folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Aspx SQL Date Or Time Hatası [ YARDIM ]

Aspx SQL Date Or Time Hatası [ YARDIM ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

Conversion failed when converting date and/or time from character string. Hatası alıyorum ve bu hatayı sadece bugünün tarihini kaydetmeye çalışırken veriyor. Dünü falan kaydetmekte sıkıntı yaşamıyorum. Nedir bunun hikmeti arkadaşlar ? Ayın 13 ü falan da değil ki uğursuz gün diyelim. Varsa bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.

Anarsistherif...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

veritabanında bunu yazmaya çalıştığın alanı ne olarak tanımladın? 

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

date olarak tanımladım hocam

Anarsistherif...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kostak
    kostak's avatar
    Erkek

gün/ay/yıl olarak kaydettirmek istediğin tarihi ay/gün/yıl olarak değiştir. Hata da yanlış bir tarih girdiğini yazıyor bu da bizdeki gün ay yıl yazımından kaynaklanıyor. bugün hata vermesinin sebebi de 15/11/2012 ay/gün/yil formatında imkansız biliyoruz 

Bir var dan gelen bunca varlık, bir yok a nasıl sığar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

geçen sene dönem projesinde orayı date tanımlayınca

yıl ay gün --- ay gün yıl vb...

karışıklığı oluyo hacı o alanı metin yap kafana göre doldurt en amele yöntem buydu

değilse up.

kerim tarafından 15/Kas/12 22:47 tarihinde düzenlenmiştir

(:
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

System.DateTime.Now la felan mı alıyosun tarihi? öyleyse tarh formatıyla hedesiyle hüdesiyle uğraşmayayım, ben sadece sayfada kayıt tarihini göstercem vs diyosan varchar yap veritabanındaki kısmı gönül rahatlıyla yaz gitsin :D

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

System.DateTime.Now la felan mı alıyosun tarihi? öyleyse tarh formatıyla hedesiyle hüdesiyle uğraşmayayım, ben sadece sayfada kayıt tarihini göstercem vs diyosan varchar yap veritabanındaki kısmı gönül rahatlıyla yaz gitsin :D

sonra arama yapabilirmi bu kayıtlar arasında? mssql de oluyomu öyle bişey?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    lalada bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı

bilmem hiç denemedim arama vs, sadece sayfada göstericek flnsa girilen entry yi buda işini görür o şekilde..
    veritabanından çekerken , varchar la tanımlanmış bölümden desc asc ile sıralayabiliyosa, aramada yapabiliyodur heralde

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kostak
    kostak's avatar
    Erkek

Tarihler arası işlem yaptırcaksa ne olacak string yap demişsiniz ama örneğin between

Bir var dan gelen bunca varlık, bir yok a nasıl sığar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı
    lalada bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı

bilmem hiç denemedim arama vs, sadece sayfada göstericek flnsa girilen entry yi buda işini görür o şekilde..
    veritabanından çekerken , varchar la tanımlanmış bölümden desc asc ile sıralayabiliyosa, aramada yapabiliyodur heralde

@kostak ın dediği gibi, adam iki tarih arasındaki entry leri bulmaya çalışırsa ne olucak mesela?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    lalada bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    lalada bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı

@kostak ın dediği gibi, adam iki tarih arasındaki entry leri bulmaya çalışırsa ne olucak mesela?

öyle olsa bile 

SqlCommand("select * from ziyaretci where z_tarih>='14.11.2012' and z_tarih<='19.11.2012';");

şu tarz bi sorguyla 2 tarih arasını alabilir yinede.

.
Toplam Hit: 3167 Toplam Mesaj: 14