folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Bilgisayar Muh.Deki Gereksiz Dersler



Bilgisayar Muh.Deki Gereksiz Dersler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    hocam nasil bunlara gereksiz dersin anlamadim.. Ben de kimya edebiyat vs gördüm ayni seyleri lisede de göstermislerdi ama bahsettigin mesleki dersler. Ben isvicre'de yüksek lisans yaptim bahsettigin automata dersi burda cok önem verilen bi ders cünkü önü acik ve bunla ilgili derin arastirma yapiliyor, hatta bu derste iyi olanlar üniversite de calisabiliyor.. Aslinda bu bakis acisi senin sucun degil, hocalarinin dersin önemini anlatamamasi ve belki dogru dürüst uygulama alani görememen. Bu da türkiye'nin yazilim alaninda neden basarisiz oldugunun bir göstergesi. 

    Benim gördügüm yanlis uzmanlasmanin yüksek lisansta olmasi lisansta degil. Bana göre uzmanlasilmak istenilen alan lisansta secilebilmeli. Belki 1 yil temel bilgisayar bilimi dersleri verilip diger yillarda bir alana yönelik dersler verilebilir. Böylece ögrenci bir alanda uzmanlasir. Hepsinden az az bilmesi bence ülkenin sorunu. Bir isi iyi bilmek ile az bilmek arasinda cok fark var. Avrupa'nin basarisi da gözlemledigim kadariyla bu sistemden kaynakli. Hatta bazi ülkelerde liseden beri bu ayrim yapiliyor. 

    katılıyorum. Bize lisede açık kaynak kodlu işletim sistemi dersi de verildi c# da verildi veri tabanı da verildi html de verildi asp de verildi daha saymadığım zibilyon tane ders verildi ve derslere giren hocaların alanları PC değil klima iklimlendirme idi :) Ayrıca yine üniversitede de zibilyon adet farklı farklı konularda dersler verildi. sonuc: hiçbir şey bilmiyorum hepsinden az az işte fikrim var başka da birşey yok. İnsanları mahvediyorlar bu şekilde. Bir adamın ilgi ve becerisi ne ise yönlendir ona gelişsin prof olsun şeklinde yapmıyorlar ısrarla. Zaten eğitim olayı sıfırdı eksiye kadar indi bitirdiler ülkeyi...


    next next next install
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Tasinirken buldum :D kasimda her an surpriiiiiiiz diye getirebilirim. 351i tarif ediyorsun gibi hissettim baktim pinar hoca veriyormus cogzel machine learning bidilari vardi o kadinin bi sans ver bence. 


    sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi
    nurulmac11 bunu yazdı
    @futurist 

    diger okullarda da, yurtdisinda da verildigini biliyorum ama bu sorunu cozmuyor..

     

     

    ***orada veriliyor diye seversin demedim.  tabiki biliyorsundur. oradaki işleyişi araştırırsan sebebini anlarsın demek istedim.

    dersleri izlyorum  stanford üniv. koca profesör bir konu anlatmış.  bakıyorum ilk okul öğrencisine anlatır gibi anlatıyorlar. önceleri garipsiyordum bu ne diye? sonra alıştım şimdi seviyorum.

    basit deyil en temel mantığını anlatıyorlarmış meğersem.

    örneğin 2 gün önce bir belgesel izledim . algoritmalar...

    https://www.youtube.com/watch?v=dLP8A3tlmQU&pbjreload=10

    benzer demek istediğim


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 1885 Toplam Mesaj: 14
bilgisayar file dbms