folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bazı Devletlerin Tarih Kitaplarında "Türkler Ve Türkiye"

Bazı Devletlerin Tarih Kitaplarında "Türkler Ve Türkiye"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

ateşmisin nesin belliki baglı olduuun ideolojiye(ki seninki safsata) ait örgüt evlerine gidiosun veya senin gibi arkadaslarından bilgi alıosun.tabi bu bilgi deil düpediüz beynin yıkanıor sonrada örendiin 2 satır kelimeyle gelmiş burada vaaz veriosun bnu yaparkende bizleri cahil yerine koyup cıkarın at gözlüklerinize olaylara objektif yaklasın! diosun.sus payı üzerinde yasadıımız bi vatanımız olduunu sölüosun hayatında hiç çanakkaleye gittinmi? mermisi biten insanların tüfekli askerler üzerine süngüyle yürüdüklerini gördünmü?siperlerin yakınlıdıgından iki merminin birbirine carptıgını gödünmü?bunlar safsata ölemi?kanıtları var gider bakarsın.mezarlıktaki binlerce şehittemi sus payı vatanın bi parcası?

herkes salak,herkes yanlıs bilior bi sen dogrusunu biliosun!helal! bu zihniyetle devam et yıkanmıs sikilmis beynine ihtiyac yok burada 

Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Atatürk olacaktı daracında götüne kazığı sokar ibreti alem için meydanda sallardı seitçilere yaptığı gibi:D küfür eden bol olur bu dümbüğe sayın sövün kimse banlanmaz bu adama küfretti diye , ananıda al git haşema dölü

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

yalova imam hatip hocası anadolu hazırlık rehber hocası engin ateş

Burdaki engin atessin gelip zikmeyen toptur hadi bakalım 3 gün sorna yazabilecen mi :) hep beraber görecez , imam hatip hocası HUTBE veriyor işe bak!!!!!!!!!

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

ulan babanı biliyosan bu Atatürk yüzünden ki senin bunu bildiğinden emin değilim.Haysisyetsiz,şerefsiz onursuz herif.Nerde bi tane yobaz nerde bi mal onları bulursunuz onlar size iki kıyak yaparlar tav olursunuz.Atatürk sana en büyük iyiliği yapmış soysuz olmanı engellemiş hala gelmiş adama faşist şu bu diyosun.Evet senin gibiler bunu hakediyo aslında şu an olduğun gibi PİÇ olmayı.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorcerer
    sorcerer's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hoca böle pezevenkleri dikkate bile almıcaksın

amına kodum cocugu laf olsun diye yazı yazıyor.

yazdıklarına kendiside inanmıyor.

siktim oğlu biraz akıllı düşün beynini siktim malı.

yarrak yarrak konuşma

Coco cola gibiyim hayatın tadıyım, rocco gibiyim çok şekerim, albeniyim bahanem çok, çikolatalı gofretim beni sevmeyen yok!...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek
    muhahaha ates senin gibileri ard arda sıralayıp dötüne dinamit sokup patlatim .. amk döllerindeki cesarete baq ! Bu rejimin bekcisiyiz .. Bu rejimin Celladıyız!

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

Ates'e cevabımdır :

Konuyu akşam gördüm ama içimden birşeyler yazmak gelmemişti. Fakat hala aktif konular arasında olduğunu farkedince, yıllardır Türk Tarihi üzerine akademisyenlik yapan biri olarak birkaç şey yazmamın en azından tahribat üyesi olmamın gereği olduğuna kanaat getirdim.

1) Tarih bir sosyal bilimdir. Sosyal bilimlerin matematik, fizik gibi kesinlik arzetmemesi, deney ve gözlem yapılamaması onu bilim olmaktan çıkartmaz. Çünkü bir bilimin olmassa olmazı olan " Metod " tarihte cok güçlü bir şekilde vardır. Referans verdiğin yazı; bir düşüncedir ama asla tarihi bir niteliği yoktur. Çünkü nerdeyse her cümlesinde metod' un ırzına geçilmiştir. Bu haliyle Tarih bilimi karşısında hiç bir değere sahip olmayıp, " Kahve muhabbeti " nin ötesinde değildir.

2) Tarih siyasi tercihlerimizin, ideolojilerimizin at koşturduğu bir alan değildir. Sol tarih anlayışı, sağ tarih anlayışı v.s olmaz. Tarih neyse odur ve o tarihe ve tarihi şahsiyetlere yaklaşırken ; sevmek, sevmemek, beğenmek, beğenmemek gibi subjektif ölçülerle yaklaşılamaz.

3) Tarihin 1. şartı ; Tarihi olayları ve kişileri değerlendirirken o günkü iç dış şartlara göre düşünmektir. Yoksa bizim Fatih dediğimiiz adam - Otomobil kullanmayı bile bilmezdi- veya - Atatürk demokrat değildi - gibi saçmalıklar yaparız.

4 ) Şimdi söz konusu yazar ne diyor: Atatürk Marksisit değilmiydi diyor... Elbette değildi. Atatürk ekonomide kamucu siyasette Milli ci bir liderdi. Marksist olmadığı için antiemperyalist olamaz denmek isteniyorsa bu çok komik olur. Ayrıca şu " resmi tarih " eleştirisi neyin nesi anlamış değilim. Resmi tarih neyi yalan söylüyor? Atatürk'ün Milli mücadeleyi örgütleyen insan olduğu yalanmı? Peki doğrusu ne? Gayri resmi tarih hangisi oluyor? Rıza nur'un Htıralarımı yoksa Vakkasoğlunun üfürdüklerimi. Bırakın resmisini gayriresmisini diyelim ikiside yalan söylüyor. O zaman yabancı kaynaklara bakın. Şayet sen bir marksist sen mesela Komıtern belgelerıne bır göz at veya ingiliz kaynaklarına . Avam kamarasında Churcıll ın yaptığı konuşmalara veya daha iyisi Yunan Tarihçilerinin Milli Mücadeleyi ve Atatürk ü nasıl değerlendirdiklerine... Olmadımı o zaman Fransız hükümetinin Güney Anadolu daki işgal kuvvetleri komutanlığı ile resmi yazışmalarını bir oku.İngiliz uçaklarını Anadolu yaylalarına attığı milyonlarca bildirileri incele. İstanbulda kurulan Nemrut Mustafa mahkemelerini, Binbaşı Noel' leri, Rahip Frew leri, Zeynel abidinleri v.s.Bunları biliyorsun değilmi???

5) Musul-Kerkük konusunda getirdiğin eleştiri ise senin gibi bir antiemperyalist için acı bir çelişki. Ama neyse onada değinelim. Biz Lozanda Hatay'ı aldıkmı? Hayır peki sonra Atatürk ne yaptı? Yine biz lozanda boğazlar da hakimiyet sağlayabildikmi? Hayır. Peki sonra Montrö anlaşması ile Atatürk ne yaptı??? Hiç şüphen olmasın eğer Atatürk ün ömrü vefa etseydi Bu gün Kuzey Irak diye biryer olmayacaktı. Yukarda dediğim gibi konjonktür e göre düşünmek lazım. Lozan bir taktik harekettir. Taktik hareketlerle stratejik hedefleri birbirine karıştırmayın.

6) Yazarın İttihatçılar için getirdiği eleştiriler ise, tek cümle ile Tarihe takla attırmak tır ki kusura bakma bu saçmalığa ben bile cevap yazamam.

7) Ve gelelim son söze ; Bu yazdıklarımın amacı sana doğruyu göstermek veya bak böyle düşün demek değil. Sen yine istediğin gibi düşün ancak " Bir kitap okudum hayatım değişti " triplerine girmeyin. Milli Mücadele gibi dünya tarihinin akışını değiştiren bir konuda okuduğum binlerce kitap, belge, makale v.s rağmen dahada önemlisi 25 yıldır konu üzerinde düşünen yorumlamaya çalışan bir insan olarak konuşmaya korkarken senin bu kadar rahat fikir beyan etmen beni şaşırttı. Seni kırmaktan korkmasam cahil cesareti diyecem ama ....

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

o kadar beyinsiz bir elemanki compinin dediği 'sikik arap topraklarını kapsamadıı için misakı milliyi eleştiren zihniyet' lafındaki arap topraklarını musul kerkük olarak anlamıs ona göre cevap yazmıstır bilmezki bu topraklar MİSAKI MİLLİ sınırları içindedir!

compinin kastettiği bizi arkamızda vuran arapların yurdu olan arap yarımadası yemen gibi yerlerdir ama  bunu anlayabilecek kafa lazım değilmi? 

Amphetamine Logic.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    avrupadaki bir çok ülke,Türklerin altına yatmış birer sokak sürtüğüdür...göt acılarından olsa gerek kendi düşmanlıklarını gelecek nesillerine çok önceden aşılıyorlar...Bunun kanıtını hepimiz çoğu kez gördük,Altın Yumruk İstanbul'da filminde bizim Fas ve Suudi Arabistan'dan farkımız yokdu,Gece Yarısı Ekspresi dizisi zaten dünyaya bizi rezil eden başlı başına bi karalama başyapıtı..Dediğim gibi Osmanlı'dan her türlü iyiliği güzelliği gören,yaptığı dışkısını kapı önüne atacak kadar medeniyetsiz olan Avrupa,sırf göt acısından durmadan bok atacakdır bize...Soykırım,Politik yanılgılar,Askeri gücümüz gibi unsurlar tabiki öne sürülecek...
    Keşke adam akıllı bir heyet kurulsada,Dünya önünde tüm bu yalanları çürütebilsek...Neyse,konuştukça konuşasım geliyo ucu 1950'lere kadar gider a.k....

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSTaN_BuLL
    iSTaN_BuLL's avatar
    Erkek
    sipidik arkadasım sen ne dediğinin farkındamısın ? abdulhamitten atatürk mü kurtardı bizi ???? abdulhamiti tahtan indirenleri git bi arastır önce sonra da atatürk ün yetiiştiği okuduğu okulları? birde 33 yıllık soluklanmayı oku..... Atatürk ün farkında olmak ayrı birşey herkese bok atmak ayrı. herkesi kendi kefesinde değerlendirin.

savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye; zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın. raksederken mahallenin maşallahı, eyvallahı, güzelleş be oğlum, şimdilik ölümüne kadar hayattasın, şimdilik, ölümüne kadar hayattasın.!
Toplam Hit: 5368 Toplam Mesaj: 34