Asp + Mssql <=> Php & Mysql
-
bendfe ilk başladıgımda asp ile access kullanıyodum işimi gayet rahat yapıyodum sonra nerden heveslendiysem artık milletin gazıyla olsa gerek php mysqle geçti m gene işimi rahatca yyapıyorum yanbi aspde kullansanız phpde kullansanız veritabanınız mssqlde olsa mysqlde olsa bizim gibi kullanıcıların işini gorur onemli olan birisinden başlayıp o konu uzerinde en iyi olmaya calısabilmektir benim için.
birde programlama dilinin geleceğine bakmak iyidir bence mesela ms artık aspnin yeni surumunu cıkartmayacak bildiğim kadarıyla kaldı oyle onun yerine asp.neti öçıkarttı hal boyleyken hala aspde ısrarla devam etmenin yeni başlayanlara asp tavsiye etmenin b,i anlamı yoktur heralde bununiçin forumlarda her yeni başlayana php mysql ikilisi tavsiye ed,iliyo sanırsam.
yani su anda benim php il yaptıgım bi scripti asp bilen birisi onunlada yapabilir ama şunlar vardır mssql paralıdır mysql bedava yada nebileyim asp.net phpye gore daha hızlıymıgaliba falan filan cokta onemli deil bizler için bizim yaptıgımız siteye sonuc ta en fazla gunde 20 bin kişi girer ha daha ileriye gidersek mesela gun gelirde facebook gibi bi site yaparsak o zaman bizim içim mysqlunmu yoksa mssqlunmu dahafaydalı olacagını zateb biliyor oluruz.
-
mssql paralı da tahribatta şu adresteki tam sürüm deil mi? deneme sürümmü yani ? :| sanmıorum ama :)
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=55960
-
O adresdekiler full hocam :)
-
http://www.microsoft.com/sqlserver/2008/en/us/pricing.aspx
normalde paralı ama free surumleride var gordugum kadarıyla o adrestekşide cracklenmişi falandır heralde sonucta xpde paralı
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------
alp bunu yazdı:
-----------------------------kolaydır hocam. ben de bi kaç yıl önce geçmiştim zorlanmadım. neredeyse aynı bir kaç ufak fark var onları da öğrenmen hiç zor olmaz.
sql server enterprise manager kurduktan sonra kendisi sana access veritabanını mssql'e çevirmen için olanak sağlıyo zaten. bunu yapan bir tool ile birlikte gelior. hiç zor değil kısacası
-----------------------------ODBC yada server.createobject ? bu konuda ne diyeceksin peki.. hangisini kullanırsın sen mesela?
-----------------------------
server.createobject -
cok fazla server.createobject kullanmak kasar diolar.. reneye soralım o zaman .. rene hocam ; tahribatı server.createobject yani recordsetlerle mi yoksa ODBC ile mi yazdın tablo baglantılarını? cvp için sımdıden cok tşkler
-
reneyi bilmem ama execute kullanılmasını tavsiye ederim. tek satırlılık sql performans açısından etkilediği rivayet edilir :)
-
ben de odbc derken onu diyorum ztn.. baglanti.execute diye baslayan
-
başka yorum yapcak olan?
-
odbc ile tek satırda daha kolaymıs ögrendim.. sql serwer kurmayı bekliorum sadece :)