folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Aracınıza Nasıl Bakıyorsunuz ?

Aracınıza Nasıl Bakıyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Merhabalar herkese,

Yeni araç aldım binmeye kıyamıyorum temiz düzenli olsun diyorum. Sabahtan beri yok bagaj için çanta, yok havuz paspas, cilalı sabun vs vs derken çok dağıldım.

Bu noktada siz araçlarınıza nasıl bakıyorsunuz ? Arabanızı hangi şampuanla yıkayıp hangi bezle kuruluyorsunuz ? 

Hangi parfümü kullanıyor, hangi araç içi eklemeler ile eksik kısımları kullanışlı hale getiriyorsunuz ? 

Ben başlayayım, Sahler markasından Qashqai için Havuz paspas ve bagaj havuzu seti aldım. Koku için bizim Metin abi var, oradan doldurma parfüm alıp Şarap mantarına emridip bu şekilde 3D Printer'dan yaptığım parça ile havalandırma kanalına takmayı planlıyorum.

Ek olarak Multimedya ekranı çizilmesin, parmak izi olmasın diye 12.3inch ekranlar için olan koruyucudan aldım.

Bağlantılar :

Havuz Paspas ve Bagaj Havuzu

12.3inch Ekran Koruyucu

Araç içi Koku 3D Baskısı

Yağmur Kaydırıcı, Buğu Önleyici, Kurulama bezi vb kozmetik açıdan hayatı kolaylaştıran şeyler falan hoş olabilir, hepimizin işine yarar.

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bagaj  ve paspas lari kaucuk olanlardan almakla en mantikli isi yapmissin. Orijinali kaucuk olmadigi icin en ufak suyu vs cekip les gibi kokutuyor.

Cam film yapabilirsin. Koyu renk olmayan ama kaliteli cam film cektirmeni öneririm. Yazin uzun yolculuklarda acaip rahat ediyorsun.

Bagaj icin toparlayici canta oluyor, ivir zivir ne varsa buna dolduruyorsun derli toplu duruyor.

Koku isine hic girmedim hicte kullanmadim, kimyasal oldugu icin cekindim biraz.

Direksiyon deri degil ise ona koruyucu alabilirsin, deri olmayanlar kullandikca deforme olmaya basliyor.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Şampuan olarak Dalin öneririm. Evet bildiğimiz bebe şampuanı. Yıkayınca tozlanma ve kirlenmeyi geciktiriyor birde yağmur damlaları cila atılmış gibi kayıp gidiyor. Koku olarakta aktarlardan vanilya tozu alıp paspaslara dökebilirsin. Yalnız şekersiz olandan olacak, şekerli olursa yapış yapış olur. Türk kahveside olur güzel bir kokusu var.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek

6 ayda bir dış yıkama, 12 ayda bir iç dış yıkama yaptırıyorum.
    birde el freni yanındaki bardak tutacaklarına kola falan dökülürse ıslak mendil ile temizliyorum.
    3 ayda birde "leş gibi olmuş amk arabası" deyip arka koltukları elim ile "süpürüyorum".

Öyle.

Acı Çekene Saygı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

Bagaj  ve paspas lari kaucuk olanlardan almakla en mantikli isi yapmissin. Orijinali kaucuk olmadigi icin en ufak suyu vs cekip les gibi kokutuyor.

Cam film yapabilirsin. Koyu renk olmayan ama kaliteli cam film cektirmeni öneririm. Yazin uzun yolculuklarda acaip rahat ediyorsun.

Bagaj icin toparlayici canta oluyor, ivir zivir ne varsa buna dolduruyorsun derli toplu duruyor.

Koku isine hic girmedim hicte kullanmadim, kimyasal oldugu icin cekindim biraz.

Direksiyon deri degil ise ona koruyucu alabilirsin, deri olmayanlar kullandikca deforme olmaya basliyor.

Bagaj için çanta değil de arka koltukların boyunluğuna asılan havada duran çantamsı bir şey sipariş ettim, bakıcam eğer kumaşı sağlam bir şeyse kullanırım, yoksa direkt iade. Çanta olan zeminde yer tutuyor o yüzden tercih etmedim.

Ayrıca 12volt çakmaklık çıkışı var, mini buzdolabı mı alsam diyorum ? Kampa falan giderken soğuk tutar yiyecekleri falan.

Direksiyon suni deri gibi olandan. Daha önceki araçta da olmuştu. Sürekli arabada kolonya kullanıyorum diye direksiyondan siyah siyah lekeler geliyordu :D Bunda kullanmıycaz ya da kuru elle tutucaz artık :D

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Yeni aracın hayırlı uğurlu olsun hocam..Eğer bunu önleyemezsen hastalık seviyesine geliyor maalesef.Arabaya iyi bak temiz bak keyfini çıkart :) Araba gruplarına filan üyeliğin varsa acilen o gürühdan çık seni bir adım öteye götürmezler.Tek dünyaları arabaları olmuş insan topluluğu(çoğu)

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Şampuan olarak Dalin öneririm. Evet bildiğimiz bebe şampuanı. Yıkayınca tozlanma ve kirlenmeyi geciktiriyor birde yağmur damlaları cila atılmış gibi kayıp gidiyor. Koku olarakta aktarlardan vanilya tozu alıp paspaslara dökebilirsin. Yalnız şekersiz olandan olacak, şekerli olursa yapış yapış olur. Türk kahveside olur güzel bir kokusu var.

Dalini denerim şu yağmurlar bir bitsin yıkamak lazım aracı, sonucu yazarım buradan da. Kahve, vanilya yerine ben böyle spor kokuları seviyorum, öyle bir şey daha kullanışlı geliyor bana.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

Yeni aracın hayırlı uğurlu olsun hocam..Eğer bunu önleyemezsen hastalık seviyesine geliyor maalesef.Arabaya iyi bak temiz bak keyfini çıkart :) Araba gruplarına filan üyeliğin varsa acilen o gürühdan çık seni bir adım öteye götürmezler.Tek dünyaları arabaları olmuş insan topluluğu(çoğu)

Sağolasın hocam, daha iyisi isteyene nasip olsun inaşllah (:

Önceki araç 2012 model Clio 3'tü. Tarla toprak işleri vardı diye her tarafı toz toprak içindeydi, çok şükür bitirdik tarla işlerini artık şehirli olduk :D O yüzden boş vakitte benzinliğe çekip yavaş yavaş temizleyip stresi atıp geri gelmeyi planlıyorum. Arada bir köyde detaylı temizlik yaparım.

Temizlik demişken şarjlı süpürge almak ister mi acaba ? Siz kullanıyorsanız hangisini önerirsiniz ? 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı

birde el freni yanındaki bardak tutacaklarına kola falan dökülürse ıslak mendil ile temizliyorum.
    3 ayda birde "leş gibi olmuş amk arabası" deyip arka koltukları elim ile "süpürüyorum".

Öyle.

Hocam ben tam olarak önceki araçta böyleydim. Kurbanda arka bagajda 3 tane koç, b*k çiş kokusuyla 70km yol gitmiştim :D Çokta umurumda değildi ama yeni araçta bebeğim olmuş gibi oldu, sana da öneriyorum yeni aracı :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı

Öyle.

Hocam ben tam olarak önceki araçta böyleydim. Kurbanda arka bagajda 3 tane koç, b*k çiş kokusuyla 70km yol gitmiştim :D Çokta umurumda değildi ama yeni araçta bebeğim olmuş gibi oldu, sana da öneriyorum yeni aracı :D

Allah güle güle kullandırtsın hocam, kazasız belasız çiziksiz inşallah :) Önümüzdeki ay alacağım inşallah bakalım benim karakter nasıl değişecek :D

Acı Çekene Saygı
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gremlin
    gremlin's avatar
    Erkek

Hocam arabayı almışsın hayırlı olsun. Ama benim kişisel olarak tavsiyem bu kadar çok önemseme. Kirlendikçe yıkat geç. Underzero nun dediği gibi toparlama çantası mantıklı olur. Arabada mutlaka ıslak mendil bulundur. Direksiyon a koruyucu olabilir.

Çok önemseyip özenirsen çok düşkün olursan mutlaka başına bir iş gelir. Nazara gelirsin pimpirikli olursan. Kaç kez şahit olmuşumdur böyle olaylara. 

imza.
Toplam Hit: 665 Toplam Mesaj: 36
kozmetik bakım araç