Avrupada 1 Yıl Yaşamak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2012
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

    @Lazmania61

    Tamamen mühendise kalmış bir durum. 1800liraya çalışan çok adam görürsün piyasada. Bunun sebebide insanların biran önce tecrübe edineyim mantıgıyla herşeye eyvallah çekmesi.

    Ne kadar dogrudur bilinmez bir arkadaşımın abisi maden mühendisi. Bir kömür işletmesinde çalışıyordu. Maden Mühendisleri Odası yetki belgesi mi ne veriyormuş, ocaklarda çalışabilmesi için. Oda, yetkiyi vermek için bordro istemeye mi ne başlamış sanırım amaç mühendisleri ölü fiyatına çalışmaktkan kurtarmak. 

    Uyanık patronuda arkadaşın abisine diyorki, sana odanın belirlediği fiyattan maaşı yatıracağım. Sende farkı elden getireceksin yoksa kendine iş bak. 

     

     

     

    Bende bir havalimanı şantiyesinde taşeron bir firmanın şantiye şefi olarak işe başlarken adam ne kadar istiyorsun diye sordu bende ilk tecrübemiz para önemli değil mantığıyla 2000 lira ile başlasam yeter dedim adam resmen gotuyle gülerek iyi tmm ben sana 2250 vereyim en azından dedi:) ama şuda var daha önce görüştüğüm yerlerde su döngüyü yaşadım iş görüşmesine gidiyorum adam tecruben varmı diye soruyor hayır yeni mezunum diyorum adam biz tecrübeli arıyoruz diyor bende en sonunda isyan edip abi bana kimse iş vermezse bu tecrübe nasıl olacak demiştim adam o benim problemim değil demisti o yüzden ilk tecrubenizde ne çok maaş bekleyin nede az maaş ortasını söyleyin hatta bir kademe altını söyleyin tecrübeden sonra o maaş zaten artacak

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

    Askerdeyken boş yatma ders çalış.

    üstad tek yerin alıntısını yaptım, askerde o kadar boş beleş vaktin olacak ki, 

    ya da boş beleş işlerle uğraşırken boş beleş bir zihnin olacak. ciddi manada çözersin ingilizceyi.

    5-6 ay kısa bir süre değil. mıntıka yaparken kendi kendine ingilizce konuş, ictimalarda sap sap dikilirken zihninden kelime tekrarları yap,

    boş bulduğun her an telefondan ve edindiğin kitaplardan ingilizce çalış. (telefonu sıkıntı olmadan kullanabileceğiniz ortamlar olabiliyor gittiğin yere göre)

    iyi ingilizce bilen kafa dengi birini bul, onunla pratik yap, anlamadığın yerleri danış. hatta o adamı buddy'in yap.

    inan bana askere gidip "hayatımdan 5-6 ay ya da 1 sene çöp oldu" demek yerine, "en azından ingilizceyi öğrendim" dersin, normal hayatta böyle disiplinli bir ders kampı imkanın olmaz.

    ek olarak askerde kendini geliştirecek faydalı birşeyler yapmak psikolojini de koruyacaktır.

    saçma sapan yaprak süpürmeler tuvalet nöbetleri yaparken ya da 2 dk'da bitebilecek bir ictimada yarım saat dingil bir askeri beklerken küfretmek yerine zihnini faydalı birşeylerde kullanırsın..

    ben askerdeyken uzun dönem olsun kısa dönem olsun, çok adamı yönlendirdim böyle ilgisi olan, hayatına katma değer sağlayabileceği bir şeylerin eğitimine..

    tecrübeye güven, pişman olmazsın. donanımlı git, hakkından gelirsin ingilizcenin askerde :)

    muaythaist tarafından 10/Oca/18 08:17 tarihinde düzenlenmiştir

    Ali & Dua & Zeynep'in Babası
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akenaton
    akenaton's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2010
    Erkek

    yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.

    görüldü ki ortak kanaat gitmemem yönünde.. tamam burdayım :)

    askerde fırsatım olursa ingilizceye yönelme işi benimde aklımda. neyse artık bi gidip görelim sonrasına da sonra bakalım..


    biz sarımsak tarlasından vazgeçmeyiz..
Toplam Hit: 2091 Toplam Mesaj: 14
avrupada yaşamak dil eğitimi