Bi Düğün Yapmak Kaça Patlar ?
-
TeRRoR bunu yazdıcracker bunu yazdı
ilk başta düğün neden yapılır bunu bilmek gerekiyor. Burda türk adetide neymiş, düğün neymiş diyen arkadaşların yaşı küçük diye bağlıyorum olayı.Çunku olgun bilinçli insanların sözleri değil bunlar. Dünyanın heryerinde neden düğün veya kendi adetlerine göre tören yapılıyor(?) Yapmayanlar ise genelde yapı itibariyle aile bireylerinin kopuk olduğu topluluklar oluyor. En başta şöyle bir empati yapabilirsin. Yarın birgün kız çoçuğun olduğunda, Ki olabilir. Yıllarca Emekle büyüttüğün didinip 3 kuruş artirarak beslediğin çoçuğunun, mürüvvetini / mutlu olduğunu görmek istemezmisin?Yoksa biranda oğlanın teki sorgusuz sualsiz, nasılsa yaşıda 18i geçti reşit oldu , gelip alsın gitsinmi dersin. Mutluluk sadece düğünle olacak bir ibarede değil elbette. Fakat Aile bireylerini biraraya toplamak,kardeşlerini amcalarını halalarını yeğenlerini ve sevdiğin dostlarını, Bunlarla birlikte olarak Kızım/oğlum/yeğenim evleniyor diyebilmenin ayrı bir hoşnutluğu vardir.Bu iş egoyla karıştırılmamalı, ap ayrı bir durum. 3 kuruşla sade yaparsın,şaşasız yaparsın, abartıya gerekte yok. sana ortaya illaki birton para dök diyende yok ama illaki yaparsın. Bazı aileler işi abartiyor ona benimde bir sozum yok.
Konu sahibinede şöyle bir fikir vereyim; Geçen yaz kardeşimin düğünün abisi olarak 35bin TL ye yaptım. düğün salonu, beyaz eşya, oturma grubu.. Ki bunlar zaten bir eve gerekecek şeyler... + 7 günlük ürgüp/avanos tatile gönderdim. hepsi içinde...
abim olur musun?
+1