Aracınıza Nasıl Bakıyorsunuz ?
-
GodKlaus bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdı
Yeni aracın hayırlı uğurlu olsun hocam..Eğer bunu önleyemezsen hastalık seviyesine geliyor maalesef.Arabaya iyi bak temiz bak keyfini çıkart :) Araba gruplarına filan üyeliğin varsa acilen o gürühdan çık seni bir adım öteye götürmezler.Tek dünyaları arabaları olmuş insan topluluğu(çoğu)
Sağolasın hocam, daha iyisi isteyene nasip olsun inaşllah (:
Önceki araç 2012 model Clio 3'tü. Tarla toprak işleri vardı diye her tarafı toz toprak içindeydi, çok şükür bitirdik tarla işlerini artık şehirli olduk :D O yüzden boş vakitte benzinliğe çekip yavaş yavaş temizleyip stresi atıp geri gelmeyi planlıyorum. Arada bir köyde detaylı temizlik yaparım.
Temizlik demişken şarjlı süpürge almak ister mi acaba ? Siz kullanıyorsanız hangisini önerirsiniz ?
Allah razı olsun cümlemize inşallah.Benim Antalya'da temizlik firmam var .Bizim kullandığımız endüstriyel 3 motorlu(oto yıkamacıların kullandıklarından) .Ona alıştığımız için gerisi işimizi pek görmüyor :)
-
Sabah arabayi calistirmadan once yag cubugunu cek yagini kontrol et ( evet her sabah ).
Istanbulda yasiyorsan trafikte bekledigin saati de yag bakimina ekle sadece KM degil.
Ayrica lastik basinc kontrol olcer al ( metal ucuz olanlardan ) her sabah lastik basinci bak.
Madem kaputu actin soyle bi bezle sagi solu temizle, gozunle motor suyunu hidrolikleri kontrol et.
geri kalan olmasada olur. -
Şuan yetkili servisin toprak otoparkında bütün yağmuru içine yemiş halde uzaktan seyrediyorum :)
-
Antikky bunu yazdı
Sabah arabayi calistirmadan once yag cubugunu cek yagini kontrol et ( evet her sabah ).
Istanbulda yasiyorsan trafikte bekledigin saati de yag bakimina ekle sadece KM degil.
Ayrica lastik basinc kontrol olcer al ( metal ucuz olanlardan ) her sabah lastik basinci bak.
Madem kaputu actin soyle bi bezle sagi solu temizle, gozunle motor suyunu hidrolikleri kontrol et.
geri kalan olmasada olur.adam her sabah kaputu mu açacak hocam?
Daha neler. Sadece eğer araç turbolu ise turbo yağlaması bitmeden hareket etme, park ederken de hemen kontağı kapatma biraz bekle öyle kapat.
-
Antikky bunu yazdı
geri kalan olmasada olur.Mesela böyle yaparsan çabuk yaşlanırsın.
Her biri için bir şey yazardım da vakit kaybı :D
Yapmayın hocam...
-
DrKeworks bunu yazdıAntikky bunu yazdı
geri kalan olmasada olur.adam her sabah kaputu mu açacak hocam?
Daha neler. Sadece eğer araç turbolu ise turbo yağlaması bitmeden hareket etme, park ederken de hemen kontağı kapatma biraz bekle öyle kapat.
Evet evet hele ki önümüz kış buz gibi kaputu ellerimle açarsam AROG Özkan Uğur'un penaltı sahnesi gibi olurum :D
1.3 benzinli ama turbosu var sanırım, genelde de aracı çalıştırıp şarkı türkü açana kadar zaten 1dk geçiyor, o sürede yağlıyordur zaten :D -
Öncekilere ek olarak bu emniyet kemeri boynu kesmesin diye böyle bir şey varmış, mantıklı geldi uzun yolda falan boynu leş yapıyordu önceki araba.
Emniyet Kemeri Yastığı -
Türkiye’de arabalara hep babam bakardı. alır götürür yıkatır, yağını suyunu değiştirir, ne eksiği varsa hallederdi. Bir de sürekli Oğlum bak, bunu unutma diye tembihlerdi. Son günü gelir, yine kendi götürüp yapardı eksiğini gediğini
Şimdi burada iki tane araba var. Hanım kendi arabasına gözü gibi bakıyor; benimki ise sikimde bile değil. Yıkamasıymış, yağıymış, bakımıymış… Geçmişim artık o hevesleri. Araba benim için A noktasından B noktasına götüren bir şey olmuş.
-
gremlin bunu yazdı
Hocam arabayı almışsın hayırlı olsun. Ama benim kişisel olarak tavsiyem bu kadar çok önemseme. Kirlendikçe yıkat geç. Underzero nun dediği gibi toparlama çantası mantıklı olur. Arabada mutlaka ıslak mendil bulundur. Direksiyon a koruyucu olabilir.
Çok önemseyip özenirsen çok düşkün olursan mutlaka başına bir iş gelir. Nazara gelirsin pimpirikli olursan. Kaç kez şahit olmuşumdur böyle olaylara.
benzer şeyler yazmak istedim, bide ayetel kursi falan bu tarzdaki ayetlerin olduğu ufak şeyler var, arabanın bi yerine koyda (;
-
hocam araba için harcadığım en mantıklı para havuzlu paspas ile bagaj havuzu orijinal paspaslarıda kaldırdım
düzenleme olarak ıvırları zıvırları bagajın altına koydum artık modellerin çoğunda stepne yok
bence kokuya girme arabanın yeni kokusu daha güzel geliyor. bırak yeni araba kokusu kalsın
iç mekanın tozunu felan almak içinde mr diy den aldığım sentetik güderi fena gelmedi gözüme piyano blackleri güzel sildi
ekranlar içinse 3 yıldır fabrikada koruyucu olarak takılan etiketler var :) sökmedim hiç
pasta cila filan cart curt çok bir espirisi yok bence
bosch oto yıkama var benim arabayı yıkamadan çok anneme halı yıkadım :)
yıkarken fırça sürmüyorum (bende bukadar düşünmüyordum ama başka bir arkadaşın aracında farkı görünce anladım)
şu eline geçirdiğin mikrofiber bezler var onlarla ileri geri şampuanlıyorum geçenlerde yere düşürdüm yenisini aldım
çok hassaslanıyorsan yere düşürdüğün, üzerine kum felan yapışmış olabileceğini düşündüğün bezleri kullanma
hatta ikitane olsun biri sadece kapı eşiği dodik varsa basamak yada şu alttaki çıtanın adını unuttum o gibi yerlerde yani kısaca kir toz kum çamur biriken yerlerde kullan
bunlar yeterli bence sıfır aldığını düşünüyorum zaten ortalama bir kullanıcı için en az bir 6 ay arabanın o yeni yeni vayır cayır parlaklığı oluyor sadece su köpük at durula kurula
sonra bakarsın parlatıcı vb şeylere
wert tarafından 28/Eyl/26 08:08 tarihinde düzenlenmiştir