoruz, tazminat alıyoruz, hayatım boyunca para yesem, emekli olduğumda yine 2 daire 1 araba parası alıyorum, maasım zaten en düşüğü 6000₺ diyen arkadaslarım da var. 

    O yüzden sormustum :) tesekkür ederim.

    Onlar yarım yamalak bilgileri ile konuşan insanlar çok takılma.

    Ben sana oyak sistemini ve getirilerini anlatayım.

    Öncelikle Oyak ta 2 temel fon var. Birisi her Tsk ve Jandarma Personelinin zorunlu üye olduğu Oyak Emeklilik Sistemi, diğeri ise isteğe bağlı konut ön biriktirim fonu.

    Bunlar için ayrı ayrı kesinti yapılır. Haziran ayında benden her ikisi için de 318.52 şer TL kesilmiş örneğin. 

    Burada önemli olan olay şu; Oyak yıllık sağladığı karın belli oranını kendi sermayesine belli oranını da 10 yılı tamamlamış tüm üyelerin içerideki paralarına göre ana paranın üzerine ekler. Üyelik süresi 10 yıldan az olan kişilere eklemez.

    Ben tam olarak 9 senedir üyeyim ve biriken para 21,145.27 TL + 32,323.67 TL şeklinde.

    Garanti bireysel emekliliğe de üyeydim 2012 den 2018'e  6 senede minimumdan toplamda 14000 tl para yatırmışım ama doğru fonda olduğum için fon kazancım tam 21.000 TL idi. Toplamda 33000 TL para çektim. (Gelir vergisi kesiyorlar)

     

    Oyak asıl kazancı 10. yıldan sonra başlıyor. Yeri geliyor senelik %40 (Oyakbank'ın ING ye satıldığı sene) veriyor, yeri geliyor %10 veriyor. Bu aldığı ve sattığı kurumlar ile alakalı. Mesela bu sene  Total'i ederinin üzerinde itelediler, seneye düşük getiri verecek ve enflasyon karşısıda para değer kaybedecek.

    O 1 milyon lira alan kişiler de en az 30 sene çalışmış ve her iki fona da üye kişiler oluyor. Gerçi yeni emeklilik sisteminde insanlara 35 yıl çalışmayı gösterecekler orası ayrı :)

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sinanfdn
    sinanfdn's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mayıs/2016
    Erkek

    Şöyle 3-4 sayfada bazı yazıları okudumda, arkadaşlar sorun yok, sorun yapacak bir şeyde yok. Yani en azından bizim ülkemizde.

    Sıkıntılı bir süreç var ithalat konusunda, e haliyle bizim türk kafası kucağa düştümü bırakmaz zihniyetinde, 0 araç satışını düşük öngören saçma fikirli insanlar varken normaldir bu tür şeyler. Millette para yok değili herkesde para var, sadece miktarı farklıdır. Kusura bakmayın ama herkesde para da olamaz. Olmamasıda lazım. Sistem böyle dönüyor. Hani neden böyle dedin dersenizde, fırıncı parayı bulursa o yaz ayında geçer mi ateşin önüne - geçmez - . Sende aç kalırsın o da aç kalır, ya da başka biri gelir açar o zengin olmaya başlar. Piyasa böyle döner gider. Şu yönden bakın. Ülkedeki para miktarı belli, fakat kimde ne kadar olduğu belli değil. Takılmayın bu konularada çok günah :)

    Fiyatlar evet tabikide düşecek lakin öncelikle şu dışarıdan araçlar gelsin, o galericiler 1-2 ay boş çalışsın bak ne oluyor. ÖTV indirimide dışardan araçlar geldikten kısa bir süre sonra gelecektir. Gelmeme imkanı yok. Devlet yaptığı teşvikten halkın yararlanamadığını biliyor. Konuyla ilgili yetkilendirmelerde yapıldı, araştırma sürüyor.

    Bla Bla Bla ...


    Adımız yeterlidir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    dayı noktayı koymuş :D


    Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek
    Roark bunu yazdı
    izleyici bunu yazdı
    Roark bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    Roark bunu yazdı

    bende 4k parti taraftarlığı yapmıyorum, ancak halkın yorumlarının aynasını tutmak istedim burada size. ama allahta biliyor'ya hükümete en cok desteği veren kk gibi adama da destek vermem, vallahi adamda mahalle muhtarı tipi bile yok :D 

    Hastasıyım sizin gibi trollerin. :D:D:D

    Saatlerce över över sonra da ben partizanlık yapmıyorum diyiverir.

     

    Bi bitmediniz aq diyesim var da diyemiyorum. Türkiye'de kaç tane araç var ona bi bak. Yüzde kaç işsiz var ona bak.

    Senin o yalaya yalaya bitiremediğin kesim Türkiye'nin %10'unu oluşturuyor.

    Senin analizin sokakta 3-5 kişiye soru sorup tümevarım yapmaktan başka bir şey değil.

     

    Teknolojinin tarihi zaten 20 senede sıçradı. Bu ülkenin başında bırak malum partiyi, bilmem ne köyünden Ali isimli ÇOBAN olsaydı bu ülke yine bu halde olacaktı. Hastaneye internetten randevu alabiliyorum, eskiden alamıyordum diyen beyinler; 20 sene önce akıllı telefonlarımız yoktu, malum parti geldi hepimizin cebinde akıllı telefon var zenginiz diyen beyin ile aynı olduğu ve senin de buna kafan asla ama asla basmayacağı ya da bassa dahi para > mantık şeklinde beynininizin işlediği için oturup da bunları açıklamaya gerek yok.

     

    Edit:

    Sikik sokuk gram altının 400 lira olduğu yerde gelip ne anlatıyor. Deliriyorum bu tiplere; para için ülkeyi satarlar, sonra da en büyük milliyetçiyiz diye geçinirler. Arabanın arkasına osmanlı tuğrasını koymanın Osmanlı olduğunu sanarlar. Cuma'ya gitmekle müslüman olduğunu sanarlar ama en büyük şatafat gösteriş ile lüks villalarda önlerine geleni sikerler.

    Bunların hepsi paranın köpeğidir. Ne müslümandır, ne Osmanlıdır, ne Türktür, ne Malum Partilidir.

    2 gün sonra iktidar değişsin, bu sefer gidip onları yalarlar.

    Yeri gelince milliyetçi, yeri gelince osmanlı, yeri gelince türk, yeri gelince müslümandırlar. Para nereden akarsa oraya ağızlarını açan salyalı neyse...

    Ama asla ve asla ben o partiyi tutmuyorum ama şöyle şöyle diye girerler cümlelerine.

    Yani biraz eğretidirler, böyle slime gibi nereye çeksen gelirler ve yapış yapıştırlar. En korkulası varlıklardır.

    neverland tarafından 16/Tem/20 11:14 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Sorun sadece araç fiyatları değil, genel anlamda pahalılık ve alım gücünde ciddi düzeyde düşüş var. Bu sebeple artık eski ürünlere yönelim arttı. Uzun vadede Hindistan etkisi yaşanacak. Kullanılan her türlü cihaz zamanda geriye yolculuk yaşatacak. Iphone, Playstation, televizyonlar, otomobiller, tıbbi cihazlar. Bugün hangisinin son modelini rahatça alabiliyorsunuz? 500 dolarlık elektronik cihazlar 10 bin TL bandına geldi.

    anonim6918524 tarafından 16/Tem/20 13:17 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Bi sikimin fiyatı inmez benden söylemesi.

    Ötv inse fiyatlar şişirilerek fiyat indi algısıyla müşteri sikilir.

     

     İkinci elde fiyatlar sadece arzın artmasıyla iner. Arz yok talep fazla nasıl insin fiyat? Zaten ilanlara bakın neredeyse hepsi keyfi satıcı.

    İkinci vaka felan gelirse seyredin cümbüşü

    Ayrıca firexin dediği gibi alım gücü düşüyor fiyatlar artmıyor.

    Vergiler artıyor fiyatlar artmıyor.

    Üretim azalıyor ithalat artıyor alım gücü düşüyor.

     

    Opel corsa 1.2 68bg aracım vardı sattım gitti bu hafta. Sattığım fiyata aynı arabayı alamıyorum şu an. Arabasızlık zor ama yeni araba almaya çalışcam para ekleyip yapacakta birşey yok.

     

     

    DrKill tarafından 16/Tem/20 16:28 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi
    neverland bunu yazdı
    Roark bunu yazdı
    izleyici bunu yazdı
    Roark bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    Roark bunu yazdı

    bende 4k parti taraftarlığı yapmıyorum, ancak halkın yorumlarının aynasını tutmak istedim burada size. ama allahta biliyor'ya hükümete en cok desteği veren kk gibi adama da destek vermem, vallahi adamda mahalle muhtarı tipi bile yok :D 

    Hastasıyım sizin gibi trollerin. :D:D:D

    Saatlerce över över sonra da ben partizanlık yapmıyorum diyiverir.

     

    Bi bitmediniz aq diyesim var da diyemiyorum. Türkiye'de kaç tane araç var ona bi bak. Yüzde kaç işsiz var ona bak.

    Senin o yalaya yalaya bitiremediğin kesim Türkiye'nin %10'unu oluşturuyor.

    Senin analizin sokakta 3-5 kişiye soru sorup tümevarım yapmaktan başka bir şey değil.

     

    Teknolojinin tarihi zaten 20 senede sıçradı. Bu ülkenin başında bırak malum partiyi, bilmem ne köyünden Ali isimli ÇOBAN olsaydı bu ülke yine bu halde olacaktı. Hastaneye internetten randevu alabiliyorum, eskiden alamıyordum diyen beyinler; 20 sene önce akıllı telefonlarımız yoktu, malum parti geldi hepimizin cebinde akıllı telefon var zenginiz diyen beyin ile aynı olduğu ve senin de buna kafan asla ama asla basmayacağı ya da bassa dahi para > mantık şeklinde beynininizin işlediği için oturup da bunları açıklamaya gerek yok.

     

    Edit:

    Sikik sokuk gram altının 400 lira olduğu yerde gelip ne anlatıyor. Deliriyorum bu tiplere; para için ülkeyi satarlar, sonra da en büyük milliyetçiyiz diye geçinirler. Arabanın arkasına osmanlı tuğrasını koymanın Osmanlı olduğunu sanarlar. Cuma'ya gitmekle müslüman olduğunu sanarlar ama en büyük şatafat gösteriş ile lüks villalarda önlerine geleni sikerler.

    Bunların hepsi paranın köpeğidir. Ne müslümandır, ne Osmanlıdır, ne Türktür, ne Malum Partilidir.

    2 gün sonra iktidar değişsin, bu sefer gidip onları yalarlar.

    Yeri gelince milliyetçi, yeri gelince osmanlı, yeri gelince türk, yeri gelince müslümandırlar. Para nereden akarsa oraya ağızlarını açan salyalı neyse...

    Ama asla ve asla ben o partiyi tutmuyorum ama şöyle şöyle diye girerler cümlelerine.

    Yani biraz eğretidirler, böyle slime gibi nereye çeksen gelirler ve yapış yapıştırlar. En korkulası varlıklardır.

    seçimlerde parti kur oy vereyim :)

    fikir güzel

    Not: alıntıladığın arkadaşın yazdıklarını okumadım. o mesajlaşmadan bağımsız yazıdklarına katılıyorum


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2009
    Erkek

    " vatandaş kalkanı zamsız yiyecek "

Toplam Hit: 51738 Toplam Mesaj: 185
araç fiyatları