folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Beyler Ne Bu Yakınlaşma?? Hea?



Beyler Ne Bu Yakınlaşma?? Hea?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2003
    Erkek
    Arkadaşlar amerikan uşağıyız filan diyoruz ülkemize ama el altından da iyi iş götürüyoruz. Rusya ile çok iyi derecede yakınlaştık. Rusya da cirit atmaya başladı ortadoğuda.. El üstünde tutulmaya başlandık walla.. Rusya suriye ile anlaşıp, suriye topraklarını koruyacakmış.. Bence israil yanlısı amerikadansa rus kozumuzu oynamalıyız. Elbette ulusal egemenlik ama napıcan şu durumda? Bi abiye ihtiyacımız var. O da çin ve rusya neden olmasın? amerikanın tek engelleri bu 2 ülke.. Aşağıyı okuyalım..


    ’Kırım ya Rusya ya Türkiye’ye’
    Rusya, 'turuncu devrim'le yörüngeden çıkan Ukrayna'yı cezalandırmak için 'Kırım'ı geri alma' hesabı yapıyor. Parlamentonun alt kanadı Duma, Ukrayna ile toprak bütünlüğünün tanınmasını öngören 1997 tarihli 10 yıllık anlaşmanın uzatılmaması teklifini kabul etti. 1954'te Ukrayna'ya 'hediye edilen' Kırım'ın Rusya'ya iadesi gündemde. Teklifin sahibi Liberal Demokrat Partisi'nin lideri Vladimir Jirinovski, 1774 Küçük Kaynarca Anlaşması'nın Rusya çekilirse Kırım'ın Türkiye'ye geçmesini öngördüğünü belirtip,
    "Kırım ya Rusya ya da Türkiye'ye verilmeli" dedi.

    -------------
    Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında uzay çalışmaları konusunda işbirliğine gidilmesi yönünde çalışma başlatıldığı ortaya çıktı.

    İki ülke arasında son dönemde hızla gelişen ekonomik ve siyasi ilişkilerin yanında, uzay çalışmaları da mayıs ayında yapılan anlaşmayla işbirliği kapsamına alındı. Korgeneral düzeyindeki yetkililerin imzaladığı bu anlaşmanın 2004 yılında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin 'in, Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında imzalanan anlaşmaların devamı niteliğinde olduğu belirtildi. Varılan mutabakatla çalışmaların gizli olarak yürütülmesi kararlaştırıldı. Anlaşmanın, iki ülke arasında uzay çalışmaları konusunda işbirliğinin yanı sıra Rus askeri araçlarının Türkiye'de üretimini de kapsadığı öğrenildi. Rusya ile yapılan işbirliği bağlamında Türk pilotun, Rus aracıyla uzaya gitmesi söz konusu olabilecek. Aynı şekilde, ortak bir uydu fırlatılması da gündeme gelebilecek. Rus uzmanlar, ''Uzay konusunda gelecekte tüm dünyayı şaşırtıp hayran bırakacak bir işbirliğine gidiyoruz'' değerlendirmesini yaptı.

    ABD ile de anlaşma var

    Türkiye daha önce de ABD ile uzay çalışmaları programı çerçevesinde 2020'ye doğru uzaya bir Türk astronot gönderilmesini içeren bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşma, NASA'nın Türkiye'de uzay çalışmalarına eğitim ve teknoloji desteği vermesini, ortak projeler üretilmesini ve insan gücü eğitimine öncelik verilmesini kapsıyordu. Ayrıca Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Uzay Dairesi uzmanlarının NASA'da eğitim görmesi ve bu eğitim programıyla birlikte 2008'den itibaren ilk Türk astronotun yetiştirilmesi için NASA'ya pilot subayların gönderilmesi öngörülmüştü. Türkiye'nin NASA ile yaptığı bu kapsamlı anlaşmanın yanı sıra Rusya ile de uzay çalışmaları konusunda işbirliğine gitme kararı alması dikkat çekti. Öte yandan Türkiye'nin Avrupa Uzay Ajansı ile 15 Temmuz 2004 tarihinde imzaladığı bir ''İşbirliği Çerçeve Anlaşması'' da bulunuyor.

    Son dönemde Türkiye ile Rusya arasında askeri işbirliği, Rusya'nın, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Karadeniz'de yürüttüğü ve ulusal nitelik taşıyan ''Uyum Harekâtı'' na katılmasıyla bir adım daha ileri gitmişti.
    --------------
    Asya’nın gövde gösterisi

    Rusya ile Çin'in Asya'da ABD nüfuzunu kırma çabasına dönüşen Şanghay İşbirliği Örgütü'ne İran damgasını vurdu. Putin ve Hu ile görüşen Ahmedinecad 'Yabancı müdahalelere set çekelim' dedi. ABD'nin Orta Asya'da artan nüfuzunu kırmak isteyen Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİO) altıncı zirvesi Çin'in Şanghay kentinde Batı'yla nükleer kriz yaşayan İran'ın katılımıyla yapıldı
    ----------------
    Rusya’dan Hamas ve El Fetih’e çağrı: Kavgayı bırakın

    Rusya, Filistin'deki Hamas hareketi ve El Fetih örgütüne, aralarındaki kavgaya son vermeleri çağrısında bulundu.

    Dışişleri Bakanlığınca yayınlanan yazılı açıklamada, Moskova'nın Filistin'de istikrarsızlığın yükselmesinden ve “hesaplaşmak için gittikçe daha fazla kuvvet kullanılmasından” endişe duyduğu belirtildi.

    Açıklamada, “Bütün siyasi kuvvetler meşru zemine dönmeli, aralarındaki kavgaya son vermeli ve bağımsız Filistin devletinin kurulması fikri etrafında kenetlenmeli” ifadesi kullanıldı.

    İktidardaki Hamas hareketiyle özerk yönetimin lideri Mahmud Abbas'a bağlı El Fetih grubu arasında sık sık silahlı çatışma çıkıyor. Gözlemciler, bu çatışmaların yaygınlaşarak Filistin'in iç savaşa sürüklenmesinden endişe duyuyor.


    Rusya donanması Suriye limanlarında

    Rusya'nın Soğuk Savaş'ın ardından ilk kez Akdeniz'de daimi bir donanma üssü kurmaya çalıştığı ve bu amaçla Suriye'yle temasa geçtiği kaydedildi. Moskova'nın Suriye'nin Laskiye ve Tartus limanlarını seçtiğini yazan Kommersant, Tartus'ta derinleştirme ve Laskiye limanındaki bir tünelin genişletilmesi çalışmalarına başlandığını yazdı. Rusya'nın, Ukrayna'nın Sivastopol limanında konuşlu deniz filosuna alternatif yer aradığını belirten gazete, bu üs için kira süresinin 2017'de dolduğuna dikkat çekti. Tartus'un 1970'lerden beri önce Sovyet, ardından Rus donanması için tedarik noktası olduğu anımsatılan haberde, 'Rusya, SSCB sonrası ilk kez eski Sovyet sınırları dışında askeri üssüne sahip olacak. Bu da Moskova'nın, Ortadoğu'da kendi siyaset oyununu yürütmesini sağlayacak' yorumu yapıldı.

    Kommersant, bu üssü koruyacak uzun menzilli hava savunma sistemi S-300PMU-2 Favorit'in, Suriye'nin önemli bir kısmını da koruyacağına dikkat çekti. (
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    ya iran nükleer silahsahibi olursa bizim zararımıza ve tabik israil.zaten israil olmasa amerikanın zikinde değil iran.iranın silaha sahip olduktan sonra ilk rest dikleşeceği ülkeler arasında biz de varız
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    yani rusya ve çinle işbirliği mantıklı bence de ama iran hayır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    inşallah olur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2005
    Erkek
    'Devletler arasında dostluk yoktur,çıkar ilişkisi vardır' demiş bir zamanlar bu işlerden anlayan birisi,hakikatten de doğru demiş.
    Böyle yürüyor bu işler.Dün Amerikaydı,bugün Rusya,yarın Çin ya da herhangi bir ülke.Tüm bunlar gayet normal.

    Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek
    Bu yazinin yazari ve zumsuk gibi dusunen bi adam vardi, 1. Dunya savasindan once, hani guclu olucagini dusundugunuz ittifaklarin aslinda bi boka yaramiyacagini hatirlatiyim dedim. ( Bahsettigim adam Enver Pasa )
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek
    hımmm peki neden çin yada iran yada rusya ? niye japonya falan değil bugün dünyanın en büyük silah ihracatcısı israil yani silahların cogunu orası üretiyor abd tabiki israile tolerans tanımak zorunda ayrıca Türkiyeye saldırmak g.t ister kolay mı ole

    Living Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BY-PCkopat
    BY-PCkopat's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    yaw siktir edin milleti türkün türkten başka dostu yoktur.. Öleceksek Yalnız Ölelim..

    Demirden Korksak Kemer Takmazdık.. :))) www.askerialan.net
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2004
    Erkek
    Batı mı gelişmiş doğu mu? Önce bunu yanıtlamak lazım. Yakınlaşmanın arkdından etkileşim gelir. Örneğin Persler Anadolu'yu 400 yıl işgal altında tuttular ama kültürüne hiç bi katkısı yok çünkü Anadolu Persler'den ileriydi. Türkiye doğudaki ittifaklara bu halimizle sarılmaya kalkarsa - süper güçlüyüz ya - güç kaybeder. Batıyla etkileşim kurmak lazım ama kendimizi sömürtmeden, kullandırmadan. Ama Türkiye'ni başına kendi çıkarlarını değil halkın çıkarını gözetecek adamlar lazım ki bu da önümüzdeki milenyuma kadar gözükmüyor gibi. Rusya evet güçlü ve benim baya sempatim vardır Rusya'ya. Putin çok güzel bir rejim oluşturdu diktatölük diyebilirsiniz ama adam bütün para babalarını tutuklattı, ülkeden attı fln. O adamların paradan başka inandıkları bişe yok zaten.
    Çin ise hiç bi bok değil, Çin'in bütün pazarı Amerikalıların elinde ve bütün sıcak parayı kendi bankalarına akıtıyorlar. Evet askeri gücü olabilir Çin'in ama sadece askeri güçle bi şey olsa Türkiye süper güç olurdu. Iran'a bakmayın bile. Amerika her zaman bir düşman yaratmak zorunda. Adamlar 200 milyar dolar savunmaya yatırıyorlar. Teröristleri denediler kesmedi çünkü yetmiyor. Şimdi Iran çıktı. Iran'ı bilerek büyüttürüyorlar kendi medyalarıyla. Ama Iran'ın Irak kadar kolay olmayacağını da söyliyebilirim. Ama sonuçta pek çok etnik gruptan oluşuyor Iran'da, onları kullanarak çok rahat kurtulabilirler Iran'dan.

    Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    ya benim tek bir birlik hedefimdi Türkiye-rusya-çin-iran

    senn ne hedefin lan senmi yapcan anlasmaları :Pp:D

    walla arkadaş doru demiş türkün türkden baska dostu yoqdur..
    nedendir bilmem bize okulda ogretilen tarihde ki ne kadar doru bilemem osmanlı falanda hep ruskilerle iş birliği yapmışdır bilmiorm walla.. kızlarınıda sewerim zaten benm acımdan bi sorun yoq ama dediğim gibi nasıl sonuclar dogurur kestiremiorm..

    NesTo | same shit diffirent asshole
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    En guzelı orta dogu Turk bırlıgı

    Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
Toplam Hit: 2150 Toplam Mesaj: 15