Astigmat Belirtileri
-
Bu sabah göz şikayetleri için doktora gittiğimde astigmat olduğumu öğrendim. Aslında belirtileri çok önceden varmış şimdi yeni yeni fark ediyorum. PC başında çok fazla kaldığımızdan rutin kontrol amaçlı bile göz doktorlarına gitmemiz gerekir. Erken teşhis hayat kurtarır beyler.
Sonuç olarak gözlük ve göz yaşartıcı damla verdi özellikle pc başındayken yada kitap okurken takmamı istedi. Belki çok önceden dinlendirici gözlük falan bişeyler alsaydım fazla ilerlemezdi.(0,50 şuan)
Sizde bu konuya önem verin derim
Yetişkinlerdeki belirtiler:- Bulanık görme, mesafe arttıkça netlik kaybı
- Baş ve göz çevresinde ağrı - özellikle okuma yaptıktan sonra
- Dİkey ve yatat çizgilerde bozulma
- Okumada dikkat toplayamama, uzun paragraflarda harflerin üst üste binmesi
- Gözlerin erken yorulması
http://tr.wikipedia.org/wiki/Te%C5%9Fhis
https://eksisozluk.com/astigmat--86705
Edit: links
-
Miyop , astigmat , goz tansiyonu ;(
-
THT2005 bunu yazdı
Miyop , astigmat , goz tansiyonu ;(
üçüde var mı sende? Miyop astigmatın bir üst sürümü herhalde dime?
-
İki tane göz bozukluğu yok mu la? Bi yakın bi uzak :D
-
Arkadaşlar size bir tavsiye vereyim pc başındayken gözünüz açık ve sabit kalıyor ve göz tembelliği oluşuyor ve göz kurumasına yol açıyor normal insan gözünü kırpar ama dikkat ederseniz pc başındayken göz hep açık kalıyor.O sebeple binevi göz egzersizide diyebilirsiniz buna belirli aralıklarla gözlerinizi kırpın doğal olması gereken bu zaten alıştırın ara ara kırpın.
-
Miyop var hipermetrop var birde astigmad var .uzak yakin bulanik odaklanamama.
-
En bariz belirtisi, yakın çevrenizin "seni falan yerde gördüm yüzüme bile bakmadın, ne bu havalar" diye sitem etmesidir. Zira görmezsiniz. Adamla omuz omuza çarpışacak kadar yakınsınızdır oysa. (Gözlüksüz hallerde)
-
Bende miyop + astigmat var. Gözlük kullanıyorum ve cok rahatim.
Gözlük ile full hd görüyorum.
Tag heuer den güzel, hafif kullanışlı bir gözlük almıştım.
Gözlük kullanırsan tavsiyem kesinlikle hafif bir çerçeve al. Esnek olsun. Kirilma derdi olmaz.
-
Bende de şerefsiz astigmat var, gözlüğü çıkardığım an görüntü kalitesi düşüyor, sağ 1.75 sol 1.25 tek rakam değilde keşke çift rakam olsaydı o kadar takmazdım,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Bende de şerefsiz astigmat var, gözlüğü çıkardığım an görüntü kalitesi düşüyor, sağ 1.75 sol 1.25 tek rakam değilde keşke çift rakam olsaydı o kadar takmazdım,
Nasıl oluyor ki hocam? Yani normal göz bozukluğundan ne farkı var bunun? Uzağı görüyorsun ama çift mi görüyorsun?
-
DevilRullz bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Nasıl oluyor ki hocam? Yani normal göz bozukluğundan ne farkı var bunun? Uzağı görüyorsun ama çift mi görüyorsun?
Görüntü kırılıyor netlik azalıyor göz çok yoğruluyor gözlüğü takınca anında fark ediyorsun değişimi,