folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Az Uyku,Çok Uyku,Aradaki Fark Ve Beyinle Alakası? :S

Az Uyku,Çok Uyku,Aradaki Fark Ve Beyinle Alakası? :S

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

uzun zamandır aklımda, düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım.

kimisine bakıyorum, günde 5-6 saat uykuyla duruyorum diyor,

uzmanlar günde 8 saat ideal dior, 

kendime bakıyorum, günde en az 12-13 saat uyumazsam bütün gün uykulu oluyorum, her köşebaşında uyuyorum falan.

geçen sene erdal demirkıran ın "adece aptallar 8 saat uyur" adındaki kitabını okumuştum, edison un falan günde 4 saatlik uykuyla yaşadığını, bunun yeterli olduğunu ve fazlasının gereksiz olduğunu falan anlatıyodu,ama küçük bi ayrıntı dikkatimi çekmişti einstein da günde 12 saat uyuyor, ama bu o kadar önemli deil gibi bi cümle geçiyordu.

şimdi merak ettiğim sorular, uyku ihtiyacı neye göre değişir? çalışmak yorulmak falan demeyin sabah evden otobüs durağına, akşam okuldan otobüs durağına yürüyorum onun dışında 24 saat oturur vaziyetteyim, bununla alakası olmadığına eminim.

acaba beynin yorulmasıyla alakası olabilirmi? 24 saat boş oturduğum için 24 saat düşünüyorum, felsefe yapıyorum,kafamda sürekli tilkiler çakallar koşturuyo, yani boş durduğum bi dk bile yok, sürekli kafamda bişey var..

acaba dedim einstein ın da çok uyumasının nedeni beynini çok yorması olabilirmi, ya da ben mi kendime örnek olarak onu göstermek istiorum emin deilim :)

sizin uykuyla aranız nasıl? benim gibi 12-13 saate ihtiyaç duyan oluo mu hiç? yoksa siz de mi 5 saatle yetinenlerdensiniz?

şu anda da çok uykum var, o yüzden cümle düşüklüğü,kompozisyon bozukluğu falan olmuş olabilir,kusra bakmayın :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek
    birader bende gece uykusu diye bişey kalmadı. sabah saat 2-3 bazen 4 e kadar uyuyamadığım oluyo. sabah da erken kalkıyorum 7 gibi sonra seninde dediğin gibi otobüsde sağda solda uyukluyorum.

Ses Etme Hallederiz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    hacım az uyumaya alışman 1 hafta alır almaz en çok... benim enişte (ki şu an okuyodur burayı) 5 saatten fazla uyumuyor alışmış adam 12 de yatıp 5 te uyanıyor öğlen arasındada bi 20 dk kadar uyuyor bende denedim bu boku bi ara 1 hafta mal mal geziyorsun ama sora bünye alışıyor şimdi 7-8 saat uyuyorum gine çok değil ama 5 ideal biraz kas dene emin ol alışıursın 12 saat çok fazla genç adamsın

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

jannissary bunu yazdı:
    -----------------------------
    hacım az uyumaya alışman 1 hafta alır almaz en çok... benim enişte (ki şu an okuyodur burayı) 5 saatten fazla uyumuyor alışmış adam 12 de yatıp 5 te uyanıyor öğlen arasındada bi 20 dk kadar uyuyor bende denedim bu boku bi ara 1 hafta mal mal geziyorsun ama sora bünye alışıyor şimdi 7-8 saat uyuyorum gine çok değil ama 5 ideal biraz kas dene emin ol alışıursın 12 saat çok fazla genç adamsın

hocam birinci sınıftan beri 12de yatıp 7de kalkıyorum ve 12 senedir hiçbi alışma olmadı :S

okuldan gelince 3-4 saat uyumazsam kendime gelemiyorum :| 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSTaN_BuLL
    iSTaN_BuLL's avatar
    Erkek
    benim bildiğim su; insanların uyku uyumasının temel prensibi dinlenme. peki uyku anında ne oluyor? tabiki vücüd dinleniyor ancak en önemlisi kendisini uyurken yenilemesi. bu yenileme olayıda normal insanlarda saat 24 ile 04 arası derin uyku diye tabir edilen zamanda olur diye biliyorum. zinde kalkmak için vucudun bunu yapması lazım. ancak bunların yanında düzenli yaşam dengeli beslenme stressiz hayatta lazım. eğer bunlar olursa 4-5 saatlik uyku yeter. ancak 12-13 saat çok abartı bi rakamdır. tavsiye etmem. kronik yorgunlukta olabilir sende

savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye; zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın. raksederken mahallenin maşallahı, eyvallahı, güzelleş be oğlum, şimdilik ölümüne kadar hayattasın, şimdilik, ölümüne kadar hayattasın.!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

hocam bu kronik yorgunluk dediğin tam olarak nedir biraz açabilirmisin?

genetik bi olaymı acaba? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

jannissary bunu yazdı:

hocam birinci sınıftan beri 12de yatıp 7de kalkıyorum ve 12 senedir hiçbi alışma olmadı :S

okuldan gelince 3-4 saat uyumazsam kendime gelemiyorum :| 

psikiojik etki çok mühim uykuda bence. neticede isteyerek değil angaryayla zorla kalkıyorsun vücutta bunu alıştırmıyor kendini 1 hafta 12-5 yap gün içinde kahve iç en az 3 bardak 2 bardak yeşil çay götür arada uyuklamaz alışırsın en azından bununla ben sonuca vardım. kahveyle yeşil çayıda  gün içinde uyuklamaya bidebir çözüm olarak görüyorum beni aşırı etkiliyor bunlar uyku felan kalmıyor ama hiç etki etmeyen adamlarda var eğer onlardan değilsen işini görür bunlar

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

bende de daha değişik bi olay var.

örneğin sabah 10 gibi yatıyorum öğlen 4 gibi kalkıyorum, uykusuzluk yok.

sabah 7 de yatıyorum 1 gibi kalkıyorum, uykusuzluk yok.

ama akşam 8 de yatiim, sabah 7 den önce uyanamıyorum :S uyanmam 1-2 yi buluyo. acaba o saatlere alışkın olduğumdan mıdır :S bi de bende aynen cold gibi durak-ev,ev-durak. kalan zaman oturuom paso. ama yine de uykum gelio.şu kronik yorgunluk olayını da merak ettim :D şu anda uykum var zaten yatmadan bi bakim foruma dedim :D hadi ii gecelr millet :D

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

hocam geçen gün tam bir kupa kahve içtim, nescafe falan değil bildiğin Türk kahvesi, banamısın demedi,

aslında psikolojik de olabilir, mesela yazın her gece sabahlıorum ama sınav haftası ders çalışırken en fazla gece 1e kadar dayanabiliyorum :)

bi doktora görünsem ii olacak ama ne doktoruna gidicem napçam ne etçem bilmiorum :S 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

erken yatıp arada kalkıp tekrar uyumak ve gündoğarken uyanmak bence en sağlıklısı. memeli hayvanlar öyle yapıyo D:

Temel adalettir .
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek
    bıraksalar butun gun uyurum.. 8) benım yorulmayla alakam yok hiperaktıfım ama uyukuyu cok sewıorum..

..
Toplam Hit: 4703 Toplam Mesaj: 32