Aspx SQL Date Or Time Hatası [ YARDIM ]
-
Conversion failed when converting date and/or time from character string. Hatası alıyorum ve bu hatayı sadece bugünün tarihini kaydetmeye çalışırken veriyor. Dünü falan kaydetmekte sıkıntı yaşamıyorum. Nedir bunun hikmeti arkadaşlar ? Ayın 13 ü falan da değil ki uğursuz gün diyelim. Varsa bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.
-
veritabanında bunu yazmaya çalıştığın alanı ne olarak tanımladın?
-
date olarak tanımladım hocam
-
gün/ay/yıl olarak kaydettirmek istediğin tarihi ay/gün/yıl olarak değiştir. Hata da yanlış bir tarih girdiğini yazıyor bu da bizdeki gün ay yıl yazımından kaynaklanıyor. bugün hata vermesinin sebebi de 15/11/2012 ay/gün/yil formatında imkansız biliyoruz
-
geçen sene dönem projesinde orayı date tanımlayınca
yıl ay gün --- ay gün yıl vb...
karışıklığı oluyo hacı o alanı metin yap kafana göre doldurt en amele yöntem buydu
değilse up.
kerim tarafından 15/Kas/12 22:47 tarihinde düzenlenmiştir -
System.DateTime.Now la felan mı alıyosun tarihi? öyleyse tarh formatıyla hedesiyle hüdesiyle uğraşmayayım, ben sadece sayfada kayıt tarihini göstercem vs diyosan varchar yap veritabanındaki kısmı gönül rahatlıyla yaz gitsin :D
-
MaviGozluDev bunu yazdı
System.DateTime.Now la felan mı alıyosun tarihi? öyleyse tarh formatıyla hedesiyle hüdesiyle uğraşmayayım, ben sadece sayfada kayıt tarihini göstercem vs diyosan varchar yap veritabanındaki kısmı gönül rahatlıyla yaz gitsin :D
sonra arama yapabilirmi bu kayıtlar arasında? mssql de oluyomu öyle bişey?
-
lalada bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
bilmem hiç denemedim arama vs, sadece sayfada göstericek flnsa girilen entry yi buda işini görür o şekilde..
veritabanından çekerken , varchar la tanımlanmış bölümden desc asc ile sıralayabiliyosa, aramada yapabiliyodur heralde -
Tarihler arası işlem yaptırcaksa ne olacak string yap demişsiniz ama örneğin between
-
MaviGozluDev bunu yazdılalada bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
bilmem hiç denemedim arama vs, sadece sayfada göstericek flnsa girilen entry yi buda işini görür o şekilde..
veritabanından çekerken , varchar la tanımlanmış bölümden desc asc ile sıralayabiliyosa, aramada yapabiliyodur heralde@kostak ın dediği gibi, adam iki tarih arasındaki entry leri bulmaya çalışırsa ne olucak mesela?
-
lalada bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdılalada bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
veritabanından çekerken , varchar la tanımlanmış bölümden desc asc ile sıralayabiliyosa, aramada yapabiliyodur heralde@kostak ın dediği gibi, adam iki tarih arasındaki entry leri bulmaya çalışırsa ne olucak mesela?
öyle olsa bile
SqlCommand("select * from ziyaretci where z_tarih>='14.11.2012' and z_tarih<='19.11.2012';");
şu tarz bi sorguyla 2 tarih arasını alabilir yinede.