Bilgisayar Arıza Tahmini Lütfen
-
Merhaba Mürid ve Müridelerimiz.
Ofisteki bilgisayarımla başım çok fena dertte ne olduğunu anlayamadığım garip garip arızalar vermeye başladı. Bilgisayarımın özellikleri aşağıdaki gibi,
Ekran Kartım ise NVIDIA Geforce GTX 970 üzerinde 240 GB ssd var aynı zamanda harddiskte mevcut. Yoğun olarak 3dsmax'le Render almak ve Autocadde teknik çizim yapmak için kullanıyorum. Render işlemleri sırasında sürekli mavi ekran yada ekranın donması hiç birşekilde yanıt vermeme gibi başladı ama artık normal internette maillerdeki pdfleri okurken ve arkada youtube'da müzik dinlerken bile donuyor yada mavi ekran veriyor. (3dsmax, ps yada Autocad açık değil.)
Hatanın nedeni ne olabilir. Mavi ekranda herseferinde farklı bir hata kodu veriyor ordan bile gidemedim .. Çeşit çeşit..
Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Cinnet geçiricem.
-
Öncelikle ekran kartı driverini güncelle,
Ramler farklı markalar mı?
İşlemciyi bi temizle çok tozlanmış olabilir
Powersuply temiz mi acaba yetmiyor mu?
Olmadı bi yeniden kur yine aynı hata varsa bi tamirciye danıç
KaptaN tarafından 24/Eki/16 19:15 tarihinde düzenlenmiştir -
McM
eğer win 7 den Windows 10 a güncelleyerek geçtiysen. Direk olarak sorun win10 un kendisinde derim. (aynısı başıma geldi. iso dan yükledim. sorunsuz kullanıyorum şuan
eğer iso dan yükledim dersen birşey diyemem.
-
KaptaN bunu yazdı
Öncelikle ekran kartı driverini güncelle,
Ramler farklı markalar mı?
İşlemciyi bi temizle çok tozlanmış olabilir
Powersuply temiz mi acaba yetmiyor mu?
Olmadı bi yeniden kur yine aynı hata varsa bi tamirciye danıç
Hocam bu saydıklarınızın aynısını yaptım ekran kartını güncelledim, ana kartı güncelledim, temiz windows 10 kurulumu yaptım, kasayı açtık kompresörle tozunu aldık, bilgisayarcı arkadaşıda çağırdık onun yanında yaptı hatayı. Ama çok havada kaldı oda arıza konusunda. Ramlerin hepsi aynı marka bu arada..
-
Kahramann bunu yazdı
McM
eğer win 7 den Windows 10 a güncelleyerek geçtiysen. Direk olarak sorun win10 un kendisinde derim. (aynısı başıma geldi. iso dan yükledim. sorunsuz kullanıyorum şuan
eğer iso dan yükledim dersen birşey diyemem.
Hocam temiz windows 10 kurulumu microsoftun kendi sitesinden indirdiğim iso ile yaptım ama windowsold diye bir klasör attı gene.. Onuda anlamış değilim.. Windows10upgrade diyede bir klasör oluşturdu.
-
sanırım son gelen windows guncellemesinde sıkıntı var normalde hiç hata vermeyen pc son guncellemeyi yaptıktan sonra skype ve chrome açtığım zaman pcyi kitliyor ne alaka anlamadım.W10
W8.1 de bu sorunların hiçbirisi yoktu.
-
Schwarz bunu yazdı
sanırım son gelen windows guncellemesinde sıkıntı var normalde hiç hata vermeyen pc son guncellemeyi yaptıktan sonra skype ve chrome açtığım zaman pcyi kitliyor ne alaka anlamadım.W10
W8.1 de bu sorunların hiçbirisi yoktu.
Anlamadım hocam bende... Pcyi epey zorluyorum sıcaklıklarda bir değişim olmuyor ama saçma sapan chrome'dan mailleri okurken çat diye gidiyor aniden .. Windows 7 ye geri dönücem yazılımsal olduğuna kanaat getirebilsem..
-
Böyle havaya tahmin olmaz hocam.
Koy bütün minidumplari çıktılari
-
baristbt bunu yazdı
nerden bulucam hocam kayıtları, yönlendirirsen atarım hızlıca..
-
McM bunu yazdı
Merhaba Mürid ve Müridelerimiz.
Ofisteki bilgisayarımla başım çok fena dertte ne olduğunu anlayamadığım garip garip arızalar vermeye başladı. Bilgisayarımın özellikleri aşağıdaki gibi,
Ekran Kartım ise NVIDIA Geforce GTX 970 üzerinde 240 GB ssd var aynı zamanda harddiskte mevcut. Yoğun olarak 3dsmax'le Render almak ve Autocadde teknik çizim yapmak için kullanıyorum. Render işlemleri sırasında sürekli mavi ekran yada ekranın donması hiç birşekilde yanıt vermeme gibi başladı ama artık normal internette maillerdeki pdfleri okurken ve arkada youtube'da müzik dinlerken bile donuyor yada mavi ekran veriyor. (3dsmax, ps yada Autocad açık değil.)
Hatanın nedeni ne olabilir. Mavi ekranda herseferinde farklı bir hata kodu veriyor ordan bile gidemedim .. Çeşit çeşit..
Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Cinnet geçiricem.
Bilgisayarının Markası ne ise Kendi sitesinden sürücüsünü indir ( Nvidia Sitesinden bile alsan Üreticilere özel sürüm olduğu zaman Sürümlerde Problem olabiliyor ) Kendi sitesinden indirip Sendeki Mevcut Ekran Kartına Sürücü güncelleme kısmında Kendim seçeceğim kısmından El ile driver'i yüklersen daha iyi olur ( Gtx970 Olsa bile üretici firmaya özel misal : 975 sürümü olarak üretir ama sen 970 görürsün ) bu tip sorunlar olabilir Eğer Halen devam ediyor ise Ekran kartının değişmesi ( Anakart üzerinden BGA ile değişimden bahsediyoruz ) gerekebilir garantisi var ise garantiden de ücretsiz değişim yaptırabilirsin.
-
McM bunu yazdıbaristbt bunu yazdı
nerden bulucam hocam kayıtları, yönlendirirsen atarım hızlıca..