folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Arıtma Cihazı Tavsiye Ve Yorumlar



Arıtma Cihazı Tavsiye Ve Yorumlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yamtartunga
    yamtartunga's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2023
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

    arıtma cihazları mineralleri de filitre ettiği için vicudunuzda noksanlık olmaması için bu mineralleri dışardıdan eklemek gerekiyor

    ama unutmayın zaten damacana ve petşişede satılan sularında bi çoğu doğal kaynak suyu değil arıtılmış su onları tüketenlerinde mineral takviyesi yapması gerekiyor.

     

    Haftada 2 bardak yeterli diye biliyorum.


    Eskilerden.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kisacArsi
    kisacArsi's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2023
    Erkek

    Arkadaşlar atık su olmaması sebebi ile Amway aldım açılmamış kutu direk elden aldım yani sağlıklı mı bilmiyorum ama suyun tadı musluk suyundan biraz daha iyi amwaycilere sordum diğer arıtmalarda yapay tatlandırıcı filtreler olduğu için öyle dediler. Doğruluk oranını bilemedim.


    Söylediklerinle değil yaptıklarınla yaşarsın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2015
    Erkek

    Amway denedim hiç hoş değil. Suyun tadını falan değiştirmiyor. Kloru olduğu gibi koruyor. Ama daha sağlıklı olduğunu iddia ediyorlar. Ben ihlas kullanıyorum çok memnunum. Marka pek de önemli değil aslında. Tüm mesele filtre sisteminde. Hepsi aynı yani bir yerde arıtıcıların. 


    "Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    İhlas kullanıyorum fakat sadece mevsim geçişlerinde suya kanalizasyon karışma ihtimaline karşılık birde yazları Çeşme suyu kokuyor o zamanlar tercih ediyoruz

    devamlı onu tüketmek kadınlarda kemik erimesi fln neden oluyormuş diye duydum o yüzden pek tercih etmiyoruz


    JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı

    Hiç birini alma 1 bardak temiz su icin 4 bardak ile 7 bardak arssiasuyu cop yapar yaziktir gunahtir

    dünyadaki üretim sürecinin çoğu böyle hocam ve çıkan suyu sulama suyu olarak bile kullanılmasını tavsiye etmiyorlar çiçekleri vs kurutabiliyormuş.

    içtiğiniz tüm cola lar veya şişelenmiş meşrubatlarda kullanılan sular damacanaların neredeyse yarısı arıtma sistemi ile üretiliyor.

    Atık suyu veren flow denen dalganın ayarı var. Çok açarsan membran daha çok filtreleme yapar au daha iyi olur ama membran ömrü kısalir ve atık su fazla olur. Flowu kısarsan membranın ömrü uzar atık azalır diğer yandan suyu kalitesi de düşer.. atık au flowuna ayar yaparken atık çıkışıyla temiz su çıkışını yanyana aynı iki bardağa koyxanız ikisi de aynı hızda doluyosa kullabilrisinz genel kullanım bu şekildedir.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek
    FiL3MAN bunu yazdı

    bundan almayı düşünüyorum 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hocam yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum bu işe de şöyle başladım arkadaşım çok ciddi kaza geçirdi ve ne yazıkki bir çok damacana suyu tüketememeye başladı sebebini çok araştırmadılar ama bir çok şişe suyunu da tüketemiyordu başta midesi bulanıp sonra kusma olayı başlıyordu ciddi bir araştırma sonucunda evine arıtma sistemi taktılar ve tüm bulantılar vs gibi şeyler geçti adam halen su tüketemiyor eğer filtreler biraz geç değişirse direk sağlıki sorunlar oluşuyor. ben de onlara gittiğimde suyun tadını çok beğenmiştim arıtma takmayı karar vermiştim Evora Açık Kasa 5 Filtreli Pompasız 10 Lt. Çelik İçli Tanklı Fiyatı (hepsiburada.com) şu tip bir arıtma sistemi taktıydık ve o zamandan beri kullanıyorum.

     

    Filtre değişimi hakkında: filtre değişimini şu şekilde yapmalısın suyun kirlilik durumunu ögrenmek için bir laboratuvara başvurup analiz yaptırabilirsin pahalı birşey değil yani çok pahalı değil :) sonrasında tavsiye edilen ilk üç filtre 6 ayda bir  bunlar 5 mikron, karbon ve 1 mikron filtrelerdir membran ve tatlandırıcıyı da 1 yılda bir eğer su çok kirli değilse membranı 1,5 ile 2 yıl de kullanabiliyorsun tavsiyem hiç bir koşulda LG membran alma çok iğrenç ötesi bir membran. 

    Atık su hakkında: atık su şu şekilde Membranların GPD dediğimiz değer var çok açıklamasını yapmayacağım ama bu değere göre değişiklik gösterir detaylı bilgiyi bu makaleden alabilirsin:Flow Akış Kısıtlayıcı Nedir - GA Su Arıtma Cihazları (galiparduc.com) 

    genel olarak mükemmel bir tasarruf sağlıyor normal koşullarda haftada 2-3 damacana su tüketilyordu bizim evde şuanda burada damacana fiyatı en ucuzu 65TL haftada 195TL yapıyor ayda 780 TL eder gidip iyi membran ve filtre aldığımda bana maliyeti 600 ile 800 arasında çıkıyor bir yıl de kullanıyorum su tüketimini de hesaplamak lazım tabi ama genede ne kadar hesaplarsam hesaplayayım damacana fiyatına göre çok çok uygun geliyor. 

     

    Uzun lafın kısası tavsiyemdir tüketiniz tükettiriniz.


    01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
Toplam Hit: 1703 Toplam Mesaj: 28
su aritma