folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateistlik Akla Ne Kadar Yatkın?



Ateistlik Akla Ne Kadar Yatkın?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2007
    Erkek

     Evet konu yine atılan postlarla saçmalama otesine geçmiş. Adam gibi tartışan 3 kişi var gerisi domates atmakla meşgul. Soyleyecegim seylere geirsek, en azından benim düşündüklerime, tabi okursanız.. :) :

     @uph Soyledigin seyler kendi içinde tutarlı ama bana gore sadece kendi içinde. Çünkü verdigin bilgisayar ornegi evrimle onerme mekanizması ve mantıksal acıdan tam örtüşen bir ornek değil, şöyle ki bilinemyenle bilineni açıklamaya çalışmışsın  ve biraz da kalıbına uydurmaya çalışmıssın gibime geldi.. Fotosentez mekanizması da zaten bilinen birseydir, temelde de basit bir kimyasal ve biyolojik açıklaması vardır ki evrimin 2. basamagında oluşmuş olması( yada evrim demeyeyim, oluşma sırasına gore 2. sırada oluşması) onun basit oluşunu açıklar. Burada deneye yatırılan milyonlar, biyo-genetik uygulamalara uyarlanması ve ornek alarak yapay sistemlerin nasıl oluşturalabilecegi yonundeydi, teknik ve ticari yani... Ben her zaman yazılanları, kim yazıyor olursa olsun hatta kufur etse bile, okurum. Cünkü gerek bana karsıt düşüncelerden gerekse şu an için BANA ÖZEL olan düşüncemden izler bulup bunlardan yeni ornekler cıkarabilir yeni şeyler ogrenebilirim, sonucta tez ve anti-tez ler sentezlerini yaratır ve sorgulayan ve düşünen bir akıl için 2 düşünce de gereklidir, ama güzel başladıgın yazında sentezi reddetip konuyu açmaktaki asıl amacın olan bilgi vermenin gerekliligi olan yargılardan akcınma durumundan biraz sapmış gibisin, sonlarda biraz üslup değiştirip cihad ilan etmişsin sanki.. Sana bu mantıksal tutarsızlıgından dolayı ve yazdıklarında aklımda canlanan(onyargılardan veya desteklemek için desteklemekten kaynaklanmayan) mantıksızlıktan dolayı katılamayacagımı soylemeliyim..

     Onun dışında bu felsefi bir tartışmadır her konuya yine şu , yine bu diye dalmaktansa adam gibi yazılanları okuyup sentez elde etmeye çalışmak mantıklıdır, konu da bu açıdan gereksiz degildir, burdan konuya free-diving yapanların kendileri gereksizdir( forum için değil, konu için, yazmak için yazmayın fazla yazana madalya vermiyolar)  Sonuc olarak herkesle bu konuda tartışabilirim sadece bu konuda degil, uzerinde kafa patlattıgım her konuda.. Ve karşıt görüşlere açıgımdır, ve unutmayın kafasında asıl sorgulama yapan insan partizan degildir, aksine faklı seyler  yada zıtllıklar duymak ister ki aklındakileri buna gore sekillendirir.. Size diyecegim o ki soylenebilecek herseyi dinlemeye hazır olmak gerekir bunun dışındakiler inanmaya veya inanmamaya devam etinler, bunu ne için yaptıklarının farkında degillerdir zaten ve kendilerine ait soyleyecekleri SENTEZleri de yoktur zaten..

     Şimdi, eger varsa soyleyecekleriniz, inanmadıgını kendine ispatlamış biri olarak okumaya hazırım...


    I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yagiztektas
    yagiztektas's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2008
    Erkek

    erbogan bunu yazdı:
    -----------------------------

    yagiztektas bunu yazdı:
    -----------------------------

    erbogan bunu yazdı: 

    -----------------------------

    Yok dostum, yanlış biliyorsun...

    Tüm peygamberler birbirlerinin kardeşidir, aynı ruhtan gelmişlerdir, hepimiz gibi fakat bunun bilincindedirler ve sevgilerinin kaynağı budur...

    Ayrıca incil de, Hz. Muhammed'in geleceği bildirilmiştir, ve Hz. Yusuf'a da bildirilmiştir, özellikle " Ahmed " adıyla...


    -----------------------------
    Hocam sen de yanlış biliyorsun..İncil'i okumadığından eminim..Dediğin gibi bir şey söz konusu değildir.. Buyrun bir okuyun derim..kaynak : meryemana.net eğer ki bu da aklınıza yatmazsa alın elinize bir de İncil'i okuyun derim..Saygılar..

    , M.İsa, eli­mizdeki İncil'de birkaç defa, kendisinden sonra, kendisi bu dünyadan ayrıldıktan sonra, bir başkasının geleceğini, başka bir "Yardımcı", ya da bir "Tesellici'"nin geleceğini, kendisinin veya Peder'in onu göndereceğini, daha doğrusu hem kendisi­nin hem de Peder'in onu göndereceğini, açık bir şekilde söy­lemiştir (bk.Yu.14.16; 14,26; 15,26; 16,7; 16,13). Bu Yardımcı ya da Tesellici'nin veya Öğütçü'nün kim veya ne olduğunu, onun vasıflarının ne olduğunu da, az da olsa, açıklamıştır. Onu da "Hakikat Ruh'u" (Yu.14,16; 15, 26) ve "Kutsal Ruh" (Yu.14 ,26) olarak tanımlamıştır; O, Havarilere "her şeyi öğretecektir" (Yu.14,26). Havariler de onu birçok defa bu sözlerle belirtmiş­lerdir (H. İ. 1, 5; 1, 8; 2, 4; 4, 8: vs. Pavlus, Rom. 5, 5; 9, 1; 14, 17; Ef. 4, 30; vs. Petrus, I. Pet. 1,13). Ayrıca, Pavlus (Rom. 8, 9) onu hem Allah'ın Ruhu hem de Mesih'in Ruhu olarak belirtmiştir. Hı­ristiyanlar da onu eskiden beri genellikle Kutsal Ruh adı ile anmaktadırlar, çünkü M. İsa'nın kendisi onu iki defa (Yu. 14, 26 ve 20,22) bu adı ile belirtmiştir, Havariler de bir çok defa ay­nı sıfatı kullanmışlardır. Bu Kutsal Ruh gerçekten, Paskalya gününden elli gün sonraya tesadüf eden Pentekostes gününde Havariler üzerine inmiştir. Aziz Luka bu olayı açık ve ayrın­tılı bir şekilde anlatmıştır (H. İ. 2,1-10).

                   Ancak, bu Yardımcı ya da Tesellici sıfatı, İncil'in asıl lisa­nı olan Yunancada, Parakletos sözcüğü ile ifade edilir, ve bu Parakletos kelimesi İncil'de, Kutsal Ruh'u adlandırmak için dört defa kullanılmıştır (bk.Yu.14,16; 14,26; 15,26 ve 16,7). Şimdi, bu Parakletos kelimesinin yerine Periklitos yazılırsa, onun manası Yardımcı değil fakat Ünlü, çok Meşhur olur ki, bu ye­ni kelimenin arapçası Ahmet'tir; Ahmet kelimesi ise Muhammed kelimesine çok benzer, aynı ünsüz harflerden oluşur, ve zaten Ahmet ismi Hz.Muhammed'in bir lakabı ya da bir çeşitlemesidir. Bu şekilde bazı kişiler İncil'de Hz.Muhammed'in geleceği önceden belirtmiştir, diye iddialarda bulunmaktadır­lar.

                   Bu iddianın kanıtlarının ve delillerinin değerini, dayanıklığını ve ciddiyetini okuyucuların takdirine bırakmakla iktifa etmeliyiz.

                   Ancak, şunu ilâve etmeliyiz ki, İncil'in binlerce, 5.200'den fazla Latince ve Yunanca elyazmasının hiç birisinde bu Perik­litos kelimesi bulunmaz. Ve M.İsa'nın kendisi de, gelecek olan Parakletos'un Kutsal Ruh olduğunu şu sözlerle açıkça ifade etmiştir: "Peder'in benim namına göndereceği Yardımcı, Kutsal Ruh, size her şeyi öğretecektir" (Yu.14,26).

     


    -----------------------------

     

    incil mi?

    hangi sürümü? :D


    -----------------------------
    Mesih sen sabır ver..Sen sabır ver ki şu adamın seviyesine düşmeyeyim..

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2007
    Erkek

    YESMİLORD

    Yazdıklarımda aslında uslup değiştirmedim. sadece başta yanlış yazdım(klavye hatası). olasılık sonucu b>a oluyor. olasılık sonucu öteki taraf olduğuna dair.en azından oyle yapmak en karlı iş. admine düzeltmesi yonunde mesaj attım ama cevap gelmedi henuz.

     bilgisayar ve insan konusunun birebir örtüşmesi elbette mümkün değil.ancak  ikiside bassitten gelişmişe sahip bir sistemde gelişti. benm anlatmak istediğim bilgisayar gibi bi aletin darvin teorisine göre doğada kendi kendine oluşması ne kadar mumkun bunu düşünmeniz? cevabınız hayırsa insan gibi mükemmel bir bilgisayar nasıl olupta bu ihtimale katılıyor? Bilgisayarın mühendisi,tasarımcısı,programlayıcı nasıl görmeden geçilebiliyor? bunları düşündükten sonra halen bir yaratıcı olmadığından eminmisin? bence birazcıkda olsa şüphe duyman gerek.

    benim inancım kesin olarak ahiret hayatının varlığı yönünde. bu kesinliği kuran ı Önyargısız okuyarak,arapcasını dinleyerek yakaladım.malesef bende bir zamanlar şüpheciydim. yaradanın varlığını sadece kurandaki ayetlerle bile kanıtlayabilirm(diğerleri gibi cehennem var yanarsınız hesabında da değil. aklın anlayabileceği kanıtlar)

    ancak zaten resti cekmiş birine bunları sunmak ne derece faydalı okonuda emin olamadım.

     

    Benm dinimde görüşlere elbetteki saygı duymak vazgeçilmezdir. ancak forumda sürekli dolaşan ateist yanlısı yazılardan sonra inanan arkadasların bile inancından şüphe duyması beni bunları yazmaya itti. Adam bi düşünür bunu soyledi diye ateist olmayı seçiyor.

    göstermek istediğim Hepimizn de aynı akla sahip olduğumuzdur. madem bi yol seçeceğiz bunu milletin aklını çelerek değil, kendimiz için seçelim.

    yazdıklarımdan sonra oyle cok bir imana gelip(zaten varolanlar hariç) inandım diyen birinin olacağını sanmıyorum. İnanmak isteyen zaten inanır. Bize bas bas bağırdıkları sınav işte tam olarak bu:

    HEPİMİZ İMAN ETMEKTE ÖZGÜRÜZ. AYNI MİKTARDA HEPİMİZ İNKAR ETMEKTE DE ÖZGÜRÜZ. sadece milletin kararlarını etkilemek için yazılıp duran şu ateistlerden vecizeler gibi konulardan sıkıldım. BU KONUYUDA TAMAMEN ONLARI PROTESTO İÇİN AÇTIM.

    Benim yaradanım inanmamasına rağmen bir inkarcıyı ömür boyu rızıklandırıp gerektiğinde yardım ediyorsa benm onları aşşağılarsam halt etmişimdir.

    TEK İSTEDİĞİM FORUMDA HERKES KENDİ FİKRİNİ KENDİNE SAKLASIN. saçma sapan başlıklara ortalık karışştırılmasın. sonuçta hepimiz kardeşiz.

    anlayışlı birine rastgelmiş olmam sevinci ile :)


    ////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Nisan/2006
    Erkek

    Tahribat resmi bir kurumdur, türbanla girilmez http://img193.imageshack.us/img193/6829/animation245ao9.gif

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2007
    Erkek

     @uhp ; haklısın arkadasım sonucta forum bu konu acılınca temcit pilavına donuyor, ama ben yine de konunun gerekliligine inanıyorum. Buna sırf 2 taraf içinde( artık taraf diyorum kusura bakmayın:) salt tartısıp sidik yarıştırmaktan ote farklı fikirler sunup düşünce evrenini geliştirmek olarak bakmak lazım. Sonucta haklısın kimse yazılan biseyle imana gelmez veya inanmayı bırakmaz( ki inanmak bırakılabilecek birsey degildir zaten) . Ancak düşüncelerde yaratılan fark onemlidir, birinin soyledigi birseye birinin verecek cevabı yoksa, en azından kendi icinde, bu insanda merak uyandırır ve araştırmayı güdüler. Ben bu yüzdendir ki çok okurum ve araştırırım, eger bana uyan bir ipucuna ulaşamazsam yada kendi deyimimle SENTEZ yaratamazsam o zaman kuşkuya düşerim ve bu aslında köprü atmadır, sonunda insan inanmayı bırakmaz sadece bir kavramdan digerine gecer yani imgeler anlam degiştirir.

      Kendimden şöyle birsey ornek verebilirim, ben daha genç bir insanım, buna ragmen çabuk olgunlaştıgımı dusunuyorum, ve aslında yakın zamana kadar, her ne kadar hayatımda bir kere bile ibadet yapmışlıgım yoksa da, tanrı inancı yada bana gore tanrı sevgisi olan bir insandım. Onu tasavvufi oalrak severdim, sadece severdim başka birsey degil, soranlara da inanıyorum derdim, o zamanlar kavramlardan haberim yoktu :) Sonra ben olgunlaştım, erken yaşta diyelim, ve birçok da sey gordum ve kendi hayatımdan feyz aldım. Sonra sevgimi sorgulamaya başladım -- inancı degil, cunku insanlar her zaman birseylere inanır, kavramlarrr.. :) -- Tanrı BENİM İÇİN gerckten sevilmeye deger bir varlıkmıydı, sonra bu kuşku sırasında, birden onu sevmekten vazgeçtim. Ve artık insanlara diyorum ki ben tanrıya inanmıyorum, inanmıyorum diyorum cunku aslında yukarıda bahsettigim olguyu anlatmaya calısırken cogu kafasını dogmalarla kapamıs oluyorlar ve ben maymun damgası yiyorum.. :)  

     Sonra bahsettigin onermlere konusuna da bi açıklama getiremem, benim kafamda bazı düşünceleri tamamlayamadı sadece o kadar, bunu belirtmek istemiştim, sonucta insanın yazarken kastettileriyle okurken anlasılanlar bazen farklı olabilir, kişinin düşünce yapısına gore degişir.

     Sonucta bu konular onemlidir ama sırf burada Einstein dedi diye birseyler degistirmemek gerek. Buna sadece yeni bir ufuk olarak bakmak gerekir. Seni ve ne demek istedigini anlıyorum, umarım kendimi de anlatabilmişimdir...


    I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2006
    Erkek

    @uhp

    Açtığın konunun amacı nedir? senin amacın nedir? senin yazını okuduktan sonra herhangi bir ateistin imana geleceğini mi düşünüyorsun? Yoksa canın sıkıldı da kendini ve ezik hissettiğin duygularını mı tatmin ediyorsun?

    Yazını ve yorumlarını okudum düşüncelerindeki cahiliyet beni bu mesajı yazmaya itti, doğru dürüst bir insanın gelip senin cahilce yazılarını okuyup cevap vereceğini düşünme, ki görüyorsun ki kaç sayfa dolusu boş mesaja sebebiyet vermişsin. Benim de maksadım cevap vermek değil, sadece şu saçmalığa dur demek. Çünki ne dinini tam olarak biliyorsun, ne de ateistliği, evrimi.

    Sana tavsiyem daha yararlı işlere zamanını harca, ömür kısa ve zaman değerli birşeydir, oku öğren, gez dolaş, insanlar tanı, sen ne kadar akıllı olduğunu düşünüyorsan bil ki hala senden daha akıllılar var.


    Ehl-i Byte
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Trance
    Trance's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mart/2006
    Erkek

    Konuya yazan iki farklı görüşe sahip arkadaşlarada bir sorum var müsade ederlerse.

    Diyelimki ben şu an düşünce olarak ortadayım ve hangi tarafı seçeceğimi bilemiyorum.

    İlk önce inanmayan yani Ateist arkadaşlara inanan arkadaşlarında sıkça sorduğu soruyu yani şunu soruyorum. Bukadar mükemmel varlıklar,sistemler ve en önemliside mükemmel insan nasıl bir tesadüf sonucu oluşabilir ?

    İkinci olarak

    İnanan taraf diyorki "insan gibi mükemmel bir varlık nasıl kendi kendine var olabilir" Bende buna karşılık aklıma gelen diğer soruyu bu tarafa soruyorum şuna dayanarak. "Tanrı doğmamıştır o hep var olmuştur"

    Bukadar mükemmel varlıkları ve mükemmel insanı yaratan Tanrı nasıl kendi kendine var olabiliyor. ?

     

     


    Doğru bilgi yoktur..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2007
    Erkek

    trampfd bunu yazdı:
    -----------------------------

    @uhp

    Açtığın konunun amacı nedir? senin amacın nedir? senin yazını okuduktan sonra herhangi bir ateistin imana geleceğini mi düşünüyorsun? Yoksa canın sıkıldı da kendini ve ezik hissettiğin duygularını mı tatmin ediyorsun?

    Yazını ve yorumlarını okudum düşüncelerindeki cahiliyet beni bu mesajı yazmaya itti, doğru dürüst bir insanın gelip senin cahilce yazılarını okuyup cevap vereceğini düşünme, ki görüyorsun ki kaç sayfa dolusu boş mesaja sebebiyet vermişsin. Benim de maksadım cevap vermek değil, sadece şu saçmalığa dur demek. Çünki ne dinini tam olarak biliyorsun, ne de ateistliği, evrimi.

    Sana tavsiyem daha yararlı işlere zamanını harca, ömür kısa ve zaman değerli birşeydir, oku öğren, gez dolaş, insanlar tanı, sen ne kadar akıllı olduğunu düşünüyorsan bil ki hala senden daha akıllılar var.


    -----------------------------

    1-okuduktan sonra bir ateistin imana gelmeyeceğini bildiğimi zaten son mesajmda ekledim.

    2-bu konuyu neden açtığımıda son mesajıma ekledim.

    3-yazdıklarında azcık seviyeli olsan iyi olur.

    4-Elhamdülillah müslümanım, dinimi senn gibiler veya sömürenlere karsı koyabilmek için öğrenebildiğim kadar öğrendim. daha da öğreneceğim çokça şey var.

    5-Ben ölümden korkmuyorum.ona herdaim hazırlıklıyım. sen bana tavsiye vereceğine git kendi ölüm korkuna çare bul!

    6-Elbette benden daha akıllılar var. Ama iyi biliyorum ki onlar senin gibi akıllı olduğunu savunanlar değil.

    7-keşke cevap yazan müslüman,hritiyan,yahudi,ateist her kim varsa "yeslimord" kadar duyarlı olabilseydi. ozman ne boşa yazılmış okadar yorum nede harcanmış vakit olurdu.

    8-laf sokmak oyle değil boyle olur. devam ederdim ama malum hayat kısa boşa harcanmayacak kadar değerli.


    ////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yagiztektas
    yagiztektas's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2008
    Erkek

    uhp bunu yazdı:
    -----------------------------

    trampfd bunu yazdı:
    -----------------------------

    @uhp

    Açtığın konunun amacı nedir? senin amacın nedir? senin yazını okuduktan sonra herhangi bir ateistin imana geleceğini mi düşünüyorsun? Yoksa canın sıkıldı da kendini ve ezik hissettiğin duygularını mı tatmin ediyorsun?

    Yazını ve yorumlarını okudum düşüncelerindeki cahiliyet beni bu mesajı yazmaya itti, doğru dürüst bir insanın gelip senin cahilce yazılarını okuyup cevap vereceğini düşünme, ki görüyorsun ki kaç sayfa dolusu boş mesaja sebebiyet vermişsin. Benim de maksadım cevap vermek değil, sadece şu saçmalığa dur demek. Çünki ne dinini tam olarak biliyorsun, ne de ateistliği, evrimi.

    Sana tavsiyem daha yararlı işlere zamanını harca, ömür kısa ve zaman değerli birşeydir, oku öğren, gez dolaş, insanlar tanı, sen ne kadar akıllı olduğunu düşünüyorsan bil ki hala senden daha akıllılar var.


    -----------------------------

    1-okuduktan sonra bir ateistin imana gelmeyeceğini bildiğimi zaten son mesajmda ekledim.

    2-bu konuyu neden açtığımıda son mesajıma ekledim.

    3-yazdıklarında azcık seviyeli olsan iyi olur.

    4-Elhamdülillah müslümanım, dinimi senn gibiler veya sömürenlere karsı koyabilmek için öğrenebildiğim kadar öğrendim. daha da öğreneceğim çokça şey var.

    5-Ben ölümden korkmuyorum.ona herdaim hazırlıklıyım. sen bana tavsiye vereceğine git kendi ölüm korkuna çare bul!

    6-Elbette benden daha akıllılar var. Ama iyi biliyorum ki onlar senin gibi akıllı olduğunu savunanlar değil.

    7-keşke cevap yazan müslüman,hritiyan,yahudi,ateist her kim varsa "yeslimord" kadar duyarlı olabilseydi. ozman ne boşa yazılmış okadar yorum nede harcanmış vakit olurdu.

    8-laf sokmak oyle değil boyle olur. devam ederdim ama malum hayat kısa boşa harcanmayacak kadar değerli.


    -----------------------------
    Hocam değmez bu kadar sinir yapma ya boşver.. Boş konuşmak zor bir şey değil insanlar için =)

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2007
    Erkek

    Trance bunu yazdı:
    -----------------------------

    Konuya yazan iki farklı görüşe sahip arkadaşlarada bir sorum var müsade ederlerse.

    Diyelimki ben şu an düşünce olarak ortadayım ve hangi tarafı seçeceğimi bilemiyorum.

    İlk önce inanmayan yani Ateist arkadaşlara inanan arkadaşlarında sıkça sorduğu soruyu yani şunu soruyorum. Bukadar mükemmel varlıklar,sistemler ve en önemliside mükemmel insan nasıl bir tesadüf sonucu oluşabilir ?

    İkinci olarak

    İnanan taraf diyorki "insan gibi mükemmel bir varlık nasıl kendi kendine var olabilir" Bende buna karşılık aklıma gelen diğer soruyu bu tarafa soruyorum şuna dayanarak. "Tanrı doğmamıştır o hep var olmuştur"

    Bukadar mükemmel varlıkları ve mükemmel insanı yaratan Tanrı nasıl kendi kendine var olabiliyor. ?

     

     


    -----------------------------

    islamla sorunu cevaplayayım. (isteyen ateistte sorunun cevabını kendi bakıs acısından versin)

    insan kendi kendine var olmaz. kainattaki herşey yaratana muhtaçtır.

    "O Allah ki birdir.Allah samed tir(kusursuz,eksiksiz,hiçbirşeye ihtiyacı olmayan fakat herşeyin kendisine ihtiyaç duyduğu). Doğurmadı doğrulmadı da. Hiçbirşey O'na denkte olmadı" ihlas suresinde yaratan kendini boyle anlatır. bunlar benm görüşüm yada başka bir insanın görüşü değildir. bizzat kuranın 3te biri değerini taşıyan surenin türkçeye çevrilmiş halidir.

    Allah bir sebep değildir. yani evrendeki herşey sebep sonuç ilişkisiyle varolmuştur. sebep olmadığı için de belli bir başlangıcı yoktur. bunu bu ortamdan anlatmam oldukça zor. istersen kendin google dan bir arat. öyle bir siteyle işin peşini bırakma. bulacağın herşeyi okumaya çalış derim.

    saygılar..


    ////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
Toplam Hit: 11695 Toplam Mesaj: 87