folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder ATM’Lerin Yüzde 95’İ Windows XP İle Çalışıyor

ATM’Lerin Yüzde 95’İ Windows XP İle Çalışıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Draenei
    Draenei's avatar
    Erkek

şu günlerde Xp nin fişine çekmeye hazırlanan microsoft'un verdiği kötü haber yetmezken bi darbe de bankalardan mı gelecek. ürkütücü bir haber.

Dünya’nın en gelişmiş mobil işletim sistemlerinden internet tarayıcılarına ve güvenlik ağlarına kadar sızmayı başaran hacker’lar, 2014’te küresel ekonomiyi tehdit edeceksaldırılarda bulunabilir. Saldırıya açık halde bekleyen hedef ise kredi kartları değil, neredeyse tümü halen Windows XP ile çalışan ATM’ler.

res

Microsoft’un 2001 yılında hizmete soktuğu ve 3 ay sonra resmi desteğini keseceğini belirttiği Windows XP, hacker’lar için çok büyük bir saldırı potansiyeli oluşturuyor. Nedeni, güvenlik altyapısı modern PC işletim sistemlerine kıyasla çok geride olan Windows XP’nin, küresel alanda ATM’lerin yüzde 95’inde kullanılıyor olması.

Microsoft Türkiye’nin verdiği bilgiye göre, 8 Nisan 2014’te fişi çekilecek bir yazılım olmasına rağmen, Windows XP’nin Türkiye’deki kullanım oranı PC’lerde yüzde 20 seviyesinde. Bu durum, diğer işletim sistemlerini kullanlara kıyasla, Windows XP kullanıcılarını 6 kat daha büyük bir güvenlik riski altına sokuyor.

ABD’nin en büyük ATM tedarikçisi NCR ise XP’nin küresel ekonomiye ciddi bir tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu: Küresel alanda ATM’lerin yüzde 95’i Windows XP ile çalışıyor. Kısaca, hacker’lar tarafından ele geçirilen bankamatiklerin para saçmaya başlaması, dünyanın birçok yerinde kaosa neden olabilir.

MICROSOFT’TAN ACİL ÖNLEM
    Microsoft’un, Windows XP’nin fişini çekeceğini açıklamasıyla alarma geçen NCR, ATM yazılımlarının güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Bloomberg Businessweek’e göre sadece ABD’de 420 bin ATM risk altında. Verilere göre, ABD’deki ATM’lerin sadece yüzde 15’i Windows 7 ile çalışıyor.

Yaşanan paniği fark eden Microsoft, geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamada Windows XP’nin kötü amaçlı yazılımlara karşı korunması için 14 Temmuz 2015’e kadar teknik destek verileceğini açıkladı.

Windows 9’u 2015 ortalarında sunması beklenen Microsoft’un ATM güvenliği için finansal kurum veya devletlerle işbirliği yapıp yapmayacağı belirsiz.

kaynak

http://www.ntvmsnbc.com/id/25493406/

Her kim ki, göz perdesini bu dünyada sadece kendi çapı kadar aralayabilir ⚡ 🌑
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

yok be artık windows 7'ye geçtiler.geçen cebit fuarı buluşmasında müritlerle birlikte system32 klasörlerini sildik hep.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Bankada çalışıyorum bizde değil atm tüm pc lerde bile Win xp pro kurulu 

sanırırm bankacılık programları ona göre yazılmış ve uyuymlu olduğu için diye düşünüyorum

işletim sistemlerinin güncellenmesi demek bankacılık programlarınında güncellenmesi uyumlu hale getirirlmesi demek epey bir emek ve maddi külfet sözkonusu açıkçası hiç güncelleme gibib bir konuda gündemde değil desem yeridir. 

windowsun fişinin çekmesi pekde umurlarında değil adamlar zaten xp yi öyle bir hale getirmişlerki sadece adı xp diyeyim size gerisinin siz anlayın değiştirilmedik kurcalanmadık zerresinin bırakmamaışlar. güncelleme gibib ir dertleri zaten yok gerekte yok  

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Draenei
    Draenei's avatar
    Erkek

serdar korkutuyorsun bizi :D

Her kim ki, göz perdesini bu dünyada sadece kendi çapı kadar aralayabilir ⚡ 🌑
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Sadece atm ler değil devletteki çoğu kurum xp üzerine yazılım yazıyor ve öylece kalıyor. Çoğunda chrome desteği bile yok sadece explorer ile çalışanlar var. Benim işyerinde kullandığım sistem ve evde kullandığım sistem de windows xp gayet memnunum. Ha en son bir oyun direct x 10 diye tutturdu oyunu da sildim gitti :)

Syntax error..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

xp candır.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

geçen akbank atmsine işbankası kartını soktum para çekecem diye 

yemin ederim bi baktım cihaz dondu filan işlemiyor

tak dedi mavi ekran verdi ondan  sonra bios ekranı geldi cpu fan eror dedi :D hatta award bios vardı :D :D foxconun en dandik anakartı sanırım

korkudan ödüm götüme karıştı tam 30 dk bekledim filan kart içinde bi baktım yarım saat sonra çıkardı kartı sistem hala açılmamıştı öyle biosta bekliyordu

abi ne gündü ya şok olmuştum 

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ustura
    ustura's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hackerlar simdiden hazırlamıstır exploitleri microsoftun destegi kesmesini bekliyolardir :)

itsin oglum sen adam degilsin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bankacılık sektörü teknolojiyi bir çok konuda geriden takip ediyor

bull marka atm lerde hala inçini haturlamıyorumda şu yarım a4 kadar olan disklerden var HALA.

özellikle bir çok atm demir yığını durumunda .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek

atm ler noktadan noktaya  kullanır.
    internete normal çıkışları yok. hacker napacak

Selam ve dua ile...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

vista-7-8 hepsini denedim bi xp değil bence hiçbiri