folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aranızda Kedi Besleyen Yada Veteriner Var Mı Acil..



Aranızda Kedi Besleyen Yada Veteriner Var Mı Acil..

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek

    valla bütün günümü mahvetti hayvan, yarım saate bir inip kontrol ediyorum daha kahvaltı bile etmedim. veterinere götürmek en mantıklısı arkadaslar bende farkındayım ancak mahalledeki tek veteriner kapalı,aksam gelecekmiş elime alıp götürebileceim mesafedeydi, baska veteriner bilmiyorum, 577.5 tl harc yatırdım yanımda zerre para yok, para bi şekilde halledilir orasını geçtim kart falan cektiririm ama araba yok,

    kediye gelince, sabah bildiğin ceset gibiydi öldü sandık zaten, zorla süt içirdim kafasını tutarak, nasıl yalandı görseniz 3 gün hiçbişey yememis hayvan, tavuk falan verdim çiğneyecek hali yok simdilik sıvı kolay geliyor yalıyor onu, ilk geldiğimde ölüme yatmıstı resmen dogrulamıyodu bile, şimdi biraz daha iyi, yattıgı yere güneş geldi kalktı arabanın altına girdi bi tane, bu sevindirici bi haber artık yürüyebiliyor:) demin su bıraktım yanına pisstt dedim sesimin geldiği yere baktı, yalnız gözlerinden haberim yok görüyormu görmüyormu, çok boş bakıyor bide gözleri bi garip, süt içtikçe fonksiyonları yerine geliyor gibi, deminde 2 kase içti toplam 6 kase oldu bugün, normalde 1 kaseyi zor içer. şimdi yemegide yiyince uykusu geldi biraz, arabanın altında keyfi yerinde, ama benim değil ulaşamıyorum hayvana resmen yerlerde sürünüyorum, haliyle alamıyorumda hayvanı elime, yani veteriner işi burdanda yalan oldu aksama kadar, vileda sopasıyla yanına ulaştırıyorum hayvanın yemegini sütünü suyunu. 

    gözleri dışında bi sorun yok gibi şimdilik, cokta güzel gözleri vardı yazık olur bişey olursa, tatilden 1 gün daha geç gelsem ölücekmiş hayvan, resmen ölmeye yatmıs oraya sabah tesadüfen gördük. derdi avlanamamak falan değil apartmanda sürekli bişey indiren olur, yemek artıkları bırakılır falan, zaten sokak kedisi böceği var çöpü var illaki bişey bulur. hayvan resmen duygusala baglamıs, hergün bizim eve bakardı aşağıdan, ailedeki herkesi tanır gelince önünü keser şebeklik yapardı, biz gidince küsmüş resmen ölüm orucuna girmiş, valla bi tuhaf oldum bide nankör derler kedilere, insan şu sadakati insanlarda bile göremiyor vesselam, birini 2 gün aramasan 3.gün yüzüne bakmadıgı şu günlerde hakkaten hayvanlar gercekten dost, gerekirse senin için yemek bile yemiyor.

    şimdi uyuyor gölgede, önüne süt ve su bıraktım, yine arada inip kontrol edicem, aksamda veteriner..

    bu arada eve alamam annem cok korkar kediden, bende ünide okuyorum haftaya gidicem, benden önce zaten abimle babama alısmıs kedi, sorun ben deil yani ailecek gidince tatile ondan küsmüş hayata, birimiz kalsak yine yerdi ondan. zaten bizim bahçe çok uygun orda agaclara tırmanıyor çimlerde yuvarlanıyor falan keyfi yerinde. eve gir-çık, balkonda otur derken bizdende sevgisini alıyordu, meger bu hayata cok alısmıs keyfi yerindeymiş, bi gittik telef olmus hayvan valla cok üzüldüm.


    Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2008
    Erkek

    Bende sokaktan bir kedi aldım ve hala besliyorum canavar gibi ;

    ( Zamanında açtıgım konu : http://www.tahribat.com/Forum-Kedi-Besleme-140792/ )

    İlk günler eve aldıgımda çok bir şey yemiyordu kuru ekmek yiyordu sonra süte karıştırdım kuru ekmeği ( Aşısı felan hiç bir şeyi yok )

    Sonra gel zaman git zaman salam sucuk pişirip vermeye başladım acaip alıştı ondan başka bir şey yemiyor <önüne ciğer ile pişirilmiş salam koysam salamı gidip yer ciğere bakmaz bile .

    Şimdi daha yeni yeni kuru mamaya alıştırmaya başladım ilk başlarda balıklı mamayı yemedi yemeği azaltıp mamayı çok veriyordum neredeyseşimdi mamaya alıştı.

    Acaip eylendirici hayvanlardır.Balkona bir kolinin içinde inşaat kumu ( inşaat pisliği değil ) koy kakasını çişini ordan başka yere yapmaz.

    Kedi 2 kere antalya izmir yolculugu geçirdi küçük bir piknik sepetinin içinde yolculuk bittiğinde sepetten çıktıgı zaman ayakta duramıyor çok sersem oluyor sonra düzeliyor.

    Ve kedilerin cana yakın olduguna bakmayın aslında çok nankör hayvanlardır karnı acıkınca mamasını verene kadar yapmadıgı şaklabanlık kalmaz ayaklarına dolanır sarılır mamasını verdikten sonra bir daha karnı acıkana kadar yanına gelmez canı sıkılırsa oyun oynar.

    Yani sana önerim ilk önce bir veterinere götür bit pire iç parazit dış parazit aşılarını yaptır tüy dökme aşısını felan yaptır bize toplam 120 lira para önermişlerdi hatırladıgım kadarıyla bütün aşılarına para yoktu yaptıramadık halada aşısız yaşıyor.

    Ve ya aşılarını yaptırmanada gerek yok çok acil bir şey yoksa hastalıgı çok kötü değilse sonra önüne bir kabın içine ekmek içi küçük parçalar halinde koy üstüne süt dök onu yiyormu bi gözle bak .

    Ve evine al derim sana önerim pişman olmazsın can sıkıntın felan kalmaz.Bir isim koy al sana mis gibi ev kedisi :D

    Edit : Eve alırsan salam sucuk felan verirsen sakın pişirmeden verme etleri pişirip ver parazit oluşur hayvanda.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek

    evet kedi kurtarma operasyonunda 9.saate giriyoruz nerdeyse.. baktım iyileşecek gibi, sokakta bırakmaya gönlüm elvermedi aldım eve:)

    öncelikle kendisi artislik gibi olmasın istemediği için gizliden yardım eden veteriner adayı müridimize burdan teşekkürlerimi sunuyorum, pm'den ulaştı kendisi bana, ve belki bir kedinin hayatı kurtuldu.

    arabanın altından cıkmıyordu gittim kapıcıdan hortum alıp arabanın altını ıslattım kactı ordan, kacmısken agzına mama tıktım, sularını yaladı mamanın biraz kendine geldi, hareket ettirdim yedirdim derken sıçtı işedi rahatladı kendine geldi, hazır mühimmatı bırakmısken bende paketledim eve getirdim, sabahtan beri kendisiyle ugrastıım için sabah dokunduumda mahalleyi ayaga kaldıran kedi kuzu kuzu geldi kucaımda eve, sütü, mamasının suyu önünde simdi sık sık besliyorum, beslendikce hareket geliyor kafasını kaldırıyor, sese görüntüye tepki veriyor, önünden gecerken izliyor, sabah ceset gibi hayvandı sanırım normale dönüyor. veteriner arkadası önerisiyle gözüne ışık tuttum, gözbebekleri küçüldü ve gözünü yumup kafasını cevirdi, kör deil sonucunu cıkardım burdan, zaten resimlerinide cektim flaşlı flassız gözbebekleri deişiyor:)

    aldım bakalım eve, sürekli kontrol ediorm, kaşıkla agzına agzına mama tıkıyorum, insallah iyileşir:)

    sahibi gitti diye psikolojik travma geçirip bitap düşen kedi resimleri için tıklayınız:

    bu boku, aranızda anlayan varsa yorumlar diye koyuyorum:

    http://imgur.com/gj5VU

    gözler, 

    http://i.imgur.com/dZODE.jpg

    flaşsız:

    http://i.imgur.com/BEUvj.jpg

    böyle işte.. ne kediymiş arkadas, insan görüncede öyle bırakamıyor.


    Amphetamine Logic.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek

    hocam öncelikle bir termometre al ve ucunu birazcık ıslat sonra da makatına sok ve 30 saniye kadar orada bırak vücut sıcaklığını ölç ateşi 38-39 derece arasında olması lazım düşükse sıcak su torbası ile ısıtmaya calış... kediye süt vermeyi kes ki normalde de direkt olarak süt verilmez! şekerli ılık su içir bol bol dışkılamasını ve idrarını kontrol et. elinle de karın bölgesinin oraları kontrol et bir şişlik var mı bakabilirsin. geciktirmeden veterinere götür bir an önce


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2011
    Erkek

    Ağlamış lan bildiğin :| Acıdım hayvana


    yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    kedilere inek sütü içirilmez hocam önce bunu bi öğren.kedilerin özel sütleri var. o kadar süt içirmişsin ki ishal olmuş.

    kedilere ev gıdası verilmez.parazit yapar.

    konserve mamada vermek uygun değil, kuru mama vermek lazım.

    umarım ölmez ama gözlerde çapak var onun haricinde bi sorunu olduğunu sanmıyorum.

    not: umarım tatlı bişiler yememiştir çöplerde falan..


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 12/Aralık/2009
    Erkek
    bağırsaklarında parazit vardır parazit şurubu içir ama insanlara verilenin çok çok azını vermen lazım. eczaneciye sor yada prospektüsü okuyup kg ına göre vermeye çalış yiyeceğine at sosisin üstüne falan. bağırsaklarda parazit olunca felçli gibi oluyorlar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    küçüklükten beir kedi köpek beslerim şu anda iran kedisi besliyorum ;

    veterinere götürdüysen hiiiçç atraksiyon yapma halleder o.

    Bunun dışında gözlerind eproblem var sanırım.Solüsyon var yada saf su falan al, gözlerini sil hocam.KAnalları tıkar iltihap falan yapar sıkıntı olur.

    Bunun dışında dost süt aldım sevmediler, sütaş alıyorum.Sütler genelde süt dozundan yapılıyor.Sadece iyi sütleri içiyorlar :/ verirken azıcık sulandırıyorum.

    Tavuk eti kaynatıp verebilirsin.yağ, tuz, şeker şu bu olmasın.Fakat yediğin yemeklerden de verebilirsin.Aynıo şekilde yağ, tuz falan olmasa daha iyi our

    --

    Veterinerlere gidersen 200-300 lira dayarlar sana.Yok mamasıymış, özel beziymiş şuymuş buymuş.Bunca senedir kedi besliyorum sıkıntı yok.Hikaye.HEle sokak kedisi mutlaka uyum sağlar merak etme .

    ayda 1-2 kez yıka en fazla.Daha fazla yıkama hocam.

    geçmiş olsun.KEdiler çok tatlı hayvanlardır.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 12/Aralık/2009
    Erkek
    gözlerinde akıntı iltihap gibi şeyler varsa antibiyotik merhemler var eczanecilere sor verirler tek kullanımda geçiyor bazen iki kullanımda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    hayvana sut verme toz halınde sutler var su ıle karıstıyrsun onlardan verebılırsın sulandırıp verıyporsun vucut sıcaklıgını kontrol et yavrularda yuksek olur bu kedı ortalama 3 aylık gıbı .

    dışkısı guzel degıl sut verdıkten sonra olduysa normal suttekı yag oranı yuksek oldugu ıcın bu sekılde olmasına neden olur.

    hangı sehırdesın ızmırdeysen getır bakalm 


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 3941 Toplam Mesaj: 27