folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar İkinci Hardiski Görmüyor...!

Bilgisayar İkinci Hardiski Görmüyor...!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

ottomanmurat bunu yazdı:
    -----------------------------

Dostum linuxa Gerek Olabilir onlada deneyebilirsin ama Bunla Dene Bence

http://hbcd.mirror.garr.it/mirrors/hbcd/Hirens.BootCD.13.1.zip indir Cd image olarak cd ye yaz bootlu olacak sonra bootan başlat pc yi bunlar kurtarirsin benim abimin zor okuyan diski vardi onla yaptım

hemen indiriyorum hocam bende hiren's 10.1 sürümü var. bunu dosdan başlattıktan sonra nereye girecez hocam backup kurtarma programlarına mı

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

GICIKCAN bunu yazdı:

linux live cd 2,63 mb bişey mi? bunu direk cd ye veri olarak mı yazdırıcam sonra napacaz hocam

Hocam sadece pardus dvd boyutundadır, dediğiniz civarda bir boyutu vardır. Diğerleri (knoppix, mint, ubuntu vs.) CD ye sığacak boyutları vardır. Bunların imajlarını indirdikten sonra CD/DVD ye yazdıracaksınız. Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatacaksınız, başlatırken yazdığınız CD/DVD bilgisayarınızda takılı vaziyette kalacak. Bilgisayar başlarken DVD ROM üzerinden başlatın. Eğer karşınıza yönergeler çıkarsa takip edin, linux açılacaktır. Daha sonra HDD ye ulaşmayı deneyebilirsiniz. Kolay gelsin.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

bunu başlat eskisi de olur onda masaüstü gelir windows gibi onda filemanger tarzi programı var bilgisayarim gibi onla diski görebilirsin içindekileri başka diske transfer edersin görürse biraz uzun zaman alır ama nihayetinde 600 gb..

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

ottomanmurat bunu yazdı:

bunu başlat eskisi de olur onda masaüstü gelir windows gibi onda filemanger tarzi programı var bilgisayarim gibi onla diski görebilirsin içindekileri başka diske transfer edersin görürse biraz uzun zaman alır ama nihayetinde 600 gb..

hocam hiren's 10.1 sürümünde başlattım mini xp ve win98 var. mini xp de başlattım xp başlarken mavi ekran hatası verdi 98 de denemedim. birde senin verdiğin linktekini indirip deneyim bunlarda işe yaramazsa arkadaşın dediklerini yapayım pardusu falan deneyelim. ne zımbırtıymış yahu 1000 gb lik hardiski 32 mb gösteriyor biostada aynı :( RANGER dostum kusura bakma hazır hirens varken deneyelim dedik birde hirens 13 versiyonunu deneyelim bakalım sonra arkadaş benimkini denemiyor diye alınma :) hazırları denemişken olmazsa pardusu deneyecez sende elinde pardus varsa linki atarmısın

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Rica ederim, probleminiz hallolsun da gerisi mühim değil.

Pardus 2011: ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Calisan/2011/Pardus-2011-Live-i686.iso
    Ubuntu v10.10: http://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases//maverick/ubuntu-10.10-desktop-i386.iso
    Knoppix v6.4.3: ftp://ftp.linux.org.tr/knoppix/KNOPPIX_V6.4.3CD-2010-12-20-EN.iso
    Mint 10 Gnome: http://ftp.linux.org.tr/linuxmint/iso/stable/10/linuxmint-10-gnome-cd-i386.iso

Benim indirdiğim linkler bunlar. Gerekirse buralardan indirip deneyebilirsiniz. Kolay gelsin.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

RaNGeR bunu yazdı:

Rica ederim, probleminiz hallolsun da gerisi mühim değil.

Pardus 2011: ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Calisan/2011/Pardus-2011-Live-i686.iso
    Ubuntu v10.10: http://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases//maverick/ubuntu-10.10-desktop-i386.iso
    Knoppix v6.4.3: ftp://ftp.linux.org.tr/knoppix/KNOPPIX_V6.4.3CD-2010-12-20-EN.iso
    Mint 10 Gnome: http://ftp.linux.org.tr/linuxmint/iso/stable/10/linuxmint-10-gnome-cd-i386.iso

Benim indirdiğim linkler bunlar. Gerekirse buralardan indirip deneyebilirsiniz. Kolay gelsin.

hocam çok teşekkürler dediklerini aynen uygulayacam bu zımbırtaya inat uğraşacaz bunlarda olmazsa biçimlendirip get data back ile kurtarmaktan başka şansımız yok :(

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

sakın biçimlendirme

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

ottomanmurat bunu yazdı:

sakın biçimlendirme

peki hocam RAW sürücü olan diski kurtarmaya çalışalım biçimlendirmeden :(

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Hdd-Raw-Oldu-Yardim-Edebilecek-Warmi-42354/2/

linux, pardus veya ubuntu olacak gibi bakalım deneyelim bunlarıda rangerin verdiği linklerden indiriyorum bakalım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

hocam raw sorunu biçimlendirme kaynaklıdır zaten.. Sana söyle özet geçim ;

Linux sürümlerinin çoğunda cd'den çalıştırma yani ( live cd ) mevcuttur.

live cd ni boot ettikten sora muhakkak hdd'yi tanır, içindeki arşivini diğerine aktarırsın..  Disk yöneticisi araçları vardır. Dosyalarını kurtardıktan sora önce fat 32 format at linux üzerinden. Ardından ntfs'e çevir zaman kaybetmek istemiyorsan direk ntfs olarak yap. ex4 vs gibi format seçenekleri vardır onlara karışma :)

Linux mint

ubuntu

pardus

slax

vb tüm sürümlerde bunu halledebilirsin :)

kolay gelsin.

Toplam Hit: 6237 Toplam Mesaj: 39