folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Bilgisayar Muh.Deki Gereksiz Dersler



Bilgisayar Muh.Deki Gereksiz Dersler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    gereksiz demek ne kadar dogru bilmiyorum ama ozellikle bazi konular bana o kadar faydasiz geliyor ki ogrenirken iskence cekiyorum.

    mesela;

    er diagram

    relational algebra 

    formal languages/discrete math

     

    stackoverflowda quarada falan arastiriyorum niye var bu konular,dersler diye. hic tatmin edici bir cevap bulamiyorum.

    sinir krizine girdigimle kaliyorum. var midir onerisi olan


    black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_HC
    By_HC's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2012
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

    gereksiz demek ne kadar dogru bilmiyorum ama ozellikle bazi konular bana o kadar faydasiz geliyor ki ogrenirken iskence cekiyorum.

    mesela;

    er diagram

    relational algebra 

    formal languages/discrete math

     

    stackoverflowda quarada falan arastiriyorum niye var bu konular,dersler diye. hic tatmin edici bir cevap bulamiyorum.

    sinir krizine girdigimle kaliyorum. var midir onerisi olan

    Temel kimya almıştık biz :) 


    HC
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    O dediğin derslerden  hiç anlamam ama benim bu tip sorulara karsılık uyguladiğim yöntem şu :

    Bu kafana takildiysa senin bölümüne eş değerdeki bir bölümü yurtdışındaki hatta ilk 100 deki üniversitelerin ders programina bakarak ögreniyorum.  Çin abd japonya almanya, rusya... Artik tahammül sınırını bilemiyorum :) gidebildigin kadar git. Karşılaştırma yapıp bir fikir edinirsin.

    Yok yeterli degil dersen ingilizcen var biliyorum Mail atarsin sorarsin. 

    Gerçi ögrensende o dersleri vermek zorundasin ama en azindan mantikli bir sebep bulursan zevkli gecer. Zaten amaç da bu

    Kendimden bir anım var ama neyse uzar şimdi. :)


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Bize de 119 fazla fazla dolu dolu yetecekken zorla 120 ve diff verdilerdi stres yapma ogrenci asla bos durmasin denk geldigi yerde ustune basalim mentalitesinden kacamazsin :D su an isimde rutin olarak yaptigim dort islemlere bakarak icimden omg so homogeneous diyorum bi gulme geliyor. Ve hesap makinen hala bende lanetlendim sanirim iyice...

    Bi de ekleme yapiciim. Evet bize zorla diff sokmalari mesela uber gereksizdi bana (aslinda herkese) gore ama onun ustune matematik aslinda ne guzel bir seymis diye nontech/NI uc bes ders almistim matematikten fizikten, gercekten ufkum acildi. Su an da sadece keyif aldigim icin bos zamanimda protein structure calisiyorum, bu normalde fizikcinin isi (cunku biyofizikci= bio101 almis grad fizikci). Genetikten anlayan kiiiiiimse yok sektorde, cunku (hakli olarak) lazim degil diye hicbir genetikciye ogretmemisler. Ben matematigi baslangicta yuzde 80 zorla, fizigi ordan aldigim gazla yuzde 90 keyifle ogrenmis bulunmusum. Saka maka iyi de ogretmisler oyle AA cakmamis olsam da (o sahsi hiyarlik zaten). Velhasil su an farmakodinamik bakmak istedigim an cayir cayir bakabiliyorum. Ha rutinde yine isime yaramayacak bir sey su an yaptigim iste ama, yapabiliyor olmak ve istersem o tarafa yonelebilecek olmak sahane. Biyofizikci proflarin eblek bakislarinin verdigi ego tatmini de bonus (:

    Sen de ciktiginda sana zorla sokulan seyler icin bir uygulama alani bulacaksin, mutlaka bulacaksin. Bizim okulun havasi suyunda bir seyler var kafasi sonradan geliyor. Gozlemime gore bulamayan olmuyor. Bulamamak icin gercekten amip olmak lazim.

    izzmarit tarafından 23/Eki/17 12:11 tarihinde düzenlenmiştir

    sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    relational algebra = ilişkisel veri tabanlarının mimarisi tasarımı için temel teşkil eder. Aynı zamanda ER diagramla beraber kullanılırsa verilerin ilişkileri verinin hangi fonksiyonla ilişkili olduğunu anlatman çok daha kolaylaşır.

    Discreate math kısmıysa kompleks algoritmaları anlamak ve çözümlemekte kullanılıyormuş benim işim düşmedi ama yüksekte daha yazılıma yönelmiş arkadaşlar çok kullanıyordu

     


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    fazla bilgi göz çıkarmaz hacı. 

    Ayrıca saydıkların gereksiz ders değil. Tatmin edici cevap bulamamana bir şey diyemiyorum ama ben şu mantıkla yaklaşıyorum olaya. 

    Bir bilgisayar müh. kendi mesleğinden ziyade uygulamasını yaptığı, problemini çözdüğü alan içinde kalifiye olmalı. Düz mantık muhasebe programı yazıyorsa çok iyi bir muhasebeci olmalı, entegre programlıyorsa çok iyi bir elektronikçi olmalı.

    Bu mantıkla hareket edersek, bende senden bu dersleri alanımda nerelerde kullanabilirim, bu dersler bana ne katar diye düşünmeni beklerim. 

    Şöyle bir şey var adamlar ufak bir karınca kolonisi algoritması, parçacık sürü algoritması için bile günlerce deney ve gözlem yaparak ortaya bir optimizasyon yöntemi çıkarmışlar. Bu adamlar yea biyoloji ve davranış bilimi bilgisayar bilimleri için çok gereksiz demediler, belki de deselerdi yapay zekanın temelleri atılamayacaktı. 

    Sonuç olarak söylemek istediğim şey, dersleri iyice öğrenerek bu bilgileri alanımda nerelerde uygularım diye düşünmen. 

     


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hocam nasil bunlara gereksiz dersin anlamadim.. Ben de kimya edebiyat vs gördüm ayni seyleri lisede de göstermislerdi ama bahsettigin mesleki dersler. Ben isvicre'de yüksek lisans yaptim bahsettigin automata dersi burda cok önem verilen bi ders cünkü önü acik ve bunla ilgili derin arastirma yapiliyor, hatta bu derste iyi olanlar üniversite de calisabiliyor.. Aslinda bu bakis acisi senin sucun degil, hocalarinin dersin önemini anlatamamasi ve belki dogru dürüst uygulama alani görememen. Bu da türkiye'nin yazilim alaninda neden basarisiz oldugunun bir göstergesi. 

    Benim gördügüm yanlis uzmanlasmanin yüksek lisansta olmasi lisansta degil. Bana göre uzmanlasilmak istenilen alan lisansta secilebilmeli. Belki 1 yil temel bilgisayar bilimi dersleri verilip diger yillarda bir alana yönelik dersler verilebilir. Böylece ögrenci bir alanda uzmanlasir. Hepsinden az az bilmesi bence ülkenin sorunu. Bir isi iyi bilmek ile az bilmek arasinda cok fark var. Avrupa'nin basarisi da gözlemledigim kadariyla bu sistemden kaynakli. Hatta bazi ülkelerde liseden beri bu ayrim yapiliyor. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek

    Temel dersler. Programcı  zaten er diagram, relational algebrayı kurumsal yerlerde deneyimleyerek öğrenecek. Formal languages ve dicrete math ise bilgisayar bilimleri için elzem. Yani akademik amaçlı diyelim. Bunları görmek istemiyorsak şayet düz programcı eğitimi veren bir bölüm seçmeliydik.

    Bilgisayar [ Mühendisliği | Bilimi ] != Programcılık

     

    YeniHarman tarafından 23/Eki/17 12:23 tarihinde düzenlenmiştir

    Olaylara karışmayın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    Bari siz yapmayın hocam ya.Ben şu an bil.müh. öğrencisi değilim ama biliyorum ne işe yaradıklarını. 

    İlişkisel matematik: Özellikle veritabanı için gerekli. Varlık-ilişki diyagramları veritabanı tasarımında çok önemli yere sahiptir.

    Biçimsel Diller: Özellikle yapay zekada kullanılmıyor mu? Bilgisayarlar nasıl insan gibi konuşabilirler ya da insan dillerini nasıl anlarlar? Tureng makinesi 'formal languages' için güzel bir örnek. Yine sonlu durum makineleri falan da var. 

    Ayrık Matematik: Bilgisayar bilimlerinin kalbi hatta en önemli dersi olabilir. Mantık, boolean cebri falan.. Özellikle kriptoloji alanı için çok önemlidir. Veri yapıları gibi dersler için de temel oluşturur.

     

    Ayrıca bazı dersler öğrencinin ufkunu açma, analitik yteneğini geliştirme amaçlı da olabilir.

     

    Herhalde sadece Micsofot teknolojileri öğretilsin istiyorsunuz :)))))))))))

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2012
    Erkek

    Benim genel fikrimde Mühendis adamın diğer mühendislik dallarının temel derslerini alması gerektiğidir.

    Yani sizde şöyle bir ters örnek vereyim: Bilg Müh olarak bir firmada çalışıyorsun İnş Müh geliyor ve sana bir program yaptıracak. Adam afedersiniz öküz gibi sana "öyle bir şey olsunki benim planlarımı yapsın bana mail atsın" diyor. Azıcık algoritma bilse minnacık if else görse bu konuşma bir anda boyut değiştiriyor.

    Yine aynı şekilde bizimde bu inşaat/makine vs adamların derdini en azından jargonunu anlamak için bir takım derslerini almamız gerekiyor.

    Birde kafası çalışmayan adam bu dersleri veremesinde kalsın da atılsın diye de zorunlu olması gerektiği yönünde fikrim var.

    Ondan adında algoritme, ilişki, diagram geçen dersleri alıyorum diye rica edicem ağlama. çıkınca sana mühendis diyecekler azıcık hakkını vermek adına liseliden farkın olsun.


    Anıl
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    @By_HC  

    Hocam o tip dersler bilgisayarla direk alakasiz oldugu icin kafamda vermem gereken bir ders yuku olarak gorup kendimi rahatlatabiliyorum. hani zaten alakasiz oldugunu bildigim icin kafama takmiyorum.

     

    @futurist 

    diger okullarda da, yurtdisinda da verildigini biliyorum ama bu sorunu cozmuyor..

     

    @izzmarit 

    kaybetmistin hani :D bulabildin mi ?

     

    @sandman  

    iste tasarlamak icin oturup direk sql vs ile tablolari yaratmak varken, veya cok karmasiksa kisinin kendince once bi karalama veya uml ile falan olusturmasi varken bunlar cok ucuk kacik geliyor.

     

    @sLeymN 

    nerde uygulayabilirim diye dusunup bi cevap bulamadigim icin sinir oluyorum zaten hocam :D 

     

    @unbalanced 

    hocam cok haklisin. derste direk konu ogretiliyor. hani niyesi 1-2 cumleyle geciliyor en iyi ihtimalle. halbuki gercek bir projeden somut bir ornek gosterilse, bakin su projede bu alanda calisanlar bu konuyu soyle kullandi, bu konu olmasa soyle zorluklari olurdu diye 5-10 dk ayrilsa en azindan kafamizda bu kadar soyut kalmaz.

     

    @YeniHarman @SkynetX  oinomaos 

    bunlari ben de dusunuyorum hocam ve sanki bilgisayar muhendisi olmak bana gore degilmis gibi geliyor. yani yeni teknolojiler zaten ogretilmesin, cunku surekli yenisi cikiyor ama bu kadar da teorik olmasi benim ilgimi hic cekmiyor. bazen cidden olmak istedigim yer / secmek istedigim meslek bu degilmis gibi hissediyorum ama aksine bazi derslerden de cok zevk aliyorum ve tam olmak istedigim yerdeyim gibi hissediyorum.

     

    nurulmac11 tarafından 23/Eki/17 12:45 tarihinde düzenlenmiştir

    black implies white, self implies other, life implies death.
Toplam Hit: 1861 Toplam Mesaj: 14
bilgisayar file dbms