folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ben Kendimi Kurtaramadım Ülkeyi Mi Kurtarıcam ?



Ben Kendimi Kurtaramadım Ülkeyi Mi Kurtarıcam ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    italyan bunu yazdı
    pompaci bunu yazdı
    italyan bunu yazdı
    pompaci bunu yazdı

    mücahitler geliyormuş, hilafet kurulacakmış hocam. akın akın geliyorlar ağızlarından salyalar aka aka. bakalım zamanı gelince kendini mi kurtarmaya çalışacaksın ülkeyi mi?

    Esad geliyo , Işid geliyo diye korkutulup topraklarından edilen Suriyeliler geldi aklıma... Sonra onlarin terkettiği topraklara Kobaneyi kurdular demi.

    Şimdi Türkleri korkutuyorlar savaşmadan ,uğraşmadan ülkeyi birakip kaçsinlar diye. 

    ben de ayrım yok hocam bizden gitse gitse en babası 5 milyonu kaçsın gerisi kalır zaten fazla da almazlar diye düşünüyorum. amma bizim milleti biliyon yoksul, itaatkar millet.

    tek korkum aile hocam vatan için mal mülk neyse bi canımız var lakin herifler kadınlarımız, kızlarımız için gelmiş gelmeyede devam ediyo.

    Kel kafalının açıklamalarını gördün mü, sapık suriyelileri aklıyor.. bizler çok kötü niyetliymişiz. adamlar selfie çekiyolarmış.

    Milletinin kızlarını peşkeş çeken böyle hain pezevenkler olduğu sürece herkes gelir. 

     

    Benim için farketmez elim alıştı amk. Ha üç ha bir milyon. Ucuz köpek maması yapar satarım. Bak bu işe girilir yatırımcı olsa... Birinden löp 40kg malzeme çıksa otomasyonla günde yüz tane Hazırlansa 4.000kg  4000kg de kuru malzeme kullansak 8000kg 15kg paketlerden 533 paket yapar kargo hariç 200 e versek günde brüt 106.600 iyi para... 


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Bu çok uzun zamandır kafa yorduğum bir konu. Onun için biraz uzunca yazacağım fikirlerinizi de merak ediyorum. Özet olarak ben de bireysel kurtuluş taraftarıyım. Şimdi dincinin Atatürkçünün komple bana söveceği bir yazı yazayım.

    Mevcut iktidarın zihniyetine çok uzağım fakat zaman geçtikçe bazı şeyleri çok doğru yaptıklarını görüyorum sadece farklı bir açıdan bakmak gerekiyor.

    Dünyanın binlerce yıldır daha bilgili olanın bilgisiz olanı sömürmesi üzerine döndüğünü farkettim. Bu aslında hayatımızın bir parçası. Dişçiye gittiğinizde dişçi konu hakkında daha çok bilgili olduğu için size bir ücret çekiyor. Belki de razı olduğunun 10 katını çekiyor bilmenin yolu yok. Bu transactionun haklı bir transaction olmasının tek koşulu alıcının mutlu olması.

    Yani hak diye birşey yok. Eğer alıcı ve satıcı mutluysa fiyat yüksek de olsa bir kazıklamadan söz edilemez.

    Mevcut hükümetin yaptığı şey fahiş fiyata insanlara şükür satmak olarak özetlenebilir. Kesinlikle yaptıkları çok sayıda yolsuzluk vs var. Fakat geniş açıdan baktığınızda o yöneticiler çok haklı sebeplerle oradalar çünkü onları halk seçiyor ve defalarca seçiyor.

    Beğensek de beğenmesek de bu ülkenin insanları bu yönetimi istiyorlar ve herşeye rağmen mutlular. Evet Atatürkçüyüz falan ama yıl artık 1920 lerde olmadığımızı kabul edip bireysel yükselişimizi sağlayarak aynı zamanda bu ülkenin insanını mutlu edecek adımları atmak gerekiyor.

    Rüşvet alan bir memura belki 1920 lerde şerefsiz diyebilirdik. Fakat artık herkes ama herkes işlerin rüşvet ile yürüdüğünü biliyor. Bir bina yapmak isteyen mütahidin belli vakıflara bağış yapması gerektiğini bu meslekteki herkes biliyor. Sonsuz ömrümüz de yok ki bekleyelim birşeyler yerine otursun. Onun için artık toplumsal bir sözleşme gibi birşey bazı işlerde rüşvet vermek.

    Öğrendiğimiz herşeyi unutarak günümüz şartlarını kabul ederek düşündüğümüzde herkes için en optimum çözüm benim gözümde şöyle.

    Kendimizden daha cahil insanları sömürecek gizli bir cemiyet kurmak. Biraz üstünde düşünürseniz sadece Türkiye ile sınırlı olmamakla birlikte dünyada gücü elinde tutan tüm çevrelerin bu tarz gruplar olduğunu anlarsınız. Bu sonuca ulaşmamın en önemli sebebi bazı genetik olarak aptal ya da hayata üzücü bir şekilde kötü şartlarla başlayan (cahil aile/çevre) insanların  belli bir yaştan sonra mantık kurma yetisini kazanma ihtimalleri kalmadığını görmemdir. Örneğin birçok ateist saatlerce bir arkadaşına neden allahın olmadığını açıklayabilir. Bu arkadaş hayatta çok başarılı olabilir zeki olabilir fakat eğer bu tip insanlarla bu konuları konuştuysanız 100 kişiden 1 kişiyi bile ikna edemediğinizi farkedeceksinizdir. Çünkü bu anca kendilerinin üstesinden gelebilecekleri birşeydir, anlayabilse zaten kimse anlatmadan kendi mantığı ile bir dakikada doğru çözüme ulaşabilir. (En azından lan bulgaristan sınırını geçince birden neden herkes Hristiyan diye bir düşünür) Fakat çok uzun süre içinde yaşadığı ortamdan dolayı malesef beyninin o bölümü gelişmemiştir. Çocuk sahibi insanlar bilirler ki bazı şeyleri öğrenmenin yaşları  vardır. 2-4 yaş arasında çocuğa şakır şakır dil öğretebilirsiniz. 30 yaşından sonra hayatını adasa bir daha okadar dil öğrenemeyecektir. Mantık kurabilme yetisi de aynı bunun gibidir.

    Bir adım öteye gittiğinizde kendi cehaletinizle yüzyüze gelirsiniz. Bu insanlara laf anlatmanız zaten cehaletin bir başka boyutudur. Tepedeki insanlara dikkat edin, diğerlerini entelektüel açıdan yukarı mı yoksa aşağımı çekmeye çalışıyorlar? Tabiki aşağı çekmeye çalışıyorlar. Siz de onlara takoz oluyorsunuz. Hemde çabanızın bir işe yaramayacağını göremeyecek kadar da cahilsiniz. Bunun için sistem sizi cezalandırıyor. Çözüm toplumsal çevrenizi ve entelektüel çevrenizi birbirinden ayırmak. Milliyetçi değilseniz bile topluma milliyetçi görünmek. Dindar değilseniz bile konu açıldığında yorum yapmamak, gerekirse yılda bir camiye gidip oradaki iş çevresinden yararlanmak. Cahil insanlardan nasıl faydalanıldığını bilmiyorum ama araştırıyorum. Egemen kesim bu insanları boşu boşuna yurtlarda camilerde toplamıyorlar. Bunlar işe yaramaz insanlar değiller kendilerini kullanmanız için bekliyorlar. Fakat söylediğim şeylere hiç kafa yormadığınız için nasıl kullanıldığını hiç düşünmediniz.

    Elbette bu gruplara dahil olmak söylediğin kadar kolay değil, bu insanlar okadar aptal değiller ki hemen seni içlerine alsınlar. Yani yargıyı tarikat ele geçirmişse, o tarikata girmek için şeyhin muzunu yemek gerekiyorsa okadar da değil yani burada marjinal fayda hesabı yapacaksınız. Fakat bunlar çözülebilecek mevzular. Zaten üst basamaktaki insanlara ulaştıkça bu anlattığım zihniyette insanlar olduklarını ve alttakileri kullandıklarını göreceksiniz.

    Neyse buradan yazının en başında anlatmaya çalıştığım şeye bağlayayım. Mevcut iktidar (ve muhalefet ve hepsi) aslında alttaki cahil kesimi, siz muz falan yemeden kullanmanız için çok büyük bir makina kurmuş ve bu imkanı size açıyor. Bu açıdan baktığınızda aslında dini tarikat ve cemaat liderleri de aslında bir hizmet için aracılar. yani sizin tedarikçileriniz. hepsi bu.

    Bilgili olanların, bilgisizleri sömürmesi diye bir durum var ama bu konuda bilgililer, bilgisizler için genelde herhangi bir tuzak kurmuyor...
    Bilgisizler, bilerek kendilerini kullandırıyor. Bu işi kendi özgür iradeleriyle seçiyorlar.
    (Bende böyle görüyorum)
    -
    FETÖ meselesinin ne bok olduğunu aslında en başından beridir herkes çok iyi biliyordu ama çocuğunu fetöye gönderirsen o çocuk ilerde diğer yaşıtlarına göre daha kolay bir şekilde memur olabiliyordu ve çoğu kişi çocuğunu gönderdi... O aileler çocuklarının kullanılacağını bile bile , göre göre razı oldular. (En azından o işlerin karşılıksız olmayacağını biliyorlardı)

    Edit: Fetö meselesi bu konuyla ilgili tam ve doğru bir örnek değil ama bilgisizler aynı zamanda çokta ucuzcu oluyorlar ve de kendilerini çok ucuza sömürttürüyorlar. Kısacası verdiğim örnekle bunu anlatmak istedim.

    LhaNeT tarafından 08/May/22 21:02 tarihinde düzenlenmiştir

    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    https://youtu.be/YkgkThdzX-8


    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
Toplam Hit: 3493 Toplam Mesaj: 34
kurtuluş bireysel