Avcılık Spor Olarak Kabul Edilemez.
-
Av zamanlarını takip ederlerse böyle sıkıntılar olmaz.Avcılık dersenizde anlatılmaz yaşanır...Eline tüfek almamış adamlar gelip burda karalamasın
birşeyleri.
-
yani takip etmek lazım. bizim burda takip eden de var etmeyende.
-
swordfish bunu yazdı
mna bile korum siz gidin bi karadenizde domuz avına çıkın o heyecanı yaşayın da göreyim buziğinizi bakalım o zamanda diyormusunuz avcılık spor değil
+111111 :D
Kendi yorumum: amk dünya yaratıldığında marketlerle avmlerle falan birlikte yaratılmış zaten dimi :D
"ben çıkayım kasabın mağarasına gideyimde köftelik kıyma alayım, başka bişey lazımsa mağaraya gelirken alayım?"
Saçma sapan konuşmayın yani amk.
Kedi mevzusuna gelince; tamam işkence etmiş, bu iyi birşey değil ama bi o herif mi kedi kesti bugüne kadar? Bi işkence eden o mu var? Kör bulduğunu topal tuttuğunu s**miş hesabı, buldunuz birini linç edin amk. Ama o adam kedi değilde adam doğramış olaydı götün götün kaçardınız "ulan ya bizide keserse" diye. Herkes gücünün yettiğine... Diyecek çok lafım var da, daha anlayarak cevap veren çıkmadı.
-
antivirus bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Şimdi ben gidip et alıyorum evet, ama trilyon verseler hayvanı öldürmem.
Sonuçta ölmüş hayvanı yiyorum =) Düşününce çok salakça ama et yiyenle et (yada ne için olursa olsun) hayvan öldüren aynı kefeye konulmamalı
bence her avcı bir can aksoydur. Her et üreticisi de can aksoydur tabi.
o zaman bu dediğine göre bütün dünya ya vegan olacak yada komple caniyizi :D
hepimiz avcıyız hepimiz caniyiz mi diyelim yada :D
hayvana eziyet edilmediği sürece et yemede problem yok hacı doğanın kanunu bu insana et yediği için cani veya et yemek istediği için
cani demek bi aslana neden ceylan avlıyorsun yeşillik ye demekle aynı şey çünkü doğasında var aslanın aynı şekilde insanında bundan kaçı yok
genimiz böyle ilk insanda sonucta avcılık ve toplayıcılkla yaşamış o yüzden et yemek veyahut et yemek için hayvan öldürmek
insanlık dışı diyemezsin çünkü senin atalarında aynı şekilde yaşamıştır.
he acı vererek veyahut zevk almak için yapılırsa elbette karşıyım mesela sırf zevk için veyahut satmak için kaplan aslan fil vb .
öldürüsen işte buna canilik derim .
yani şöyle bişi yenmezmi allasen :D
naptın gece gece hocam yaaa offff :(
-
Otlarda canlı değilmi mk onlarıda yemeyin kesmeyin biçmeyin. Suyla yaşamayı öğrenelim oldu olacak hidrojen oksijen katili demezlerse tabi
-
tbtde pipisi küçükler iyice azıttı, uğraşma boşuna klavye reisliği erkekliğine erkeklik katmaz. tatmin için başka şeylere yönel bu kadar kafaya takma, racon keserek pipi büyümez :D
-
ilk sayfadakileri okudum sadece yorumum sudur herkes yanlis algilamis.adam demiyor ki et yemeyelim.simdi o tavsani vuran avci ac kaldigi icin mi yiyecegi icin mi yoksa zevk icin mi vurdu.tabi ki zevk icin.ben buna karsiyim.tavsan eti guzeldir yerim ama zevkibede tavsan vurulmaz.yemeyeceksen vurmayacaksin aga
-
Beslenme söz konusu.
-
HolyOne bunu yazdı
Ya iyide kimse hayvan öldürmese ben de et bulamasam, kasapta markette satılmasa ormana çıkıp hayvanlara ateş etmicem.
En çok işte etsiz kalacam başka bişiler yiyecem. Et bana ulaşılır olduğundan yemeden duramıyorum.
Benim suçum olduğunu kabul etmiorum yani yediğim hayvanlar ben yemesem de ölmüşlerdi
yediğin hayvanlar sen yemesen de ölmüşlerdi katılıyorum. fakat talep tahmini geçmiş veriler incelenerek yapılıyor. sen bugün et yemesen üretici talep tahminini düşük tutacak ve daha az hayvan öldürecekti. bugün et yemen yarın (gelecekte) kesilecek hayvan sayısını arttırıyor.
can akyol olayında neden bu kadar tepki gösterildi anlamak mümkün değil. sürü psikolojisi heralde. sen bk'de steakhouseları whooperları hüplet, biri zevkine hayvan katledince 'vııyyyy'. ulan bamya da yesen yaşayacaksın ama lezzeti için yani zevkin için timsah gibi götürüyosun dana etini çakal. elemanın yaptığını savunmuyorum ama tepki gösterenlerin çelişkisini komik buluyorum. bu konuyu açan kişi de bir o kadar komik bana göre.
-
bu yıllardıdr süren hayvan kesme biçme avlama muhabbetine çözüm var aslında tartışmaya gerek yok.
hangi hayvan türü olursa olsun hamilesi daha yetişkin olmayanı kesilme yaşı gelmemiş olanı
ve avlama yaşı gelmemiş olanı koruyup gerekli önelmeler alınacak.
bu durumları çiğneyenlere ağır cezalaer verilecek.
sadece kesilmesi gereken hayvan uzman kişiler tarafından kesilip gereği yapılacak.
ve sürekli karşılaştığımız acı manzarlar ortadan yyavaşça kalkkacak.
sorun şu : bende et yiyorum ama böyle hamile hayvanı kesip nebileyim işkence ile bilniçsiz yapılan kesimleri avları da doğru bulmuyorum.
ete ihtiyacımız var ama işkencesiiz hamile küçük yavru olmayan kesilme yaşı gelmiş hayvanlar korunmalı
et vermekten başka işe yaramayan hayvanlar olamsı gerektiği gibi kesilirse daha şşefkatli bir durum olur.
sonuç olarak insanlarda ölüyor havyanlarda ölüyor.
e bari et vermekten başka bir işe yaramanyanları kendimize besin yapalım ki hayvanların hayatındada saygımız olsun genç olanlar yaşasın falan filan.
şimdi diyeceksiniz sen hiç avlanmadınmı yok şöyle böyle.
yok abi avlanmadım gidip bir tavşan vursam bayağı üzülürüm etinide yiyemem.
kurban kestiklerinde yemiyorum o hayvanın etini amk yılarrdıdrda yemedim.