Big Bang!
-
Hybris bunu yazdıLotus bunu yazdı
hocam kusura bakma derinlemesine düşünemedimde şimdi mesela karar vermemiz gereken bir durumda o an herşey bizim elimizde gibiyken mesela efenim söz gelimi ortamdaki bir koku bile o an duygularımı etkileyip benim vereceğim kararı etkileyebilir , bunun gibi birşey mi olay
tam olarak değil.
herşeyin sebep ve sonuç ilişkisi olarak geliştiğini düşünüyorum.
misal sen kıyafet almaya gittiğinde;
aile yapın, arkadaşların ve buna bağlı mağaza seçimin, giyim tarzında nelerden etkilendiğin, hangi rengi neden sevdiğin vs. vs. değişkenler vardır.
sen kendi iradenle arzuladığın için aldığını söylesende de tüm değişkenleri hesaplama şansımız olsaydı alacağın kıyafeti sana tam olarak söyleyebilirdik.
çok basit bi şekilde yazdım örneği..
peki yarın sevmediğim bişeyi alıp seni göt edersem? diyebilirsin.
onun da sebebi şu an bu yazıyı okuman olabilir. ya da yaşadığın sorunlardan dolayı iç dünyanda kendini ötekileştirmek gibi şeyler de olabilir.
ama kendiliğinden olması söz konusu değildir muhakkak tetikleyen bi olay vardır. tıplı bir bilgisayar programı gibi. değişkenler her yerde :|
yapacağımız hamle her zaman bellidir.
hocam o zaman senin dediğine göre evren bir matrix dizaynı oluyor o zaman
-
Noneyim bunu yazdıblackglove bunu yazdı
bu konuyu en güzel walter bishop açıklar verdiğimiz her evrende farklı karar veriyoruz şöyle örnek vereyim ben bu satırları belki diğer evrende banane diye geçip yazmıyorum
Hocam o evrenler gercekren olsaydi illa birinden birinde kesfedilip ortaya cikardi :))
hacı işte paralel evren denmesinin sebebi bu
kesişmiyorlar bu nedenle birinden diğerini gözlemleyemiyoruz
tam bilmiyorum bu konuyu ama düşününce bu sonuç çıkıyor
-
Noneyim bunu yazdı
Hepimiz yapay zekalariz diyosun hocam? :)
Ama basit bi sekilde, biri sana gelip 1 mi 2 mi dese, aklindan bi sayi tut falan dese, bunu degiskenlere, hava durumuna, ortamin sicakligina / kokusuna falan baglayamazsin ki. İste o vakit yapay zekadan farkin ortaya cikar, karar verme yetisi
hepimiz yapay zekalarız demiyorum. bir sebebin sonuçlarıyız diyorum.
karar verme yetimizi nasıl kazandık? ya da temel içgüdülerimiz nasıl oluştu? hayatta kalmak, üreyerek neslin devamını sağlamak vs.
bunların hepsi komplike bir dizi olayların sonucudur. tetiklenmeden oluşamaz.
beyinin biyolojik yapısını tam olarak çözemedik. eğer yeterli seviyede olabilseydik neden 1 ya da neden 2 dediğinin cevabını sana söyleyebilirdik.
dediğin durumda hayal edemeyeceğimiz kadar değişken var.
-
wert bunu yazdıNoneyim bunu yazdıblackglove bunu yazdı
bu konuyu en güzel walter bishop açıklar verdiğimiz her evrende farklı karar veriyoruz şöyle örnek vereyim ben bu satırları belki diğer evrende banane diye geçip yazmıyorum
Hocam o evrenler gercekren olsaydi illa birinden birinde kesfedilip ortaya cikardi :))
hacı işte paralel evren denmesinin sebebi bu
kesişmiyorlar bu nedenle birinden diğerini gözlemleyemiyoruz
tam bilmiyorum bu konuyu ama düşününce bu sonuç çıkıyor
Hocam paralellik bir boyutta olur iki boyutta olur hadi uc boyutta da olsun. Bilmemkac boyutlu yasiyoruz illa ki kesisirdi :)
Hem tamam, paralel olsunlar. Hic bir sekilde varliklarindan haberdar olamadigimiz, bi isareti olmayan, ne bilim kanitlayamayacagimiz bisey aslinda yoktur. Yok lan iste :-) hic bi haber gelip gitmiyor gozlemleyemiyorsun kanitlayamiyorsun e yok :)
-
Hybris bunu yazdıNoneyim bunu yazdı
Hepimiz yapay zekalariz diyosun hocam? :)
Ama basit bi sekilde, biri sana gelip 1 mi 2 mi dese, aklindan bi sayi tut falan dese, bunu degiskenlere, hava durumuna, ortamin sicakligina / kokusuna falan baglayamazsin ki. İste o vakit yapay zekadan farkin ortaya cikar, karar verme yetisi
hepimiz yapay zekalarız demiyorum. bir sebebin sonuçlarıyız diyorum.
karar verme yetimizi nasıl kazandık? ya da temel içgüdülerimiz nasıl oluştu? hayatta kalmak, üreyerek neslin devamını sağlamak vs.
bunların hepsi komplike bir dizi olayların sonucudur. tetiklenmeden oluşamaz.
beyinin biyolojik yapısını tam olarak çözemedik. eğer yeterli seviyede olabilseydik neden 1 ya da neden 2 dediğinin cevabını sana söyleyebilirdik.
dediğin durumda hayal edemeyeceğimiz kadar değişken var.
fikir olarak katılıyorum. o kadar yüksek olasılık ve 14 milyar yıl süre. asla yeterli değil ve varlığın özünü mutlaka tetikleyecek bir yöne meylettirecek bir şey olmak zorundaki konu açığa kavuşsun
dipnot: fringe'i bende izliyorum ama paralel evrenler yok sanırım. emareside olsa keşfedilir veya ölçülürdü
CHaRMaNDeR tarafından 22/Eki/12 23:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Fringe izleyenlerin hepsi bu başlığı görünce dalmış yemin ediyorum ya :D ama izleyen sayısının yüksek olması sevindirdi lan beni :)
uzaylılar varmı yokmu ? paralel evrenler neden kesişmez ? bu soruların cevabını bulmak şuan bizim için çok zor. ancak hepimiz bir teori üretebiliriz bu konuda. farklı evrenlerin kesişmemesinden dolayı paralel evren demişler zaten. elbet bu konuda inceleme yapanlar olmuştur. çok meraklıyımdır. bu konuyu incelemeyi düşünüyorum. farklı bilim adamları farklı düşünceler. farklı teoriler herkes farklı şeyler öne sürecektir eminin. yemek yiyim geliyorum dostlar :D
-
insan nasıl milyarlarca hücreden oluştuğunu biliyor, bence bizde hatta bizim bildiğimiz evren bu milyarlarca hücreden oluşan hücrelerden sadece bir tanesi.
bizim ağaçların üstlerinde bakteri olarak gördüğümüz varlıklar varya
belki bizde dışardan bütünü olduğumuz bir parçanın üzerindeki maddeler olarak anılıyoruz? kim bilir..
-
morf1n bunu yazdı
insan nasıl milyarlarca hücreden oluştuğunu biliyor, bence bizde hatta bizim bildiğimiz evren bu milyarlarca hücreden oluşan hücrelerden sadece bir tanesi.
belki bizde dışardan bütünü olduğumuz bir parçanın üzerindeki maddeler olarak anılıyoruz? kim bilir..
atom güneş sistemine benziyorsa, belkide başka evrenin basit bir elektronudur dünya
-
CHaRMaNDeR bunu yazdımorf1n bunu yazdı
atom güneş sistemine benziyorsa, belkide başka evrenin basit bir elektronudur dünya
aynen dostum aynen demek istediğim buydu :))
-
morf1n bunu yazdıCHaRMaNDeR bunu yazdımorf1n bunu yazdı
aynen dostum aynen demek istediğim buydu :))
hani herşeyi tetikleyen birşey vardı ya hayallerimizdekiler gerçekten yaşanıyordur üssü elektronlarımızda, iyi veya kötü hayal ettiklerimiz hür iradeye yakın şekilde davranabilseydik olucakların bir görüntüsüdür