Aynı Fotoğrafları Bulup Teke Düşürecek Program ?
-
Merhaba iyi akşamlar.
Şöyle bir durum var bu yüzden google aramasından sonra,
Konu açma gereği duydum.
Bilgisayarımda 5.000 küsüratlı şahsi fotoğraflarım var,
Bunları her ay telden yedekleyip saçma sapan Yerel Disk (D)'nin içerisine attım.
Telden alınan yedeklerde de aynı fotolardan türemişler olduğu için,
Her klasörde mutlaka aynı fotolardan da var.
Ama önemli olan şu, bazı fotolar aynı olsa da kalite pixsel ve boyut farkı mevcut.
Biri çektiğim fotoğraf, biri instagrama attıktan sonra instagramın düşük kalitede galerime kaydediği fotoğraf örneği gibi.
Ben bu fotoğrafları basit bir google aramasından alınan program ile eşleşenleri teke düşürürüm.
- Ama benim için önemli olan, kaliteli pixseli fazla boyutu fazla olanları silmemesi düşük olanları silmesi.Böyle bir altarnatif ve seçeneğe sahip, birden fazla fotoğrafı eşleştirip, düşük kalitede olanını silebilecek olan
EricNorthman tarafından 07/Oca/19 19:34 tarihinde düzenlenmiştir
Program öneriniz var mıdır ? Makul oranda da kaynak dosya adresi gösterebilmem gerekli.
Tişikkirlir. -
Double finder diye arat zibilyontane bulursun
-
ltcelik bunu yazdı
yada
duplicate image finder
-
NoktaliVirgul bunu yazdıltcelik bunu yazdı
yada
duplicate image finder
Sonra kalan fotoğrafları da jpg mini ile optimize et. oh mis
-
https://www.tamindir.com/windows/duplicate-file-finder/
eski bir program ama güncel ücretli programlardan bile çok kaliteli iş çıkarıyor. sadece isim tarih boyut değil dosya içeriğini de kıyaslıyor.
-
advanced system care'in klon dosya bulucusu var.
-
Anladığım kadarı ile aynı dosyları görsel olarak ayırmak istiyorsun. Tavsiye edilen programların çalışması genelde aynı boyut yada pixel oluyor. Hepside aynı mantıkla teknik bilgileri kıyaslayan programlar. Görsel kıyaslama yapan program sanırım yok. O tarz bir program banada lazım oldu zamanında bende bulamadım.
-
designerboyalee bunu yazdı
Anladığım kadarı ile aynı dosyları görsel olarak ayırmak istiyorsun. Tavsiye edilen programların çalışması genelde aynı boyut yada pixel oluyor. Hepside aynı mantıkla teknik bilgileri kıyaslayan programlar. Görsel kıyaslama yapan program sanırım yok. O tarz bir program banada lazım oldu zamanında bende bulamadım.
bazı telefonlarda benzer foto bulucu var. telefona atıp kullanıp geri kopyalanabilir.
-
-
niccele bunu yazdıdesignerboyalee bunu yazdı
bazı telefonlarda benzer foto bulucu var. telefona atıp kullanıp geri kopyalanabilir.
Google fotoğraflar da yapıyor.
-
SUPERBICO bunu yazdıniccele bunu yazdıdesignerboyalee bunu yazdı
Google fotoğraflar da yapıyor.
Google Foroğraflar nasıl yapıyor hocam bende deneyeyim