ASP.Net Te Sorun
-
arkadaşlar bi anda başladık şu olaya, c# la bişeyler karaladımda, start a basınca yaptığım proje localhosttan açılıyor. sorunsuz çalışıyor. herşey tamam. şimdi ben bunu hosta atacam. hangi dosyaları atmam yeterli?
ben direk C:\Inetpub\wwwroot da proje klasoründe ne var ne yok attım. açmaya çalışınca şekildeki gibi hata alıyorum. sorun hosttamı bendemi bilmiyorum.
şimdi sıra sizde.
ha bide projeyi localhostta çalıştırınca en ufak bi hatada kodların hata olan kısmı dımdızlak ortaya çıkyıor. onu nasıl önleriz.?
-
isviçreli bilim adamlarının ulaştıkları istatistiklere göre konu bikez düştükten sonra tekrar uplanınca cevap yazılma olasılığı artıyormuş, isviçreli bilim adamlarının yalancısıyım.
-
Abi "Önizleme" ye tıklamaya ne dersin ? :P
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------
Abi "Önizleme" ye tıklamaya ne dersin ? :P
-----------------------------nasıl?? anlamadım :S
-
şimdi öncelikle iis ile çalışıcaksan projeyi direk iis'in altında açman daha mantıklıdır.Normalde taşısanda olur ama bazen sorunlar yaşanabiliyor.Daha sonra IIS içinde aplication pool olucak ordan gerekli ayarları yapabilmen gerek ııs bu pcde kurulu degil bulup kurarsam tam yönlendiricem seni:D
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
şimdi öncelikle iis ile çalışıcaksan projeyi direk iis'in altında açman daha mantıklıdır.Normalde taşısanda olur ama bazen sorunlar yaşanabiliyor.Daha sonra IIS içinde aplication pool olucak ordan gerekli ayarları yapabilmen gerek ııs bu pcde kurulu degil bulup kurarsam tam yönlendiricem seni:D
-----------------------------msn e gel konuşak, direk host üzerinden bakarsın, daha rahat olur ne dersin ??
sanırım ilerleyen günlerde sana daha çok ihtiyacım olacak ... -
http://www.whosayin.com/aspnet/webform1.aspx
bahsettiğin sitedeki hata muhtemelen iis in durmuş yada reset atmişsin service unaviable diyor iis e reset at yada asp.net in hosting için açik olduğundan emin ol =)
siteni asp.net olarak yaptıysan derlenmiş halini host atman yeterli.. yanlız eğer database kullaniyorsan sitede connectionstring lerindeki yolları değiştrmen gerekir.. :)
vs.. :) sorudan anladiim kadariyla yardim etmeye çalsitim ama daha detaylı anlatırsan bi çözüm bulabilriz.. :)
-
TR_ip bunu yazdı:
-----------------------------http://www.whosayin.com/aspnet/webform1.aspx
bahsettiğin sitedeki hata muhtemelen iis in durmuş yada reset atmişsin service unaviable diyor iis e reset at yada asp.net in hosting için açik olduğundan emin ol =)
siteni asp.net olarak yaptıysan derlenmiş halini host atman yeterli.. yanlız eğer database kullaniyorsan sitede connectionstring lerindeki yolları değiştrmen gerekir.. :)
vs.. :) sorudan anladiim kadariyla yardim etmeye çalsitim ama daha detaylı anlatırsan bi çözüm bulabilriz.. :)
-----------------------------yaw o bi ara iis application pool da durdurup çalıştırdım azönce öyle oldu, ona denk gelmişsin, şimdi düzelttim, service unavailable demiyor. bi daha kontrol edersen göreceksin. db falan yok.
-
Projeni Framework 2.0 altyapisiyla gelistrimsin sanırım ama plesk kontrol panelinde ASP.net ayarlari bölümünde versiyon olarak 1.1 seçili muhtemelen yada serverinda 2.0 yok :) framework versiyonunu deiştr hocam bi..
-
web.config ayarlarından kaynakli verir haci o tip hatalari , biraz arastir web.config ayarları vs halledersin...
-
hocalarım ne web.configi yahu bakın ne diyor :
: It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level. This error can be caused by a virtual directory not being configured as an application in IIS.
kalın kısmı okursanız çözersiniz zaten ama bende söyliyim.IIS de aspnet adında bir sanal dizin oluşturup uygulama calıştırma izni vermen gerekiyor arkadaşım.Localhosttada klasörü değiştirirsen aynı şeyi yaşarsın.Panelden virtual directory oluştur çalıştırma izni ver çözülür sorunun