folder Tahribat.com Forumları
linefolder Tahribat.Com - Açık Kapılar Önünde
linefolder Araplar Kadar Sevememişiz Türk Kardeşlerimizi?!

Araplar Kadar Sevememişiz Türk Kardeşlerimizi?!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

elevator bunu yazdı:

Davosta derken bahsettiğin topluluk ,arap olarak nitelendirdiğin filistinliler değilmidir?

filistin ile Türkmen leri bir tutmak neyin nesidir? sen kaç yıl  öncesine kadar Türkmenlerden bahsediyordun?Türkmen ozamanda Türkmen değilmiydi?

Yine aynı halk değilmiydi? Şimdi ne olduda birden Türkmenlerin fedaisi kesildik?

saddam , zulmü Türklere şirin görünmek adına ve Türklerle ters düşmemek adına engelliyordu fakat Türkmenler Özgürlermiydi?cahil konuşuyorsun bilmiyorsun yada araştırmıyorsun yada yaşın çok genç görmemişsin vs vs ..

arapları savunduğun kadar azerileri savunsaydın diyorsun kusura bakma ama ülke politikası menfaatleri böyle birşey işte.

ermeniler   tüm dünyanın desteklediği bir şekilde Türkiye ve diğer Türk cumhuriyetleri arasındaki toprak bütünlüğünü bir bıçak gibi yarıverdi... istersen haritada işgal ettikleri bölgeye bir gözat..

ülke menfaati değilse bu ,suç azeri katliamının yaşandığı özal hükümetinindir.

daha düne kadar radikal islamcı rabiacı türkistanlılıar vs diyordunuz ne olduda pusulanız doğuyu batı gösteriyor  şimdi?

?

--------------------------

vay be saddam zamaninda Turkmenler katlediliyordu ve bunu bizden gizlemeyi basarabiliyordu oyle mi ?

sacma konusuyorsun zira Turklere zarar verilmiyorken ne diye cikipta konusalim. eskiden Turkmenlerle ilgili bir olay vardi da susuyormuyduk ?

saddamin zamaninda irakdan kacanlari birak saraydan bile kacip Turkiye ye siginan binlerce insanlardan niye duymadik Turkmenlerin katledildigini ? 

veya o zulumden hic bi tane Turkmen kacamadi mi gelip Turkiye ye haber verecek.

ben hicbir gazetede hicbir televizyonda okudugumu hazirlamiyorum saddam in Turkmen leri katlettigini varsa elinde boyle bir gazete dokuman paylas bileyim ogreneyim aydinlanayim. 

-

politika diyorsun ecevit zamaninda tum dunya rum kesiminin yunan kesiminin arkasindaydi. peki ne oldu yine girdik kibris a. bugun ermeniye birsey soyleyemiyorsan bunun ismi politika degil BASIRETSIZLIKTIR. 

ben cikip rabia yi savunmuyorum, cinde yasayan Turk kardeslerimeze cinlilerde bile olmayan haklar veriliyorken, kalkip ben sunu isterim bunu isterim diye ortaligi karistirmanin hic anlami yok. 

rabia kisisi gozumde ulkeyi karistirmaya calisan amerikanin arkasinda oldugu kisidir.

peki sen simdi bunca olay karsisinda susup pasif politika izleyenlerden hesap sormak yerine,  neden susuyorsunuz kardesim diyenin karsisina dikiliyorsun ?

saddam türkmenlere zulmü Türklerle ters düşmemek adına  engelliyordu şeklindeki yorumumu  (koyu renge tabi tuttum bunu tekrar okumanı tavsiye ederim)nasıl olduda "Saddam zamnında Türkmenler katlediliyordu ve bunu bizden gizlemeyi başarıyorlardı" şeklinde yorumladın pes doğrusu,anlayışına Kıt demekte yanılmadığımın göstergesi bu olsa gerek..sen Türkmenlerin ozaman baskı altında olmadıklarınımı söylüyorsun?

ki yine kendinde söylüyorsun  saddam zamanında kaçıp Türkiyeye sığınanlar olduğunu..bunların içindeTürkmen yokmuydu neden kaçmışlardı?

bir tutturdunuz kıbrıs ve Ecevit... ben alınan yarısına değil alınmayan yarısına bakarım .. 

saygı duyduğum Ecevitin  methettiğiniz yiğitliği kıbrısın yarısına kadarmı yetti?diğer yarısında Tükendimi? hayır sadece okadarına izin verildi ve sonra dur dendi neden nasıl durduğunu bir başka konuda izah etmiştim ..gelip, devrin koalisyon ortağı erbakana "bu sefer benim dediğim olsunateşkes ilan edelim "dediği devrin önemli şahısları tarafından açıkça belirtilmiştir.

kıbrıs benim tez konumdur orda yazmıştım burdada yazıyorum...

şu anda kıbrıs bir başarı değil tamamen bir başarısızlıktır Türkiyeye  önemli bir ekonomik sorundur ...

stratejimi? yesinler stratejiyi burnunun dibinde hemen hergün uçağın engelleniyor ne stratejisinden bahsediyorsunuz? imzana eklemiştin bir ara o öyle yaptı vsvs demeyin diye ama bazen gerekiyor işte örnek vermek adına (gerçi kompinindi galiba imza)

rabiaya gelince.. suvunacak değilim  umrumdada değil ..sadece rabiayı bukadar tanıtan yücelten ve savunucu lider haline getiren etkenlere bakmak gerekir..

rabia bir lider olarak abd tarafından üretilmiş güçlendirilmiş olabilir ama zannettiğiniz gibi çini karıştırmaya yönelik olarak kullanılacağını sanmıyorum ki çin papazın hergün pilav yemediği gibi bu oyunu yemez..bunu  abd daha iyi bir şekilde bilir  ..

bu sadece radikal dincileri durdurabileceği inancıyla yaratılmış bir kişiliktir..usama bin laden gibi hayaldir gerçekse bile gerçek bir hayaldir..

pasif politika diyorsun sen olsan ne yapardın azda olsa bir siyaset bilgin varsa faydalanmamız adına söylermisin?ermenistan ermenistan diyoruz ermenistan bölgedeki güçlü bir israil devleti gibi olamayacağına göre çıkarlarımızı gözetmekte ne gibi zararlar var?

ben herzaman uçuk köşelerde en düşünülmeyen noktalardaki neden leri sorguladım gücüm yettiğince hesap sordum sormaya davet ettim bundan sonrada böyle olacak ..ama hiç bir zaman hesap soranlara neden diye sormadım...hesabı doğru zamanda doğru yerde doğru kişiye sordukları müddetçe....

not olarak şunu eklemek istiyorum izninizle.. burdaki ayaklanmayı bir takım insanlara bağlayarak kabul görecek bir şekilde yorumladıktan sonra ...

Çinlilere bile verilmeyen hakların kardeşlerimize verildiğini söyledikten sonra...

birilerinin kalkıp ben şunu isterim bunu isterim demesinden sonra meydana gelen olaylar sizi neden endişelendiriyorki? kimden hesap sormalı? çindenmi yoksa bu bir takım AYAK TAKIMIndanmı? karar verin safımızı alıp ona göre yorum yapalım.bir yandan bunlar ayaklananlardır diğerTürkler refah içindedir diyip bir yandanda Dış politikadaki basiretsizlikten bahsetmek ne kadar gerçekçidir ?

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

elevator bunu yazdı:

saddam türkmenlere zulmü Türklerle ters düşmemek adına  engelliyordu şeklindeki yorumumu  (koyu renge tabi tuttum bunu tekrar okumanı tavsiye ederim)nasıl olduda "Saddam zamnında Türkmenler katlediliyordu ve bunu bizden gizlemeyi başarıyorlardı" şeklinde yorumladın pes doğrusu,anlayışına Kıt demekte yanılmadığımın göstergesi bu olsa gerek..sen Türkmenlerin ozaman baskı altında olmadıklarınımı söylüyorsun?

ki yine kendinde söylüyorsun  saddam zamanında kaçıp Türkiyeye sığınanlar olduğunu..bunların içindeTürkmen yokmuydu neden kaçmışlardı?

bir tutturdunuz kıbrıs ve Ecevit... ben alınan yarısına değil alınmayan yarısına bakarım .. 

saygı duyduğum Ecevitin  methettiğiniz yiğitliği kıbrısın yarısına kadarmı yetti?diğer yarısında Tükendimi? hayır sadece okadarına izin verildi ve sonra dur dendi neden nasıl durduğunu bir başka konuda izah etmiştim ..gelip, devrin koalisyon ortağı erbakana "bu sefer benim dediğim olsunateşkes ilan edelim "dediği devrin önemli şahısları tarafından açıkça belirtilmiştir.

şu anda kıbrıs bir başarı değil tamamen bir başarısızlıktır Türkiyeye  önemli bir ekonomik sorundur ...

stratejimi? yesinler stratejiyi burnunun dibinde hemen hergün uçağın engelleniyor ne stratejisinden bahsediyorsunuz? imzana eklemiştin bir ara o öyle yaptı vsvs demeyin diye ama bazen gerekiyor işte örnek vermek adına (gerçi kompinindi galiba imza)

rabiaya gelince.. suvunacak değilim  umrumdada değil ..sadece rabiayı bukadar tanıtan yücelten ve savunucu lider haline getiren etkenlere bakmak gerekir..

rabia bir lider olarak abd tarafından üretilmiş güçlendirilmiş olabilir ama zannettiğiniz gibi çini karıştırmaya yönelik olarak kullanılacağını sanmıyorum ki çin papazın hergün pilav yemediği gibi bu oyunu yemez..bunu  abd daha iyi bir şekilde bilir  ..

bu sadece radikal dincileri durdurabileceği inancıyla yaratılmış bir kişiliktir..usama bin laden gibi hayaldir gerçekse bile gerçek bir hayaldir..

pasif politika diyorsun sen olsan ne yapardın azda olsa bir siyaset bilgin varsa faydalanmamız adına söylermisin?ermenistan ermenistan diyoruz ermenistan bölgedeki güçlü bir israil devleti gibi olamayacağına göre çıkarlarımızı gözetmekte ne gibi zararlar var?

ben herzaman uçuk köşelerde en düşünülmeyen noktalardaki neden leri sorguladım gücüm yettiğince hesap sordum sormaya davet ettim bundan sonrada böyle olacak ..ama hiç bir zaman hesap soranlara neden diye sormadım...hesabı doğru zamanda doğru yerde doğru kişiye sordukları müddetçe....

not olarak şunu eklemek istiyorum izninizle.. burdaki ayaklanmayı bir takım insanlara bağlayarak kabul görecek bir şekilde yorumladıktan sonra ...

Çinlilere bile verilmeyen hakların kardeşlerimize verildiğini söyledikten sonra...

birilerinin kalkıp ben şunu isterim bunu isterim demesinden sonra meydana gelen olaylar sizi neden endişelendiriyorki? kimden hesap sormalı? çindenmi yoksa bu bir takım AYAK TAKIMIndanmı? karar verin safımızı alıp ona göre yorum yapalım.bir yandan bunlar ayaklananlardır diğerTürkler refah içindedir diyip bir yandanda Dış politikadaki basiretsizlikten bahsetmek ne kadar gerçekçidir ?

----------------------------

"saddam , zulmü Türklere şirin görünmek adına ve Türklerle ters düşmemek adına engelliyordu fakat Türkmenler Özgürlermiydi?cahil konuşuyorsun bilmiyorsun yada araştırmıyorsun yada yaşın çok genç görmemişsin vs vs .."

anlayisimdaki kitligin senin bozuk cumlenden dolayi oldugunu anlayamadiysan bu senin kitligini gosterir. su konuda haklisin cahil im, iste onuda senin gibi bilgili gorgulu insanlar  sayesinde gidermeye calisiyorum.

ben diyorum ki davos da van munut diyenler neden Turkmenler katledilirken sustular ve hala susuyorlar, sen diyorsun ki kit anlayisimla anladigim kadariyla, "ne alakasi var kardesim niye filistinlilerle Turkmenleri bir tutuyorsun" diyorsun

peki bir tutmayalim o zaman olayi evrensellestirelim istersen. afrikadaki katliamida kiniyorum ben, benim basbakanim oradaki zulm icinde van munut desin.

ne oldu sacma oldu dimi biraz ?

bunu isteyince de afrika ile filistinliyi bir tutma diyeceksin.

zamanim olmadigi icin sunada deginmek istiyorum.

oncelikle kibris tez konunu okumayi cok isterim, oyle bir stratejik yer icin nasil basarisizlik diye bahsedebiliyorsun bilmiyorum. 

ucak engelleme olayi derken ? askeri ucaktan mi bahsediyorsun ? sivil ucaklardan mi  bilmiyorum. zira kibrisda ucaklarin engellenmesi ile ilgili hic bir bilgiye rastladigimi hatirlamiyorum (nerdesin ya google)

ha suna katiliyorum, girmisken kibrisin tamamini alip cikmak gerekirdi. peki sen rte nin ermenistan icin yaptiklarina politika dersen kibrisin yarisinin alinmasinin bir politika oldugunu anlayamadin mi ?

alinmis olsaydi ne olurdu ? 

bugun kibrisin tamamini yeniden rumlara verilirdi. cunku rumlar ermenilerden daha guzel oyuncudurlar milletler arasi sahada

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Adanedhel
    Adanedhel's avatar
    Erkek
    araplara güvenilmez..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4snake
    4snake's avatar
    Erkek

newottoman yeni osmanlı öncelikle avatarına hayran kaldığımı dile getirmek isterim.

bu zülmden bu duygusuzluktan ancak şöyle kurtuluruz===========> halk olarak önce hsap sormayı öğrenecez nasılki hollandada bi ara halk cumhurbaşkanlığa dayandı aynen öyle aksi taktirde bu ülkenin geleceği karanlık teknolojisi karanlık duyguları karanlık milleti esaret altında kalacaktır. Biz şu anda ne olursa olsun ülke olarak ortalık orospusu olmuş durumdayız kim ne derse tırsıp köşeye çekilir olduk bu hale getirenlerin amk ben böylesine adaletli bi milletin tornuyum kendime yedirtemiyorum şahsen bunları ama yapacakta bişi yok.

Kavanoz dipli dünya
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    Müslüman olmakla arap olmayı karı$tıranlar olduktan sonra  daha çoook kardeş kaybederiz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:

elevator bunu yazdı:

----------------------------

"saddam , zulmü Türklere şirin görünmek adına ve Türklerle ters düşmemek adına engelliyordu fakat Türkmenler Özgürlermiydi?cahil konuşuyorsun bilmiyorsun yada araştırmıyorsun yada yaşın çok genç görmemişsin vs vs .."

anlayisimdaki kitligin senin bozuk cumlenden dolayi oldugunu anlayamadiysan bu senin kitligini gosterir. su konuda haklisin cahil im, iste onuda senin gibi bilgili gorgulu insanlar  sayesinde gidermeye calisiyorum.

ben diyorum ki davos da van munut diyenler neden Turkmenler katledilirken sustular ve hala susuyorlar, sen diyorsun ki kit anlayisimla anladigim kadariyla, "ne alakasi var kardesim niye filistinlilerle Turkmenleri bir tutuyorsun" diyorsun

peki bir tutmayalim o zaman olayi evrensellestirelim istersen. afrikadaki katliamida kiniyorum ben, benim basbakanim oradaki zulm icinde van munut desin.

ne oldu sacma oldu dimi biraz ?

bunu isteyince de afrika ile filistinliyi bir tutma diyeceksin.

zamanim olmadigi icin sunada deginmek istiyorum.

oncelikle kibris tez konunu okumayi cok isterim, oyle bir stratejik yer icin nasil basarisizlik diye bahsedebiliyorsun bilmiyorum. 

ucak engelleme olayi derken ? askeri ucaktan mi bahsediyorsun ? sivil ucaklardan mi  bilmiyorum. zira kibrisda ucaklarin engellenmesi ile ilgili hic bir bilgiye rastladigimi hatirlamiyorum (nerdesin ya google)

ha suna katiliyorum, girmisken kibrisin tamamini alip cikmak gerekirdi. peki sen rte nin ermenistan icin yaptiklarina politika dersen kibrisin yarisinin alinmasinin bir politika oldugunu anlayamadin mi ?

alinmis olsaydi ne olurdu ? 

bugun kibrisin tamamini yeniden rumlara verilirdi. cunku rumlar ermenilerden daha guzel oyuncudurlar milletler arasi sahada

Cümlem bozuk falan değil  ,bunu ilk okul öğrencisi rahat rahat anlayabilir.

saddam baskı altında tutuyordu Türkmenleri ama hiç bir zaman fazla sıkmıyordu,sürekli nabza göre şerbet veriyordu. Türkiyedeki Türklerin !(hükümetin falan değil,kısacası Türk halkının) tepkisinden çekiniyordu.

egedeki savaş uçaklarının engellemesinden  bahsediyorum.bu olayları engelleyemiyorken sen nasıl dış politikada başarılı olacaksın? ve bende senin gibi hep başarısızız diyorum bunu görmüyormusun?

TSK diyoruz; darbe yaparken dışişlerinemi bildiriyor darbe yapacağını?ne alaka deme aç siteyi ,kaç kere engelleme yapılmış ve nereye bildirilmiş oku.

ne böyle bir askeri anlayış nede böyle bir dış politika olur .top dışişlerine atılıyor "e biz bildirdik emme gene yaptılar voyyn" der gibi ...

:) ya Türkmenlerle Filistinlileri niye bir tutuyorsun dedim ama bunu söylememdeki amaç "İnsanlık adına" değilki yoksa afrikadakinide israildekinide van minit isteriz bu saçma değilki..

benim söylediğim ,söylemek istediğim Filistin ile  Türkistanın durumu bir değil sende takdir edersinki (edermisin?)satatü aynı değil bir çok farklılıklar var.

diyen olabilir aynı diye..ama biri sürekli çatışma halinde biri ise biraz daha yumuşak bu en büyük farktır işte.sizin dediğiniz gibi mükemmel ayrıcalıklar tanınmıştır ama filistinde bu böyle değil..

tabiki girmişken kıbrısın tamamını almak gerekirdi .

ha abd yi birleşmişleri dinlemeyip girdin helal olsun, e dinlemedin!! yarısından sonra ne için? neyi, neden dinleyipte ateşkes ilan ettin :)

ha tamamı alınmış olsamıydı ?(varsayımlara dayalı konuşmalardan nefret ederim ama ..)

alabilecek kadar yürekli cesur ve akıllı bir yönetim şu ana kadar devam ederdi,mevcut satılmışlarıda başımıza bela etmezdi..

işte sizi böyle kandırıyorlar,isimlere dayalı bir anlayışınız var fanatiksiniz ve en korkuncuda taraftarsınız ..

şu an yaşaya politikacılar içersinde bir tane adam yok...

BU adamlar haçlı seferlerinin intikamını alıyorlar israile (kudüs)sokmamamızın intikamını alıyorlar .konu uzar gider ...

bu arada youtubeden bul inter fenerbahçe maçına bak maç 1 0 bitmişti ,interin formasına bir bak..

(konu daldan dala atladı farkındayım ama düşüncelerimden kesitler vermek istedim. umarım kıt anlayışını yıkıp taraftarlıktan ve fanatizmden vazgeçer ülke politikasını gerçek anlamda anlar.. bir Türk gencinin  doğru gösterilen yanlışlarını kavrasın)

şu an kimseden doğru politika bekleme bu ülke için bir savaş şarttır artık bu iç savaşmı olur darbemi olur devrim mi olur  yoksa kurtuluş savaşımı olur bilmiyorum.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Micro_Sd
    Micro_Sd's avatar
    Erkek
    türk arap ingiliz fransız kürt farketmez.insan insandır.zulüm zulümdür.vahşet vahşettir.kahpelik kahpeliktir.

ttnet e kotam girsin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TORN
    TORN's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:

Proxykaspersky bunu yazdı:
    tv ler araplara yapılan zülümü gösterdikleri kadar gosterse halk ayaklancak ama...

medyanında a.k hoca belli değil mi ne bok oldukları :S 

He gözünün yağını yiyim.YAW bu araplar bizi saattı birinci dünya savaşında bırakın çeksinler. 

Eger o an güneş yoksa dünyanda.Cama nefesınle buğu yapıp güneş çizmelisin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek
    şerefsizim bir cinnet her şeyi halleder :| o moddayım zaten suan :W

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

ya bi de şu var

tamam onlarda Türk, onlarda müslüman

her zaman destek olunmalı

ancak biz yıllardır pkk terörüyle uğraşıyoruz

binlerce şehit verdik

hangileri çıktı da eylem yaptı

bizim yanımızda oldu

tamam belki yapacakları eylem pek etkili olamayacaktı