folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Astigmat Belirtileri

Astigmat Belirtileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

Bu sabah göz şikayetleri için doktora gittiğimde astigmat olduğumu öğrendim. Aslında belirtileri çok önceden varmış şimdi yeni yeni fark ediyorum. PC başında çok fazla kaldığımızdan rutin kontrol amaçlı bile göz doktorlarına gitmemiz gerekir. Erken teşhis hayat kurtarır beyler.

Sonuç olarak gözlük ve göz yaşartıcı damla verdi özellikle pc başındayken yada kitap okurken takmamı istedi. Belki çok önceden dinlendirici gözlük falan bişeyler alsaydım fazla ilerlemezdi.(0,50 şuan)

Sizde bu konuya önem verin derim 

Yetişkinlerdeki belirtiler:
    • Bulanık görme, mesafe arttıkça netlik kaybı
    • Baş ve göz çevresinde ağrı - özellikle okuma yaptıktan sonra
    • Dİkey ve yatat çizgilerde bozulma
    • Okumada dikkat toplayamama, uzun paragraflarda harflerin üst üste binmesi
    • Gözlerin erken yorulması

http://tr.wikipedia.org/wiki/Te%C5%9Fhis

https://eksisozluk.com/astigmat--86705

Edit: links

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Miyop ,  astigmat , goz tansiyonu ;( 

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

Miyop ,  astigmat , goz tansiyonu ;( 

üçüde var mı sende? Miyop astigmatın bir üst sürümü herhalde dime?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

İki tane göz bozukluğu yok mu la? Bi yakın bi uzak :D

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek

Arkadaşlar size bir tavsiye vereyim pc başındayken gözünüz açık ve sabit kalıyor ve göz tembelliği oluşuyor ve göz kurumasına yol açıyor normal insan gözünü kırpar ama dikkat ederseniz pc başındayken göz hep açık kalıyor.O sebeple binevi göz egzersizide diyebilirsiniz buna belirli aralıklarla gözlerinizi kırpın doğal olması gereken bu zaten alıştırın ara ara kırpın.

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Miyop var hipermetrop var birde astigmad var .uzak yakin bulanik odaklanamama.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

En bariz belirtisi, yakın çevrenizin "seni falan yerde gördüm yüzüme bile bakmadın, ne bu havalar" diye sitem etmesidir. Zira görmezsiniz. Adamla omuz omuza çarpışacak kadar yakınsınızdır oysa. (Gözlüksüz hallerde)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bende miyop + astigmat var. Gözlük kullanıyorum ve cok rahatim.

Gözlük ile full hd görüyorum. 

Tag heuer den güzel, hafif kullanışlı bir gözlük almıştım.  

Gözlük kullanırsan tavsiyem kesinlikle hafif bir çerçeve al. Esnek olsun. Kirilma derdi olmaz.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Bende de şerefsiz astigmat var, gözlüğü çıkardığım an görüntü kalitesi düşüyor, sağ 1.75 sol 1.25 tek rakam değilde keşke çift rakam olsaydı o kadar takmazdım,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Bende de şerefsiz astigmat var, gözlüğü çıkardığım an görüntü kalitesi düşüyor, sağ 1.75 sol 1.25 tek rakam değilde keşke çift rakam olsaydı o kadar takmazdım,

Nasıl oluyor ki hocam? Yani normal göz bozukluğundan ne farkı var bunun? Uzağı görüyorsun ama çift mi görüyorsun?

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Nasıl oluyor ki hocam? Yani normal göz bozukluğundan ne farkı var bunun? Uzağı görüyorsun ama çift mi görüyorsun?

Görüntü kırılıyor netlik azalıyor göz çok yoğruluyor gözlüğü takınca anında fark ediyorsun değişimi,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 3234 Toplam Mesaj: 27