Askerin Başka Planı Var. Pkk ,Güneş Operasyonu Bitti Diye Sevinmesin
-
Askerin başka planı var02 Mart 2008 Pazar 09:22Adalet bakanı Şahin operasyon bitti diye sevinen teröriste gözdağı verdi. "Güneş akşam batar, sabah yeniden doğar" dedi.
Adalet Bakanı Şahin "Güneş Operasyonu bitti diye sevinmeyin. Akşam güneş, belki ufukta kaybolur, ama yeniden doğar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütüne yönelik başka planlamaları bulunuyor" dedi.
Şahin, TSK’nın düzenlediği Güneş Operasyonu ile Dağlıca baskınında şehit edilenlerin hesabının sorulduğunu söylerken şöyle konuştu:
GÜNEŞ BATAR AMA YENİDEN DOĞAR
Güneş Operasyonu bitti diye sevinmeyin. Akşam güneş belki ufukta kaybolur ama yeniden doğar. Güneşler kaybolmaz. Her doğan gün yeni bir güneşle parlar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütüne yönelik başka planlamaları bulunuyor
TSK PROGRAMINI KENDİ YAPTITSK da bu yetki çervesinde çalışmasını yaptı, programını yaptı. Önce hava, sonra kara harekatı başlattı. Bunlar kararlaştırılırken hedefleri vardı. Ne kadar süre kalacağı, hedefleri konusu TSK’nın, Genelkurmay Başkanı’nın uhdesindedir. Birtakım değerlendirme, bunun üzerinden siyaset yapılarak kamuoyunun meşgul edilmesini son derece yanlış buluyorum.
ÇEKİLİRKEN HABER VERİLMEZOperasyonla ilgili planlamayı yapmak, kaç kişiyle gidileceği, ne zaman gidilip dönüleceğinin yetkisi Genelkurmay Başkanlığı’na aittir. Gelişmelerle ilgili de tabii ki Başbakan’ın bilgilendirilmesi istendi. Genelkurmay Başkanlığı da her uygulama ile ilgili Başbakan’ı bilgilendirmiştir. Bu dönüşle ilgili de mutlaka bilgilendirmiştir. Ama bu tür işler ulu orta konuşulmaz. Biz falan gün çekileceğiz denmez. Nitekim hareket başlarken bir anda başlamıştır. Belki bu vatandaşlarımıza sürpriz gelmiştir. Çekilirken de biz falan gün çekileceğiz denmez. Bu tür askeri harekatlar bir anda verilecek kararla da bitirilebilir. Başbakan görevlendirmiş olabilir.
ULUSA SESLENİŞ İKİ GÜN ÖNCE ÇEKİLMİŞTİUlusa Sesleniş 2 gün önce çekilmişti. Çekildiği ve yayınlandığı tarihler arasında Genelkurmay Başkanlığı çekilme kararı vermişse, Başbakan bilgilendirilmiştir. Meclisimiz, hükümetimiz, TSK ve Genelkurmay Başkanlığı tam bir uyum içerisindedir.
Oturduğumuz sıcak odalarda, şömine karşısında birtakım değerlendirmeler yaparak silahlı kuvvetlerimizin ve kahraman mehmetçiğimizin orada gerçekleştirdiklerini eleştirmeye kimse yeltenmemelidir. Kimse bunu gölgeleme gayreti içinde olmamalıdır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Gerek görülürse yeniden buna benzer sınır dışı harekat yapılır. Her zaman yeni değerlendirmeler mutlaka yapılacaktır. Bir sınır ötesi operasyon, kara harekatıyla terörün kökünün kazındığını söylemek mümkün değildir. Bu sadece bir bölgeye karşı yapılmıştır.
YENİDEN YAPILIR -
bu kara harekatının defalarca daha yapılacağından hiç şüphem yoktur. hep birlikte göreceğiz
karların erimesiyle birlikte operasyonlar hız kazanacaktır. karda yürümek hiç kolay bi iş değildir arkadaşlar
içinizde intikale çıkmış olan varsa bilir o iş o kadar kolay değil sırtınızda kaç kilo yükle
bırakın 3 gün aralıksız yürümeyi 100 mt bile yürüyemez kesilirsiniz o kış şartlarında ...
bazı kesimler askerin çekildiği için kızıyor e biraz insaf lütfen o kadar yolu yürüyüp de çatışmaya girmek her babayiğidin harcı değil
-
genel kurmaydan tut bütün kurum ve kuruluşlara kadar hepsi abdnin köpeği olmuş durumda ^^
e tabi 6,2 milyar dolar krediyle ceplerimizi doldurmak için biraz kurban vermemiz gerek :D
olan şehitlere oldu ya yazık bokyoluna gittiler birilerinin çıkarları için :(
-
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------genel kurmaydan tut bütün kurum ve kuruluşlara kadar hepsi abdnin köpeği olmuş durumda ^^
e tabi 6,2 milyar dolar krediyle ceplerimizi doldurmak için biraz kurban vermemiz gerek :D
-----------------------------
diyecek bişey bulamıyorum sana. küfretsem banlancam, başka şeyler desem anlamıyacaksın. ne diyeceğimi bilemiyorum
-
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------genel kurmaydan tut bütün kurum ve kuruluşlara kadar hepsi abdnin köpeği olmuş durumda ^^
-----------------------------hoca yorum yazarken biraz lafının sınırılarını bil ! kimse amerikanın uşağı olmamıştır.
kim se hiç uğruna ölmemiştir.
şehitlere biraz saygın olsun orda koltuğunda rahatça oturabiliyorsan
bunlar o şehitlerin sayesindedir.
http://www.ntvmsnbc.com/news/437640.asp -
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------yorumunu yargılamak bize düşmez ama sanırım bundan genel bi rahatsızlık duyar müridler, yorumları az daha özen göstererek yazarsak eleştiririnde bi anlamı olur hakaret sınıfına girmez...
-
Harekatın başlaması ve bitişi bi anlık oldu ordunun bi planıdır gibi görünüyor. Ama geri çekilmenin asıl sebebi birilerinin dur! mesajını vermesinden yanayım. En azından öle bir izlenim gördüm.
-
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------Senin gibi düşünen beyınsizlerın (ki Bu bir çelişkidir hem düşünebiliyor hem beyınsız) ta amına koyayım. Sen kımsın şehitde bok yoluna gitti diyorsun. Sen kimsin benım askerıme köpek diyorsun çakal
-
Bak Hoca Bush Ne Dedi ? Konusmasında.. ( Bir An Önce Turkiye,Irak Sınırotesi Haraketinin En Kısa Zamanda Son Bulmasını İstiyoruz.) ? ve Aradan 24 Saat Geçmedi ?Sonuç.) Tayip Kaset Yaptı.) Verdi Kanallara. aaaaa Çekilme Olayı Oldu Bir Kaset Daha Yaptı.) Bundan Ne Anlıyosun. Demekki Tayip Burada Çok Buyuk Rol Oynadı Millete Karşı ve Başardı.. Bırakın Bu İşleri.. Kendisi CCekılmıs imiş...Kendinizi Avutursunuz Hoca.. Yemişim Hoca Ben İstersen 3cü dünya svası cıksın ( BU OLAY BÖYLE TARİHE GEÇTİMİ ) geçti artık gerısı ben tınlamas. ( ey atam sen kalk ben yatam )..
-
hala anlayamıyormusunuz bu ülkenin ne kadar aşşagılandıgını. BBC de ki bir röportajda pkklı bir basın sözcüsü tsknın geri çekilmesini zafer ilan ettiklerini sölüyor.
bizlerde devletin gözünde sayısal-istatistiki veriden başka bir halt değiliz. kelleyiz yani. isimlerimizinde bir önemi yok. -space monkeyz^^- bok yoluna gitse ne, gitmese ne ? cennette olduklarınımı zannediyorsunuz? hayır anlamadıgım pkk da müslüman onlarda da var şehitlik. ee allah ne diyecek geç sen türksün baş köşe seninmi diyecek? umut dünyası
-
FOXXLY bunu yazdı:
morportakal bunu yazdı:
diyecek bişey bulamıyorum sana. küfretsem banlancam, başka şeyler desem anlamıyacaksın. ne diyeceğimi bilemiyorum
-----------------------------aynı yorumu ben yapacaktım ama fox çoktan yapacğını yapmış %100 katılıyorum foxa