folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Beyin Uyku Moduna Geçemiyor

Beyin Uyku Moduna Geçemiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

hoca ne derdin var? Dertlerini veya aklındaki şeyleri bir kağıda yaz, Uyku uyumayarak neleri bilinç altında çözmeye çalışıyorsun bi düşün.

Ben mesela zamanın yetmediğini isteklerim için çalışmam gerektiği vs vs bir sürü gereksiz şeyi bir kere bilinç altına yerleştirmişim ister istemez erken kalkıyorum sürekli. Geçen içtiğimde bahçedeki yaprakları temizledim mesela :/ kodumun bilinçaltısı.

Yani diyeceğim aklındaki işlere bir çözüm getirmediğin sürece zor Bide kestirmeden Remeron var hacı feci şekilde uykunu getirtirir yeşil reçeteyle satılır elimde 4 tane var :D istersen 2 tanesini gönderirim :D gazozada atabilirsin gerçi yarimi beni deviremedi ama fena uykumu getirdi 12 saat yattım bide it gibi acıktırır bi süre kilo aldırır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacım senin psikolojin bozulmuş en kısa zamanda psikologa görün derim....

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

PathfindeR00 bunu yazdı:
    -----------------------------

Senden uykuya bi çözüm bulmanı ve uykuyu ortadan kaldırmanı beklerdim. :)

Şaka tabi, uykuya dalmakta zorlanıyorsan az uyumalısın. normal uyku süreni 2 saat azalt, böylece çok güzel uyuyacaksın. Emin ol.

Hoca naptın sen ya :D yandınız abi bakın buraya yazıyorum arkadaş şimdi de max kaç saat uyumayacak onu deneyecek ve en sonunda uykunun gereksiz olduğunu kanıtlayacak(!) teorileri ortaya atacak hepimiz de inanacaz başka yolu yok bu böyle yani

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anakroniq
    Anakroniq's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:

PathfindeR00 bunu yazdı:

Senden uykuya bi çözüm bulmanı ve uykuyu ortadan kaldırmanı beklerdim. :)

Şaka tabi, uykuya dalmakta zorlanıyorsan az uyumalısın. normal uyku süreni 2 saat azalt, böylece çok güzel uyuyacaksın. Emin ol.

Hoca naptın sen ya :D yandınız abi bakın buraya yazıyorum arkadaş şimdi de max kaç saat uyumayacak onu deneyecek ve en sonunda uykunun gereksiz olduğunu kanıtlayacak(!) teorileri ortaya atacak hepimiz de inanacaz başka yolu yok bu böyle yani

İkinizin farklı konularda atışmalarınız komedi oluyor nasıl başladı merak ediyorum. Yine balik_'in açtığı bir konuda başladığı kesin ama hangi konu çok merak içerisindeyim :D

Aşk hiçbir zaman söylenemeyen, söylenemediği için BÜYÜK olan, sevgilinin adını dile düşürmemek için sevginin adını anmayan ve sevginin adını anmadan kendi dünyasında onu çoğaltan bi' duygudur...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    günydın beyler :))) saat sabahın 06:56 sından müthiş bir uyku çekmiş ve kendiliğinden uyanmış biri olarak yazıyorum. Bu başlığa gece son mesajımı 23:49 da atttım. Bazı arkadaşların dediği gibi radyoyu açtım ve 10 dakika içinde uykuya dalıp çok tatlı bir uyku çektim. Beynimin neden uykuya dalamadığını %70 oranında çözdüm. Bu konuda ilginç tespitlerde bulundum. O kadar ayrıntı var ki şimdi yazamayacağım ama en kısa sürede paylaşacağım. Çok şaşıracaksınız yani :))) Bu arada dün yine BİM den aldığım dost marka ayran dan yatmadan önce 2 su bardağı içmiştim. Yine aynı şekilde uyuduktan 2-3 saat sonra ağzım boğazım kurumuş halde uyandım. mutfağa gidip kana kana su içip tekrar yatıp uyudum. ayranın böyle bir özelliği mi var yoksa ayranın içindeki tuzdan dolayı mı böyle oluyor ? yada dost ayranın içinde başka katkı maddesi mi var diye düşünüyorum.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    şimdi gidip enfes bir kahvaltı hazırlayacağım. bugün çok mutluyum beyler :)))

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

bende yatıcam şimdi uyku tutmadı söle naptıgını :D

"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı:

bende yatıcam şimdi uyku tutmadı söle naptıgını :D

trt nağme isimli radyoyu açtım. türk sanat müziği çalıyor. radyonun sesini çok çok kısıp ayakucu tarafındaki kanepeye cihazı koydum. 10 dakika içinde uykuya daldım. Bu yöntemin başarılı olması için bir sıkıntın, derdin veya yatakta kışın soğuktan üşümek gibi, yatağın rahatsız edici olması gibi fiziksel sorunlar olmamalıdır. inşallah sen de uyursun hemen :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

Kanka  Benim Uykum GElmediğinde Eskiden. Otobüste Miğde Bulantısı için kullanılan ilaç varya eczanelerde 1-2 tl civarı. Ondan bi tane atardım 10 dk sonra mal mal gezinirdim çok uykum gelirdi yatardım :D   Acayip uyku getiriyo o ilacı dene

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

Beyler ben yattığımda aklıma çeşitli alanlardan onlarca şey gelirdi. Avcılık gibi, silahlar gibi, bitkiler gibi hobilerimi düşünürdüm. İnsanlarla olan konuşmalarım aklıma gelirdi. Yani beyin daldan dala atlar bir türlü sistemi boşa çıkaramazdım. Tabi bunu bilimsel olarak dün farkettim. Önceleri bunların aklıma gelmesini normal karşılardım.

Müzik ile uyumaya çalışırken beynimdeki ve duyu organlarımdaki değişiklikler:

A. Beyin:

1. Radyoyu açıp ayakucu tarafıma yataktan 2 metre ileriye koydum. Kısık sesle Türk sanat müziği dinleyince bütün dikkatim radyonun bulunduğu ayakucu tarafıma toplanmaya başladı.

2. Gün içinde yaptıklarım gibi aklıma gelen şeyler çok kısa süreli olarak aklıma gelip gidiyordu. Yani müzik çalarken aklıma birşey geliyor ama aklıma gelen şeye yoğunlaşamayıp hemen başka birşey aklıma geliyordu. Böyle böyle aklıma gelen şeylerin hepsi geri gidiyordu. Hani şair demiş ya; Aysel git başımdan ben sana göre değilim. Tıpkı böyle birşey oluyordu. Uyumaya çalışırken aklıma gelen şeyleri beyin geri gönderiyordu. Git başımdan seninle uğraşamam müzik çalıyor onunla ilgileniyorum diyordu. Bu durumda müzikten başka birşey düşünemiyordum.  

3. Müziğin türü de önemli bence. Önce arabesk yayın yapan Kral Fm'i dinleyecektim ama vazgeçtim. Çünkü arabesk şarkılar ister istemez stres yapıyor veya insanın aklına aşk felan gelebiliyor. Bu nedenle hem stresten uzak durmak hem de aşk meşk konularını aklıma getirmemek için Kral Fm'i açmayıp Trt Nağme isimli radyoyu açtım. Trt Nağme Türk sanat müziği çalıyordu. Hem şarkılar tanıdık olmadığı için şarkı sözlerini çok anlamıyordum, bu nedenle şarkı sözleri bana birşeyleri hatırlatmıyordu. Sadece müziğe odaklanıyordum. Hem'de müziğin ritmi hemen hemen aynı makamlarda olduğu için müzik de dikkatimi dağıtmıyordu. Kısacası tatlı bir fon müziği gibi dinliyordum Trt Nağme'yi. Bu da beynimi bir bakıma uyuşturuyordu.

B. Duyu Organları

1. Gözlerim gece karanlık olmasına rağmen sürekli radyonun sesinin geldiği tarafa doğru kayıyordu. Ben sırt üstü yatarken gözlerimin tavana bakması lazımken gözlerim istem dışı olarak müziğin geldiği tarafa doğru bakmak istiyordu.

2. Kulaklarım radyodan gelen sese doğru dikkatini veriyor, üst komşumun maç izlerken bağırıp çağırmasını veya telefonda birileriyle kavga etmesini artık duymuyordum. Yan komşum meryem teyzenin çocuklarının atlayıp zıplamasını da duymuyordum artık. Sadece tatlı tatlı çalan Türk sanat müziğini dinliyordum.

Kısacası beynim, gözlerim ve kulaklarımın sadece müziğe odaklanması beni inanılmaz rahatlattı. Eskisi gibi sağa sola da fazla dönmedim. 2 defa sağa 2 defa sola döndüm yeter.

Zaten 10 dakika kadar kısa bir sürede uyumuşum. Müziği 23:50 de açtım, 00:00 gibi uyudum. Sabah kalktığımda saat 06:55 idi. Yani toplam 7 saat güzel bir uyku çektikten sonra uykuya kanmış olarak saat 07:00 gibi kalkıp kahvaltı yaptım. İnşallah hergün böyle tatlı tatlı uyuyup sabahları kolayca kalkarım :)

Toplam Hit: 6927 Toplam Mesaj: 45