folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Arduino Serial Port Mantığı

Arduino Serial Port Mantığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    aercys bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    aercys bunu yazdı

Stackoverflow'da eleman 32bit kurduğunda çalıştığını iddia etmiş. 64bit kaldırıp 32bit kurup deneyebilirsin.

Çakal sallıyor hocam o da yemedi :/ Hem programfiles x86 içindeki JDK içerisinde JRE aynı işlemi yaptım yemedi sadece JAVA/JRE/Lib bin vs vs oralara attım yemedi sonra döndüm program files içindeki JRE ve JDK dosyalarına aynı işlemi yaptım gene aynı sorun :( Android Studio - Visual studio - Eclipse Mssql vs vs olmasa kaldırıcam komple 32 bit işletim sistemi kuracam olmayacak.. 

Yok hocam çözümü vardır illaki :) Ben JAVA ile hiç uğraşmadım sayılır, belki farklı bir mekanizmadan dolayı başarısız oluyor olabilirsin bilemiyorum. İşin ilginci herşeyi doğru gözüküyor. 

Sistemi komple kaldırmak yerine Arduino kısmını C/C++ ile hallet, masaüstü kısmına da JAVA'ya bulaşmadan halledebiliyorsan hallet bence :)

http://www.kuligowski.pl/java/rs232-in-java-for-windows,1 Buna da baktım  bir cacık olmadı..

Hocam Android'i Java ile yazdığım için içerisinde de WebSocket var buda JavaScript bir socket. Android de Java olduğu için tercihimi Jar dosyalarından yana kullandım C/C++ da WebSocket olur mu nasıl olur vs vs bilgim olmadığı için ve Dev C++ gibi editörlere hiç alışkın değilim . Hatta doğrusunu söylemek gerekirse pek C Bilgim de yok yada C++ Sadece derste gördük bunları o da 2 sayıyı toplayan programı fonksiyonla yapınız dı :D Gerisini sen düşün

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@aercys , hocam şöyle de birşey var 

Arduino kendi IDE sinde hangi port'a takarsam takayım COM5 olarka gösteriyor Arduino ve bütün portlarda derleyiciyi çalıştırdım şu hatayı aldım 

Çalışmanız programın 928 bayt (2 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32.256 bayt.

Global değişkenler belleğin 9 byte kadarını  (0%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2.039 byte yer kalıyor. En fazla 2.048 byte kullanılabilir.

avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM5": Semafor zaman aşımı süresi geçildi.

Karta yüklenirken sorun oluştu. Tavsiyeler için http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload adresine göz atabilirsiniz.

Acaba sorun Benim PC de mi ? Portlar da mı acaba ??? olma ihtimali nedir ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

C/C++ ta olur tabiki. Bu arada java projene bu kütüphane dosyalarını manuel olarak ekleme seçeneğin var mı? 

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    aercys bunu yazdı

C/C++ ta olur tabiki. Bu arada java projene bu kütüphane dosyalarını manuel olarak ekleme seçeneğin var mı? 

Yok hocam Jar dosyasındaki .class ları göremiyoruz içerisindeki kodları ancak maven veya grandle olursa alabilirm aksine alamıyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    aercys bunu yazdı

Yok hocam Jar dosyasındaki .class ları göremiyoruz içerisindeki kodları ancak maven veya grandle olursa alabilirm aksine alamıyorum

Kastettiğim o değil hocam. Demek istediğim RXTX.dll'i proje seçeneklerinde manual olarak ekleyebiliyor musun? 

Hatta burada anlatmış bunun gibi;

http://stackoverflow.com/a/20258204

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Onu da denedim hocam aynı hatayı alıyorum. 

Ama şöyle bir saçmalık var . Herhangi  bi port'a hiçbir giriş yokken Arduino IDE yi açıyorum port kısmında COM5 dolu diyor. fakat hiçbir portlar dolu değil...

Arduino takıyorum herhangi bir porta Yükleme işlemi gerçekleşmiyor yani Arduino kod yüklenmiyor.

Portları değiştirip tekrar deniyorum gene çalışmıyor. 

Sorun benim portlarda olmasın ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

Senin sorun java kütüphanesi ile ilgili hocam. Seri portla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Aynı işlemi farklı birpc de yaptım Java indirdim JDK JRE vs vs . Aynı işlemi yaptım çalışıyor :) Sorun port ile alakalı olsa gerek :D Ama bir kaç sıkıntısı var gene Timeout falan veriyor ve JAVA da yazdığım program çalışmıyor arduino upload edilmiyor sıkıntıyı çözerim artık :D Teşekkürler sorun pc de imiş portlarla alakalı bi saçmalık var Sistemsel de olabilir ... Arkadaşın pc değiştirdik bu gün bi kaç uygulama yapayım :D Teşekkürler ilgin için :) Çözerim bi şekilde yaptğı şey yanlış değil onu biliyorum ya yeter :D 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

https://www.baldengineer.com/arduino-fixing-serial-port-in-use.html Problem portta değil. Senin sisteminde kütüphane import edilemiyor derleme esnasında.

Edit: Çözüm için arduino usb driverını yeniden yükleyebilirsin. 

aercys tarafından 01/Eki/16 18:53 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Bi bende öyle ama :( Acaba sistem dosyalarında bişeyler mi eksik ? System32 de

Toplam Hit: 9537 Toplam Mesaj: 37
arduino arduino