Askerlik Şart Değil!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    hoobastank bunu yazdı:
    -----------------------------

bana ister küfür edin ister etmeyin siz bilirsiniz. Artık zaman ve taktikler degişti herşey teknoloji ile yürütülür oldu bakın kuzey ıraktaki pkk kamplarını tek bir kayıp bile olmadan sadece havadan bomba atarak gerçekleştirdik bu işin akıllıca olan yönü ki pilotlarımız yıllarca eğitim alarak bu operasyonları gerçekleştiriyor. 20 yaşındaki evladımızda çogu yer için söylüyorum askere gidiyor ama.. yat sürün tuvalet temizle üst devre seni dövsün sen üst olunca altı döv akla mantıga sıgmayan binlerce şey tanka ceza veren zihniyetden ne beklersiniz örnegin yada zodyak bottan düşüp bogularak şehid olan er için bota 5 yıl karada kalma cezası veren zihniyet ??

askere gittim ben evet hemde 18 ay ki eegr vatan savunması bizim gibi mallara bırakılsaydı hepiniz hapı yutmuştunuz. Manisa kırkağaç da askerligimi yaptım ben ilk gittigimiz gün tüm gelenleri çırılçıplak soyup banyoya soktular mal yerindemi değilmi kontrol ediyorlarmış nasılsa sabahın 5 inde bizi kaldırıp önceki gün kışla için gelen kaldırım taşlarını 100 metre ötede yere taşınacakmış falan filan aldılar başladık taşımaya sabah 9 da bitti sonrada aynı komutan böyle olmadı geri yerine görütün dedi bende üniversite mezunuyum askere tecilli olarak gittim ve 18 ay yaptım.

dünyanın güçlü orduları arasında sayılan ingilterenin bile sadece 90.000 savaşan personeli bulunmakta askerligin mecburi degil de bir meslek olarak ypılması gerekli bu şekilde ordumuzun hareket kabiliyeti, taktikanlayışı ve kalitesi daha da artacaktır.

askerligim süresince hayatımda çok degişiklikler oldu evet 

evlenicektim nişanlım askerdeyken benden ayrıldı. babamı kaybettim askerligimin bitmesine 3 ay kala topraga verilirken yanında olamadım askere gitmeden önce 2 yıl çalıştıgım şirket askerden geldikten sonra yüzüme bile bakmadı ve işsiz kaldım bunlar tabiki öenmli degil önemli olan vatan ama..

kalkıpta askerligi sürece 3 kez atış yapmış birisi vatanı ne kadar savunur ne kadar koruyabilir siz düşünün sadece hizmet ettirmek için askerlik yaptırdılar tuvalet temizle kömür taşı ot yol mıntıka temizligi üst devreden dayak sonra alt devreye tarafımızdan dayak hepsi bu kalkıpta ordumuzu dagıtmaya çalışıyorlar demeyin sakın ülkemizin asker sayısına değil nitelikli askere ihtiyacı vardır  

-----------------------------
    Bizdede bir üsteğmen su içtikten sonra doğrulurken kafayı üst duvara çarptı, yardı kafayı   o çeşmeyi hemen zincirleyip teslim aldık ,başınada bir nöbetçi koyduk.

dediklerin kısmen doğru nişanlının ayrılması babanın rahmetli olmasına kader diyelim. çalıştığın şirketse demkki senden iyisini bulmuş.

süre çok uzun bu doğru     şimdi 15 ay    saçma sapan işler yerine 12 ay sıkı bir eğitim daha akılcı olur. 

dayak ve ceza ordumuza  en disiplinli ordu olma özelliği veriyor ,bunlar olmasa kim takar komutanı?nasıl başadeceksin okadar adamla? her cins adam var.

Konu hakkında anlamadığım şu,mazeret göstermeden  askerlik yapmayanlar deniyor .. iyide eğer yurtiçindeyse ya seve seve yapıyor yada yakalanıp  zorla gönderiliyor. yurt dışındaysa zaten parayı verdimi 29 gün yapıyor..

şimdi değişen ne onu anlamadım? zaten kimse çıkarılmıyorduki vatandaşlıktan :) sadece yasada vardı. 6 7sene öncesine kadar idamda vardı apoda bile uygulanmadı . yasada olan herşey uygulanıyormuki?

küfür ettiğiniz şey ne? ve küfür ederken neden alttaki noktayı es geçiyorsunuz? bakın ne  diyor.....

Ama; yabancı ülkede izinsiz askerlik yapanlar, Türkiye'yle savaş halinde bulunan bir ülkede izinsiz çalışanlar ve yine yabancı ülkede Türkiye'nin çıkarlarına aykırı görevde bulunup da uyarılara rağmen ayrılmayanlar vatandaşlıktan çıkarılacak.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek

Bence de 15 ay askerlik bu devirde fazla.3-5 ay amelelik yapmadan adam gibi silahlı eğitim verilse bugün-yarın ciddi bir savaş çıktığında herkez ne yapılması gerektiğini öğrense yeterli böylece hem gençlerimiz işlerinden,mesleklerinden,sevdiklerinden fazla uzak kalmaz hemde devletede 15 ay fazladan yük olmazlar tabi isteyenlere ve elverişli olanlara profosyonel askerliğin de önü açılabilir...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    ruslarda 3 sene zorunlu askerlik var adamlar sike sike yapıyo hepimizde sike sike yapacaz . çıkan yasada son  derece gereksiz olmuş nerde gereksiz şey var ilgilenir nerde gerekli şey var ilgilenmezler (akp).

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek
    bide göt korkusu varki o da ayrı konu.

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    hala neye küfrediyosunuz diyo.bu kadarda partizan olunmaz ak!

Ama; yabancı ülkede izinsiz askerlik yapanlar, Türkiye'yle savaş halinde bulunan bir ülkede izinsiz çalışanlar ve yine yabancı ülkede Türkiye'nin çıkarlarına aykırı görevde bulunup da uyarılara rağmen ayrılmayanlar vatandaşlıktan çıkarılacak.

e bi zahmet olsun,yabancı ülke için askerlik yapmak vatandaşlktan çıkarılma sebebi.sen neden hala savunuyosun ben de onu anlamadım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anti_usa
    anti_usa's avatar
    Erkek
    ampule oy verenin bi tarafına florasan girsin kodumun köpekleri

T.C. Anayasası Madde3:Türkiye Cumhuriyeti, Devleti ve Milleti ile bölünmez bir bütündür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Abi yazilimci adami alip eline silah verirsen olmaz,oturt proje gelistirsin,ne bilim eksik birseylerin vardir onlarla ugrassin...sen kod yazan ellere silah verirsen,olmuyor...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Erkek
    En mantıklısıda bu olur askerde ER'leri sadece kullanılıyorlar askeriyenin işlerini yaptırıyolar başka bir iş yaptırmıyolar bu insanlar vatan kurtaramaz karşısına canlı bomba koy vuramazlar... PKK kampında yetişmiş 3 timle 10 er baş edemez.Ne eğitimleri varki?Haberlerde duymuyorsunuz heralde 8 pkklı jandarma karakolunu bastı X şehit X kayıp diye..Niye 40 kişi 8 kişiyle başa çıkamadı?Niye PKK'ya teslim oldular rehin alındılar?Vatan borcuysa niye ölmedin?....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Yok Ben bunu tutmadım, Olmaz Tabiki Miileti Bir arada tutmakla alakası bencede Yok ama, Milli Zırhımızın Delinmesi demek olabilecek bir karar olacaktır Kanaatimce.

Allahım Yarebbim Yahu benim şaştığım Allahın Kulu Çıkıpta Şu Tayyibe Ne Avrupa Merakıdır Sarmış seni demiyo Yahu Belkim biz Avrupalı olmak istemiyoruz, Avrupalı Gelsin Türkiyeli olsun yahu. Ne Saçmalıktır bu yahu.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

taxext'e +9999 veriyorum..

her türk asker doğar sözü bu tip ortamlarda saçma sapan bir anlama geliyor.savaş,tehlike vs..varsa evet her türk asker olmalı ama genel anlam itibari ile her türk asker doğar demek direkt öldürmek yada savaşmak için yaratılmışız gibi bir manaya geliyor..

ayrıca bu habere neden bu kadar dellendiniz.herkes sizin gibi koyu birer milliyetçi değil.vatan borcudur doğrudur.ama yer yer saçma sapan uygulama ve görevler yapmak,büyükbaşlara hizmet etmek borç değildir.haa gerçekten çanakkaledeki gibi bir seferberlik olur o zaman gitmezsen bunun adı korkaklık,şerefsizlik olur.askerliği sadece doğudakiler yapıyor.

ayrıca hastasıyım şu sivil hayatda bir bka yaramayan,yada her bku yiyen ama askerlik konusunda sanki vatana çok faydası olmuş gibi bik bik öten kerestelerin.

dellenmeniz gereken konu bu olmamalı asıl dellenmeniz gereken fukaraya ailesini ortada bırakıp askerlik yaptırıken zengininden milyarlar alarak askerlik yapmayan zihniyet olmalı...

ayrıca içimden bir ses bu başlıkta yazı yazan birçoğunun bıyıkları yeni telleyen tüysüz sabiller olduğunu söylüyor.neden mi?askerliği sanki bir ramboluk yada pokemonlukmuş edasında yazmışlar.

Toplam Hit: 10533 Toplam Mesaj: 36