Biber Gazı Bulundurmak?
-
merhaba arkadaşlar...
geçen bi güvenlikte gördüm bu zımbırtıdan..
bundan bizde alabilirmiyiz..?
aldık diyelim kullanımı suçmudur? polis görse elimizden alırmı? -
Bildiğim kadarıyla kullanmak yada taşımak suç değil ama polis gördümü vermezsen alamaz yani yasak değil falan deyip kendini savunur vermezsin ama yinede bi araştır belki yasaktır : )
-
Biber Gazı Yasal Kullanım Hakkında Bilgiler
Öldürücü olmayan kimyasal silahlar sınıfına girer. Kullanımı, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulamasına İlişkin Yönetmelikte, yasal olarak kabul edilmektedir. İlgili Yönetmeliğin Ateşli Silahlar başlıklı, 4.bölümünün Silah Bulundurma ve Taşıma İzni Verilmesi başlığını taşıyan 24. maddesinde şu ifade yer almaktadır: Koruma ve güvenliğin sağlanabilmesi için fiziki önlemlere ve güvenlik cihazlarına öncelik verilir. Komisyon, orantılılık ilkesine uygun olarak canlılar üzerinde kalıcı etkisi olmayan kimyasalların kullanılmasına izin verebilir."
SORU: Biber Gazı Kullanmamın Suçu varmı?
Hayır, şuçu bulunmamaktadır. Eğer bir tehlike altında kullandıysanız hiçbir suçu bulunmamaktadır.
----------------------
demişler iyi bakalım alalım.. -
benimde bir sorum var.çantamda tuzruhu belimde satır.corabımda şiş taşısam bir sakıncası olurmu.nedir bu silahlanma merakı? korkar mı olmaya başladınız gölgenizden bile?.Sen degilmisin Türk oglu Türk?.
-
benim bi kız arkadaşım taşıyordu bunlardan, malum...
yasak değil, ayrıca "muşta, bıçak, sustalı, tabanca ve ya tank(!)tan" daha iyidir hem kolay taşınabilir, hem de zararsız.
Polisler de kızmaz ayrıca :)
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------
benimde bir sorum var.çantamda tuzruhu belimde satır.corabımda şiş taşısam bir sakıncası olurmu.nedir bu silahlanma merakı? korkar mı olmaya başladınız gölgenizden bile?.Sen degilmisin Türk oglu Türk?.
-----------------------------saçmalamak parayla değil demi..
-
acemi-webci bunu yazdı:
cordelian bunu yazdı:
ne alaka.Biber gazını taşımak cokmu dogru?.Ne için taşıyosun açıklarmısın arkadaşım.Neyden korkuyorsun.kız olsan anlarım hani.bilegin ne güne duruyor?.yaşın kaç? biri cıkar muşta aldım taşımam yasakmı biri der kelebek alayımmı. -
biber gazı taşıyorum, defalarca kez yunus polis üstümde yakaladı, sadece niye taşıyosun diye soruyolar bende kendimi korumak için dedim. etkili birşey.
-
cordelian bunu yazdı:
acemi-webci bunu yazdı:
cordelian bunu yazdı:
ne alaka.Biber gazını taşımak cokmu dogru?.Ne için taşıyosun açıklarmısın arkadaşım.Neyden korkuyorsun.kız olsan anlarım hani.bilegin ne güne duruyor?.yaşın kaç? biri cıkar muşta aldım taşımam yasakmı biri der kelebek alayımmı.
-----------------------------karşındakinin sadece yumrukla geleceği ne malum? yada onların senden sayıca veya fiziksel olarak üstün olmadıkları ?
-
organ mayfası denen bi olay var herifler bi kişiye tek dalmıyorki.
gece diyelim içki içtiniz kafanız güzel yolda evinize gidiyorsunuz mafyanın teki çıktı sizi kaçırmaya kalktı napabilirsiniz ki ?
herifler silhalı felan bu devirde emanetsiz dışarı çıkılmaz
-
kimden korkuyorsunuz onu bir acıklayın.Kavga edeceksen gözün yemıyorsa öyle bir ortama girmeyeceksin zaten.Aklını kullanmayıp kavga etmeye kalkarsan tabiki olmadık şeyler cıkar karşına yalan mı?.Herkese höyt diyip biber gazı sıkmak ne kadar mertlik?.kız olsanız hadi anlıcam savunmasızsın o zaman biber gazı paranı ben yollayım.Ama nerede "erk" lik?.
edit:izmirdeyim gece 3tede sokakta dolaştıgım oldu emanetsiz bomboş şekilde.organ mafyası felanda kacırmadı benı.gece yolunu şaşırcak insanları karıştırcak kadar içersen zaten hayırlı birşey olmaz arkadaşım bence.