Asp + Mssql <=> Php & Mysql

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Tahribat.com üyeleri;

sizden bir konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben şuan asp biliyorum.. veritabanı olarak da asp yi access ile birlikte kullanıyorum.

Elimde SQL SERVER 2005 kitabı var. güzel anlatıyor gerçekten. sanırım bu haftaiçi de elime sql serwer 2005 enterprise edition cdsi geçicek. isteyenlere gönderirim cd yi. (neti kotalı olup da indiremeyenler falan benm gibi :) )

Örneğin tahribat.com asp ile yazılmıs bir site.. mssql kullanıyor ve o kadar üye; konu , cevap ,haber,döküman olmasına rağmen site tam performans calısıyor. ama herkes nedense php &mysql ögren kullan diyor..asp benim ihtiyaçlarımı görüyor. access de görüyor ama cok weri girilince yavaslamalar kasılmalar oluyor diye söylendiğinden ve öyle oldugundan MsSQL ile birlikte kullanıp tam performans almayı düşünüyorum. Asp + access kullanan birinin asp + mssql e geçmesi kolay mıdır.. ODBC ile mi yoksa serwer.createobject kullanarak mı yazmak daha kolay olur geçtiğimde.Bu konularda yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

kolaydır hocam. ben de bi kaç yıl önce geçmiştim zorlanmadım. neredeyse aynı bir kaç ufak fark var onları da öğrenmen hiç zor olmaz.

sql server enterprise manager kurduktan sonra kendisi sana access veritabanını mssql'e çevirmen için olanak sağlıyo zaten. bunu yapan bir tool ile birlikte gelior. hiç zor değil kısacası

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

alp bunu yazdı:
    -----------------------------

kolaydır hocam. ben de bi kaç yıl önce geçmiştim zorlanmadım. neredeyse aynı bir kaç ufak fark var onları da öğrenmen hiç zor olmaz.

sql server enterprise manager kurduktan sonra kendisi sana access veritabanını mssql'e çevirmen için olanak sağlıyo zaten. bunu yapan bir tool ile birlikte gelior. hiç zor değil kısacası

ODBC yada server.createobject ? bu konuda ne diyeceksin peki.. hangisini kullanırsın sen mesela?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Volaris
    Volaris's avatar
    Erkek

Mssql paralı ve pahalı bir yazılım kaldıki sql programı değil performansı senin yazdığın kot dengeler.
    PHP ile de karşılaştırmak istiyorsan ASP değil .net i karşılaştırabilirsin.

Application.Run(new Volaris());
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

sadece connection string degi$iyo accessten mssql'a gecerken.

bi de yanlı$ hatırlamıyosam rs.Delete calı$mıyo. sql ile silme i$lemi yapıyosun.

mysql ise cok daha basit geliyo bana. artk hangisini ögrenmek istersen :)

arkada$ın dedigi gibi, performans sadece kullandıgın veritabanı ile ilgili deil yazdıgın kodlarla da ilgilidir. 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek
    Tahribat kasılmıyor da kodları geliştirenlerde de keramet var.ASP bilmiyom pek büyük bi proje hiç yapmadım php kullanıyorum ben,bana da php önermişlerdi,her ne öğrenecek olursan ol biraz kasılmaya müsait g*t lazım.2 gün okuyp 1 hafta bırakırsan hiçbi bok örenemezsin :)

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

asp & mysql kullanıyorum mysql a geçince kodların birkısmı değişti ama mssql da öle bi sorun yok. en azından mysql daki kadar kod değişii yok.

kod yazarken kolayına gelir (:

ayrıca şu başlıktan bi karışık yapalım :D 

Asp + Mysql <=> Php & MsSQL :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

@FOXXLY

asp & mysql kullanıyorum mysql a geçince kodların birkısmı değişti ama mssql da öle bi sorun yok. en azından mysql daki kadar kod değişii yok.

kod yazarken kolayına gelir (:

ayrıca şu başlıktan bi karışık yapalım :D 

Asp + Mysql <=> Php & MsSQL :D

eyvallah.. anladım. başka yorum yapıcak olan arkadaşların da yorumlarını bekliyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kalekule
    kalekule's avatar
    Erkek
    Bende MsSql'e geçmek istiyorum.Bu konuda elinde e-kitap,döküman gibi bir şeyler olan varmı.
    Edit:Bi kitap buldum sizinde işinize yarar belki

http://rs101.rapidshare.com/files/94314896/SQL__Y.Goezuedeli_.rar

Nebula
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Ben de PALME ZİRVEDEKİ BEYİNLER

yüksel inan & nihat demirlinin

sql serwer 2005 kitabı var. 796 sayfa.yükleyince ordan calısıcam.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek
    başka yorum yapacak yok mu :)
Toplam Hit: 3738 Toplam Mesaj: 21