Avcılık Spor Olarak Kabul Edilemez.
-
HolyOne bunu yazdı
Şimdi ben gidip et alıyorum evet, ama trilyon verseler hayvanı öldürmem.
Sonuçta ölmüş hayvanı yiyorum =) Düşününce çok salakça ama et yiyenle et (yada ne için olursa olsun) hayvan öldüren aynı kefeye konulmamalı
bence her avcı bir can aksoydur. Her et üreticisi de can aksoydur tabi.
talebi yaratan da sensin ama hocam.
-
hayvanların üreme dönemlerinde -ki bu süreler söz konusu av hayvanının üreme dönemleri saptanarak "yasak av dönemi" olarak saptanmıştır.- gider şerefsiz gibi av yaparsan o fotoğraf ta olur o yavrular gibi onlarcası da olur. yanlış düşünüyorsun hocam. Kurallara uyulduğu takdirde kararında av hem doğaya yararlı hem de bir spor.
Ephesus tarafından 20/Şub/14 22:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Mukavim_ bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Sonuçta ölmüş hayvanı yiyorum =) Düşününce çok salakça ama et yiyenle et (yada ne için olursa olsun) hayvan öldüren aynı kefeye konulmamalı
talebi yaratan da sensin ama hocam.
Ben de ağaç kesmem ama danalar gibi kağıt kullanıyoruz?
Omnivor canlılarız. Öldürürüz de yeriz de. Ellerimizle öldürmek mecburiyetinde olmayışımız, bugün onu bizim için yapıyor olanların olması o hayvanların yiyenler için öldürüldüğü gerçeğinden bağımsızdır. Kaldı ki nerdeyse mecburuz zaten hayvan tüketmeye. Vejeteryanım deyip saçları dökülünce köpek balığı kıkırdağına falan dadananlar falan da ayrı mevzu.
Holy, o değil de, bi mailine baksan ya? ^^
-
Bana saçma bir konu olarark geldi nedenine gelince avcılık kurallarına uymadan avlanan insan can aksoydan farkı yoktu r balıkları bile yumurtlama döneminde avlıyorsan canisindir zaten avcılık kurallarına aykırır bir durum
ama tutup avcılık canilik demek mantık dışı bir şey kural dışı avcılık diyelm -
zevk icin öldürmekle yemek icin öldürmenin baya bir farki var bana göre.
-
HolyOne bunu yazdı
o zaman bu dediğine göre bütün dünya ya vegan olacak yada komple caniyizi :D
hepimiz avcıyız hepimiz caniyiz mi diyelim yada :D
hayvana eziyet edilmediği sürece et yemede problem yok hacı doğanın kanunu bu insana et yediği için cani veya et yemek istediği için
cani demek bi aslana neden ceylan avlıyorsun yeşillik ye demekle aynı şey çünkü doğasında var aslanın aynı şekilde insanında bundan kaçı yok
genimiz böyle ilk insanda sonucta avcılık ve toplayıcılkla yaşamış o yüzden et yemek veyahut et yemek için hayvan öldürmek
insanlık dışı diyemezsin çünkü senin atalarında aynı şekilde yaşamıştır.
he acı vererek veyahut zevk almak için yapılırsa elbette karşıyım mesela sırf zevk için veyahut satmak için kaplan aslan fil vb .
öldürüsen işte buna canilik derim .
yani şöyle bişi yenmezmi allasen :D
antivirus tarafından 20/Şub/14 23:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Şimdi herkesin tükettiği et nasılsa avlanarak et tüketmek te aynı kefede.
Ama sen avcılık yapacam diye gidip bi vaşak vuruyosan senin sıfatını sikiyim derim.
çünkü hayvanın soyu tükenmek üzere ve yiyelecek bişey değil.
bi hayvana eziyet etmekle usulüne uygun olarak kesmek farklı şeyler.
aklı başında adam aslan avlayıp oturup etini yemez.
etin hası kuzu pirzoladır amk :-))
-
mna bile korum siz gidin bi karadenizde domuz avına çıkın o heyecanı yaşayın da göreyim buziğinizi bakalım o zamanda diyormusunuz avcılık spor değil
-
Ya iyide kimse hayvan öldürmese ben de et bulamasam, kasapta markette satılmasa ormana çıkıp hayvanlara ateş etmicem.
En çok işte etsiz kalacam başka bişiler yiyecem. Et bana ulaşılır olduğundan yemeden duramıyorum.
Benim suçum olduğunu kabul etmiorum yani yediğim hayvanlar ben yemesem de ölmüşlerdi
-
resimdekilerin avcı sıfatıyla uzaktan yakından alakası yok
şu klasik cümleyi (beddua demek istemiyorum) söylemek istiyorum.
Allah ıslah eylesin, ıslahları mümkün değilse kahr-ı perişan eylesin.