Aras Kargoda Çek Yaprağım Kaydoldu.
-
Bu konuda bir tecrübe m yok ama avukat bir arkadaşla otururken konuyu okudum ayak ustü böyle durumda ne yapmak lazım die srdum. Bankaya dilekçe versin durumu anlatır şekilde keside edilen kişi / kurum dan da durumu teyit eden bir yazı alır ek olarak ta kargo nun kayıp tutanagini ekler ilgili yerlere verirsin hallolur dedi.
Ayrıca çek için iptal davasını siz değil keside ettiğiniz kişi açabiliyor mus.
coder2 tarafından 08/Tem/17 12:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Kargoda çek taşımak yasaksa direkt pakette çek var demek yerine değerli bir eşa var deyip faturasını göstermek mantıklı mıdır ?
-
Aras hep problem gozumde.
https://www.tahribat.com/forum/aras-kargo-hakkinda-olumsuzluklar-193855
-
Savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın. Yarın öbürgün biri kullanmaya kalkarsa banka Savcılığa bildirecek.
-
Dosya şubeden çıkmış , transfer merkezinden kaybolmuş kamera kayıtlarını inceledik diyorlar ama fos. Operasyon müdürü, bölge müdür yardımcılar, sonunda bölge müdürüne kadar ulaştık. Netice yok, kargo kayıp, zarar tazmin edemeyiz, iptal için yapacağınız 3 bin tl de sizin sorununuz diyor.
aras kargo ceosu evrim aras diye birisiymiş, sosyal medya hesaplarına mesaj attım bekliyorum bakalım.
kaybettilerse zarar tazmin etmezlerse işlerini takip etmezlerse başları ağrısın en azından.
-
ilk sosyal medyadan ulaşıldı bakalım ;
diğer gelişmeleri yazacağım .
-
Bugün şubede sövdüm telefonda sövdüm.... Kargomu geri yollamışlar.
-
Her kargo firmasını ayrı prosedürü vardır
Tacir Çeki nedir tam olarak nedir bilmem nette biraz araştırdım kafa taslak birkaç bilgi var
Tahminen olacakları az çok söyleyim siz kargonuzu yada dosyanızı verirken içerik beyan edilmez ise zaten yeni Btk kurallarında var içeriğinin verilmesi gerekiyor bunu öne sürebilirler o yüzden talebinizi reddebilirler
Eğer içerik beyan edildi çek diye yazıldı size verilen gönderi bilgilerinin olduğu kağıtta içerik bilgisi çek olarak yazıyorsa kargo firmasının bölge müdürlüğüne kayıp olan dosya ile ilgili dilekçe ve elinizdeki belgeyle gidip zararın tazminin isteyebilirsiniz ve hukiki yollara da ayrıca başvuruda bulunabilirsiniz
tabi bu evrak süreci biraz uzunca olabilir duruma göre nedenine gelirsek kargo şirketi şikayet üzerine araştırma yapacak çeki kim aldı kim verdi gibi bir sürü yazışma döndükten sonra size yazılı yada sözlü olarak dönüş yapması gerekiyor
Eğer kargo şirketi sizi haklı bulursa çeki alan birim irtibat yada acente ise yansıtma yoluyla yada yansıtmadan kayıp dosyanın bedelini size ödemekle yükümlüdür
Gelelim olumsuz tarafa içerik beyan edilmezse hiç bir hak talep etme hakkınız bulunmuyor nedenine gelecek olursak sıfır ürün faturası yada irsaliye gibi birşey olmadığı ve içeriğin yazılmadı takdirde içeriğinde diyebilirsiniz 10 bin liralık ürün var tazminin talep ediyorum diye çoğu kargo firması böyle dolandırıcılık olaylarıyla çok karşılaştığı için kolay kolay ödemeyi kabul etmiyor Ama müşterinin durumuna göre bazen istisna da olsa müşterinin hasarlarını karşıladığı da oluyor
Çünkü Btk kararlarına göre içerik alıcı ve gönderici bilgileri tam ve eksiksiz olmalı ayrıca kargo firmaları müşterilerini bu konuda bilgilendirme yapmak zorundadır
Gelelim 2. Olumsuzluğa bazen içerik çekde yazsa siz miktar aslında olandan çok olduğu iddaa edebilirsiniz emin olun çogu kargo firması her 2 tarafıda düşünürek hareket eder gerçek ne ise onu ispatlayıp ona göre işlem yapar
Çek taşımak çogu kargo firmasında yasak bunu bile bile gönderdiniz için ve onu kabul eden şube yada acente büyük risk almış oluyor
Olay hukiki mahkeme boyuta taşındığı zaman resmi belgeler evraklar konuşur söz laf hep havada kalır bilginize geçmiş olsun
-
Konuyu sonuçlandırdık sayılır.. Kargomuzu kaybettiler mağdur olduk , hak iddia edemiyoruz.
Avukatımıza 2000TL verip işleri halletmesi için vekalet verdik..
bundan sonraki göndereceğim çekleri kutuya koyup gönderiyorum.. aras kargo mu? asla..
-
Aras Kargo gördüğüm her yere yazmaya çalışıyorum. Bu konuya yazdım mı hatırlamıyorum ama yine de yazayım. ARAS KARGO PİŞMANLIKTIR, IZDIRAPTIR, KEDERDİR, STRESTİR.