folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Az Uyku,Çok Uyku,Aradaki Fark Ve Beyinle Alakası? :S

Az Uyku,Çok Uyku,Aradaki Fark Ve Beyinle Alakası? :S

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

valla hocam öyle çok aman aman bi'şey değil bu az uyumak olayı...

ben ortasona kadar öküz gibi uyurdum.. orta sonra bikaç günde Harry Potter'ın ilk 2kitabını bitircem diye uyumadan kitap okuyarak başladım.. 2-3 gün o kitapalr yüzünden 2şer saat uyuduydum.. sonra nolduysa alışkanlık oldu bu... lise zaten tam felaketti.. şimdi istesemde uyuyamıyorum.. saat 3-4 oluyo uykum geliyo anca direk yatağa giriyorum ışığı kapatıp bekliyorum...Tel.den ney dinleyrek uyumaya çalşıyorum bazen...Uykum geldiğinde yatağa girmezsem kaçıyo meret hemen.. 7-8de de okula gitmek için kalkıyoruz anasını satiim.. 3-4 gün bilemedin 5 gün kendini uykusuz bırak tamamdır alışırsın.. Akşamalrıda bi 1 saat felan uyursan gece uyuyacağın 4-5 saate denk geliyo.. yani bende öyle oluyo..

he sorarsan ki gece apso ayakta olmak iyi bi'şey midir.. İnan bilmiyorum.. Günlerce uyumuyorum zıpkın gibiyim maşallah gibi artsitlik yapmaya gerek yok..2 gün uyumazsam dikkatyetersizliği kendini gösteriyo bazen..  ama şu da bi gerçekki akşam 1-2 saat uyuyp bütün gece ayakta kaldığında sabah okulda felan kendini hareket etmek zorundaymışsın gibi enerjili hissediyosun... ama çabuk bitiyo pilin o ayrı :)

telefonu 10 dk şarj ettiğinde dolu gsötermesine rağmen 2 dk konuşunca "batarya zayıf" hatası vermesi gibim yane..

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    Bende senin gibiyim 13-14 saat uyumazsam bütün gün yarı aptal geziyorum.Bi yerde okumuştum (nerde olduğunu unuttum) uyku alışkanlığı bebeklikten kazanılan bir alışkanlıkmış.Profesör ikiye ayırmıştı insanları tavuk ve baykuş diye.Tavuklar erkende yatsa, geçte yatsa fazla uykuya ihtiyaç duymuyorlar erken kalkıyorlarmış, baykuşlarda yine erkende yatsa, geçte yatsa uykuya ihtiyaç duyup fazla uyuyorlarmış.Ayrıca sabah kalkınca gözün güneş ışığını görmesi akşamki uykunun gelmesini kolaylaştırıyormuş.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

hacılar babama sordum bi de, dediğine göre ben bebekken de böyleymişim :|

normalden fazla uyuyomuşum, doğuştan gelen bi olay heralde :S

doktora gitmeye karar verdim :|

ama hangi bölüme ne doktoruna gitmeliyim bi tavsiyesi olan varmı? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

Ben de gece 1-2 gibi yatar uyurum, sabah 5-7 arası kalkarım, öğlen 12 civarı fırsatım olursa 20- 30 dakika kestiririm..

Biyolojik saat diye bir şey var. Yani insan bünyesi; sabah 6 da dinç kalkar, beynin en verimli olduğu vakittir. 

Kahvaltısını yapar, mide çalışır, saat 8 de seksin en verimli olduğu andır..

öğlen uyuşuklaşır (dinlenmek ister) 20 dakika kestirmen gerekir,

Kalktığında yine çok dinç bir şekilde kalkarsın yemeğini yersn akşam 6 civarı da hafif bir yorgunluk olur üstünde bu saatlerde sindirim sistemleri en yüksek düzeyde çalışır, akşam yemeğini de yersin..

Sonra 12ye 1e kadar gez dolaş, internete takıl, çay iç meyve ye, istediğini yap ama uyuma ! saat 12 yi geçince vur kafayı yat.. 

Yatmadan önce kesinlikle içki içme, gece 3 te'de kesinlikle seks, masturbasyon, vs. kalbin ritmini hararetlendirecek şeylerden uzak dur.. Çünkü gece 3 te de kalp bir nevi dinlenir. Kalbin en yavaş çalıştığı ve bünyenin en zayıf olduğu andır..

17 Ağustos Depremi esnasında; gece ölenlerin azımsanamayacak çoğunluğu, kalp kirizi geçirerek ölmüştür.. yani kalbin en zayıf olduğu bir zamanda olmuştur deprem..

Genel olarak böyle.. Biyolojik saat yani insanın her saati bünyenin yapacağı işlere göre ayarlıdır..

Uyku konusuna gireyim.. Uykuda ne kadar çok uyuduğun değil, kaç RAM aralığı uyuduğun önemlidir..

Ortalama olarak bünyeye göre yetişkin bir insan için günde 4 - 5 saat uyumak bütün günün yorgunluğunu atmaya kafidir..

Bir RAM 4 saattir, 4 saatlik uykuyu tamamlayıp uyandığın zaman çok dinç kalkarsın, 5. saati geçtiğin zaman 2, RAM'e geçilir ve bu RAM tamamlanmadan uyanılırsa, ağzı götüne dönmüş ayyaşlar gibi gezersin.

2, tamamlayıp uyandığın zaman yine dinç kalkarsın ama 1, RAM' de olduğu kadar dinç olamazsın, çünkü beyin 4 saatlik uyku ile kendisini dinlendirmiştir ve 2, RAM'de  beyin uyuşur..

yıkılma sakın !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    valla ben en az 8 saat yatarım oda sabah 7 de yatıorum  2 3 4 gibi kalkıyorum bazende hiç yatmıorum uyku tutmuyo amk :S benim uyku düzenim yok şahsen ne zman gelirse o zman kafaya göre takılmak bu olsa gerek :|

Living Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    InFlames
    InFlames's avatar
    Erkek
    mont-blanc bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir RAM 4 saattir, 4 saatlik uykuyu tamamlayıp uyandığın zaman çok dinç kalkarsın, 5. saati geçtiğin zaman 2, RAM'e geçilir ve bu RAM tamamlanmadan uyanılırsa, ağzı götüne dönmüş ayyaşlar gibi gezersin.

2, tamamlayıp uyandığın zaman yine dinç kalkarsın ama 1, RAM' de olduğu kadar dinç olamazsın, çünkü beyin 4 saatlik uyku ile kendisini dinlendirmiştir ve 2, RAM'de beyin uyuşur..

-----------------------------

Bu dediğine hayvanlar gbi katılıyorum ..:D çok doğru..banada oluyo aynısı..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek
    alakasiz  olcak ama sorlulukla alakali bence yani sorumlulugun arttikca o ogrencilik hayatindan gercek hayata girdikce uyuma aliskanliklarin ve uyku duzenin degisekcektir. tecrubeme gore de azalacaktir:)

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    Uyumam gerektiği için uyuyorum yoksa uykum falan gelmiyor. Uyumayıncada zombi gibi dolaşıyorsunuz o yüzden tavsiye etmem.

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

8 saat uyuyorum yetmiyor

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyinsiz
    beyinsiz's avatar
    Erkek
    " kafaya uyumayi yatağada kafami koydum dün gece uyuyamadim "

sen hep daha önce öpülmüş bir kadının dudaklarında sana dair cümleler bekledin
Toplam Hit: 4704 Toplam Mesaj: 32