Bende Ney Alıcam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    Bende ney almayı düşünüyorum ama kamış neyler 60-80 arası plastik neyler ise 35 ytl.Şimdi zaten yeni başlıcam mantığıyla çokda iyi bişey almasam olur.Bu plastik neylerden adam gibi ses çıkıyomu acaba eğer çıkmıyosa  hiç uğraşmıyayım kamış alayım.nası yapsam acaba.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    yav plastik neymi olur onun özelliği kamışlıkta yatıyo zaten plastikten flüt olur en fazla sen kıy parayada adam gibi bişey al derim kolay gelsin...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    bende düşünüyorum birdaerde..1 ay sonra felan şu sınavları bi atlatayıp öyle..

bilen birileri varsa birşeyler yazarsa iyi olur.

Saygılar..

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

60-80 arası kamış ney bulduysan durma al derim..Türkiyede ney yapan bir kaç usta var,onlarda Hatay kenarından topluyorlar kamışları,meşakatli bir süreçten geçiyor..

En iyi usta Süleyman Ergüner,istanbulda atölyesi var,arayıp konuştum kendisiyle,Kız boy ney yapıcaktı bana,para ayarlayamadım,250'den başlıyor,ama garantili,akorlar tam,başparesi sağlam,alan arkadaşlarım var memnunlar..ama aslında şu pvc neyler de çok kötü sayılmaz,belki hevestir sende,ilk pvc al baktın ki ney aşkından kuduruyosun,napar ne eder,250'likten alırsın zaten

Çekil,Önümden Çekil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delidervis
    delidervis's avatar
    Erkek
    konyada dede var yapan bide neyin mesnevideki hikayesine bak o zaman en iyisini almayı amaçlıcaksındır :) hikayeyi bulamazsan pm at..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    benzaldehit
    benzaldehit's avatar
    Erkek
    İstanbulda Gökhan Özkök usta var, benim hoja onu tavsiye etmişti. Erguner kadar pahalı olmasa da gene de tuzlu. 150 ye yaptırmıştım 2 sene evveli, ama Allahtan mal iyi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    60-80e ney buluyosan depola ozaman. ama soliyim uflersen patlar. pipet olmasın o

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek

60-80 var ama nasıl ney kamışı oldugu gibi satıyorlar :O)

en iyisi kıy paraya neyse gereken onu al .

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Adanada benim bi arkadaşımın akrabası yaşıyor, adam konyaya ziyarete gelirken yolda sağda solda bulduğu kamışları topluyor geliyor ney yapıyor 4 yaşında bi velet var süper ney üflüyor ama sadece üflüyor ses çıkıyor nota yok, ben ilk sesi çıkardım ama asıl ses o değilmiş bi ikincisi varmış onu çıkartmak lazımmış bide necip fazılın aşçılığını yapan dayım var o üfler neyi biliyor yani ona danışmak lazım filan bi ara kafayı taktıydım, su borusundan ney üfüyordum gavur gibi ses çıkıyordu ağzım yara olduydu amk :D:D

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    turoial anlamında plastik ney alayım diyorum arkadaşlar level atlayınca herhalde kamış ney alıcam..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Plastik dediğin ney Kız Neyi'dir. Onunla başlaman çok mantıklı olur. Ses çıkarması daha kolay, gerçek neyde ses alana kadar epeyce uğraşırsın. Hele ki Mansur Ney varsa sende. Bende mansur ney var, 3 yıldır üflemiyorum, ciğerler tükendi tabii...

Ney için temel eğitim veren kitaplar var, onları da almanı tavsiye ederim. Hatta ney eğitim cd'si de olmalı. Ama bunları bir neyzenin eğitimine değişmem açıkçası. Mümkünse özel ders almaya bak.

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
Toplam Hit: 2869 Toplam Mesaj: 12