Big Bang!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

fizik uzay vs fazla çakmam, bildiğim şeylerden çıkarım yaparsam,

eğer random iş yapan maddeler yoksa, başka bi deyişle tamamen aynı şartlarda aynı hareketleri sergilemeyen şeyler yoksa, hayali bi programa big bang anındaki tüm parametreleri girdiğimizde istenilen bilgi elde edilebilr olması lazım.

nessaj tarafından 23/Eki/12 00:13 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

konu başlığından çok çok sapılmış ama ben sorduğun sorunun imkansız olmadığını düşünüyorum. şu videoyu inceleyebilirsin:

http://www.youtube.com/watch?v=N6S9OidmNZM

http://exploringthemind.com/the-mind/brain-scans-can-reveal-your-decisions-7-seconds-before-you-decide

özetle eleman sağ ya da sol olmak üzere 2 düğmeye rasgele basıyor. bu sırada beynini tarıyorlar. ve şunu görüyorlar. biz kararın bilincine varmadan 6 saniyeye kadar önce beyin kararı vermiş oluyor.

türkçesi de varmış: http://www.youtube.com/watch?v=_SRuS1DVgGw

konudışı: bunca zamandır kullandığın avatara denk geliyorum, walter bishopı oynayan dayının o olduğunu yeni farkettim. :D

ulquiorra tarafından 23/Eki/12 00:22 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek
    nessaj bunu yazdı

eğer random iş yapan maddeler yoksa, başka bi deyişle tamamen aynı şartlarda aynı hareketleri sergilemeyen şeyler yoksa, hayali bi programa big bang anındaki tüm parametreleri girdiğimizde istenilen bilgi elde edilebilr olması lazım.

o programın kaynağı ney işte soru orada? yani Allah yok diyebiliyorsa çokları, o sıfır hacim ve sıfır kütleyi ve neyle koskca kainatın programını ve altyapısını taşıdığını açıklamalılar. hem her patlama bir yokediciliğe sahipken bu nasıl var esicilik taşıyor? buda bir irade sahibi tarafından olduğunun çok büyük bir delili oluyor

Düşünüyorum, o halde varım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek
    morf1n bunu yazdı
    morf1n bunu yazdı
    CHaRMaNDeR bunu yazdı
    morf1n bunu yazdı

insan nasıl milyarlarca hücreden oluştuğunu biliyor, bence bizde hatta bizim bildiğimiz evren bu milyarlarca hücreden oluşan hücrelerden sadece bir tanesi.

bizim ağaçların üstlerinde bakteri olarak gördüğümüz varlıklar varya

belki bizde dışardan bütünü olduğumuz bir parçanın üzerindeki maddeler olarak anılıyoruz? kim bilir..

atom güneş sistemine benziyorsa, belkide başka evrenin basit bir elektronudur dünya

aynen dostum aynen demek istediğim buydu :))

hani herşeyi tetikleyen birşey vardı ya hayallerimizdekiler gerçekten yaşanıyordur üssü elektronlarımızda, iyi veya kötü hayal ettiklerimiz hür iradeye yakın şekilde davranabilseydik olucakların bir görüntüsüdür

yani. ama bu çok ciddi bir iddia. atom modeli belkide güneş sistemi gibidir. çünkü çok benzeşiyor. göktaşlarının foton gibi güneş sistemine gelip farklı açıda yansıması, merkez kaçı kuvvetine girince yakındaki gezegenlerinde etkilenmesi vs. ciddi şekilde benziyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek
    ulquiorra bunu yazdı

konu başlığından çok çok sapılmış ama ben sorduğun sorunun imkansız olmadığını düşünüyorum. şu videoyu inceleyebilirsin:

http://www.youtube.com/watch?v=N6S9OidmNZM

http://exploringthemind.com/the-mind/brain-scans-can-reveal-your-decisions-7-seconds-before-you-decide

özetle eleman sağ ya da sol olmak üzere 2 düğmeye rasgele basıyor. bu sırada beynini tarıyorlar. ve şunu görüyorlar. biz kararın bilincine varmadan 6 saniyeye kadar önce beyin kararı vermiş oluyor.

türkçesi de varmış: http://www.youtube.com/watch?v=_SRuS1DVgGw

konudışı: bunca zamandır kullandığın avatara denk geliyorum, walter bishopı oynayan dayının o olduğunu yeni farkettim. :D

evet. bunada birçokları bilinçaltı diyor ama, sonuçta seçim anına karışan yok. bilinçaltı bulanmışsa oda kişinin hatasıdır veya seçimidir. çünkü bilinçaltını güdüleyen şeylerin büyük kısmı geçmişte yapılan seçimlerden oluşuyor. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek
    CHaRMaNDeR bunu yazdı
    nessaj bunu yazdı

o programın kaynağı ney işte soru orada? yani Allah yok diyebiliyorsa çokları, o sıfır hacim ve sıfır kütleyi ve neyle koskca kainatın programını ve altyapısını taşıdığını açıklamalılar. hem her patlama bir yokediciliğe sahipken bu nasıl var esicilik taşıyor? buda bir irade sahibi tarafından olduğunun çok büyük bir delili oluyor

şu mesajda allah yoktur mu dedik? abicim niye her taşın altından çıkıp allah var işte şu şu şu şu diyosun. ne problemin var senin?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

@ulquiorra

hocam verdiğin video işin biyolojik kısmına cevap veriyor.

benim fikrime göre

bu adama 5 kere butona basması söylense ve adam sol-sağ-sağ-sol-sağ şeklinde bunu uygulamış olduğunu varsayarsak

bu dizilişin şekli tesadüf olamaz. bu şekilde hareket etmesini sağlayan etkenler olduğunu düşünüyorum. çok ama çok çok fazla etken.

o kadar fazla etken ki belki soluduğu havadaki oksijen miktarından ten rengine babasının sigara kullanmasına kadar.

edit: ayrıca konuya kuranda zaten yazıyor şeklinde giriş yapılmazsa sevinirim.

Hybris tarafından 23/Eki/12 01:22 tarihinde düzenlenmiştir

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı
    wert bunu yazdı
    Noneyim bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı

bu konuyu en güzel walter bishop açıklar verdiğimiz her evrende farklı karar veriyoruz şöyle örnek vereyim ben bu satırları belki diğer evrende banane diye  geçip yazmıyorum 

Hocam o evrenler gercekren olsaydi illa birinden birinde kesfedilip ortaya cikardi :))

hacı işte paralel evren denmesinin sebebi bu

kesişmiyorlar bu nedenle birinden diğerini gözlemleyemiyoruz

tam bilmiyorum bu konuyu ama düşününce bu sonuç çıkıyor

Hocam paralellik bir boyutta olur iki boyutta olur hadi uc boyutta da olsun. Bilmemkac boyutlu yasiyoruz illa ki kesisirdi :)

Hem tamam, paralel olsunlar. Hic bir sekilde varliklarindan haberdar olamadigimiz, bi isareti olmayan, ne bilim kanitlayamayacagimiz bisey aslinda yoktur. Yok lan iste :-) hic bi haber gelip gitmiyor gozlemleyemiyorsun kanitlayamiyorsun e yok :)

dediğim gib hacı konuya pek hakim değilim

ama bir başka teori kütle çekimi ile ilgi(doğadaki en zayıf kuvvettir kendileri)

kütle çekiminin bukadar zayıf olmasının sebebi

kuvvet alanının diğer evrenlerede yayılıyor olabileceği teorisi

buradan konu ucu açık yada kapalı sicimlere kadar gidebiliyor brian greene nin kitabı var bende daha okumaya fırsatım olmadı

kitabın adı "zarif evren" belgeselide var belgeselde açıklamalar vardı bu konuda 

big bang in ortaya çıkması ile ilgi teorilerden biride

devasa büyüklükteki iki köpüğün(bir şey alanı ama hatırlamıyorum)(belgeselde köpük gibi resmetmişlerdi)

çarpışması sonucu olarak yayılan enerji olabileceği gibi bir teori vardı

belgeselin adı 

elegant universe

ilgini çekecekse izlemeni tavsiye ederim

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    Hybris bunu yazdı

bir madeni paranın atıldığında yazı ya da tura gelme olasılığı 1/2'dir.

oysa değişkenlerin hepsini(açısı,ortam sıcaklığı, yerçekimi ivmesi vs. vs.) dahil ederek bu olayı hesaplarsak yazı ya da tura geleceğini

bilebiliriz. Öngöremediğimiz durumlarda ihtimal kelimesini kullanırız.

peki ya Big Bang anını tüm değişkenleriyle inceleyebilseydik?

varlığımızı ele alalım. Kendi hür irademizle verdiğimizi düşündüğüz kararlar esasında Big Bang'den bu yana gelen bir dizi sebep-sonuç değil midir?

Bu konuyla ilgili einstein bohr'a  "Tanrı zar atmaz." demiştir. Ancak şu anki bilgimizle tüm olasılıkların aynı anda var olduğunu düşünüyoruz (bknz. schrodinger'in kedisi). 

Gerçeğin kendisinin bulunabileceğini ise düşünmüyorum.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek
    nessaj bunu yazdı
    CHaRMaNDeR bunu yazdı
    nessaj bunu yazdı

şu mesajda allah yoktur mu dedik? abicim niye her taşın altından çıkıp allah var işte şu şu şu şu diyosun. ne problemin var senin?

bu mesajı size yönelik yazmadım dikkat ederseniz bir çokları dedim özellikle. yaklaşım mantığı güzel bende tekrarladım aynısını. 

Allah'ın varlığına olan delillerle dolu çünkü etraf. Bende onu savunuyorum durumun hakkını vermek için

Toplam Hit: 4053 Toplam Mesaj: 41